Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tipy a rady při pečení....

Tak to bude asi ono, mozna nebyl uplne hotovej, je strasne hutnej. Po 30ti minutach pri 170ti stupnich jsem ho vytahla z trouby a nechala vychladnout v kuchyni na lince. Jestli jsem s nim triskla, tezko rict. Nenapadlo by me, ze to je dulezity, myslela jsem, ze na takovy veci je nachylny jenom sufle :D (viz futurama :D)
A nevyklapela jsem ho, vubec.

Kulinarska lamicka xD: mě napadá ještě jeden důvod kromě toho tepelného šoku, a to, že jsi ho moc prudce a rychle vytáhla z trouby a klepla jsi s ním na místo chladnutí. Nebo pokud jsi ho ihned vyklápěla z pekáče tak také proto mohl spadnout.

Kulinarska lamicka xD: a kdes ho pak nechala? jestliže jsi ho dala do chladna, utrpěl tepelný šok, tyhle věci musí chládnout pozvolna při pokojové teplotě, nic jiného, proč ti splaskl, mě nenapadá;-)

Delala jsem pernik a spadl mi...
V troube byl nakynutej, a jakmile jsem ho vyndala odvykynul se :D,
netusite, proc?
Ted je vysokej ubohej centak,...

kika: pokiaľ si nemala ten tuk na teple, ale napr. v chladničke, použi ho úplne v pohode. Tuky majú oveľa dlhšiu záruku ako je uvedené na obale, samozrejme pri správnom skladovaní.

kika, vyhod s kludnym svedomim ten stary tuk! Neriskuj kvoli par centom, ci euru vysledok! Dva mesiace su dlha doba!

kika: stoprocentně můžeš, pokud není žluklý či jinak poškozený, ale určitě ho máš v ledničce, takže to nevadí.

prosím vás mám dať do cesta rastlinný tuk(cera, omega) ale mám ho po záruke 2 mesiace mám ho tam dať alebo radši kúpiť nový ?

jahoda: vážně:-O:-? do studené:-O:-? a jen perník, jo:-?

Renata: podle mého názoru se má perník péct pomalu a raději déle, aby rovnoměrně rostl.
Já dávám perník do studené nepředehřáté trouby (mám to tak od mamči)...

Renata:a co ho po upečení vyklopit na druhou stranu, tedy pak se srovná, nenechávat ho ve formě, kde pečeš, ale vyklopit na prkénko třebas;-);-)

Děvčata potřebovala bych poradit jak docílit rovného nevypouklého povrchu při pečení perníku.Vždy se mi vyboulí a když na něho chci dát citronovou polevu samozřejmě steče do krajů... :-( Děkuji za Vaše rady Renata

Holky, jasně, že každá už máme tu svoji troubu vyzkoušenou a omakanou a víme jak nám které cukroví nejlépe peče...:yes::yes:

Cukroví na 210, to bych měla všechno spálené:-O

Já peču to drobné cukroví taky na nižší, myslím, že v té mé na 190 - 210° by bylo ihned spálené. Každá trouba je jiná.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek