Královské chutě: Princezna Kate miluje syrové ryby, mlsá popcorn a s manželem si rádi zajdou do restaurace na jemné krémové rizoto
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 2 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Pekný deň želám. Polievku som varila ako magdalenka, z…“ Julia Oskerova, před 2 hodinami
„Hezký den, včera jsem namarinovala 12 křídel v jemně…“ tara23, před 3 hodinami
„Hezký den,u nás dnes bramboračka a kuřecí řízky s bram.kaší…“ Simona Skolakova, před 6 hodinami
7. 12. 2010 09:24
6. 12. 2010 22:24
100 °C (sušení)
nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou
130 − 150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení)
sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, marokánky
160 − 170 °C (pečení při nižší střední teplotě)
šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě
170 − 190 °C (pečení při střední teplotě)
pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě
190 − 210 °C (pečení při vyšší střední teplotě)
drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky
210 − 225 °C (pečení při vyšší teplotě)
piškotové rolády, pečivo z lístkového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku
225 − 250 °C (pečení při vyšší teplotě)
lístkové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny
250 − 300 °C (vysoká teplota)
rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku apod.
DĚLENÍ MANDLÍ
Oloupané mandle vložíme do čisté studené vody a necháme je asi hodinu namočené. Potom je už snadno rozdělíme na poloviny. Z vody je vybíráme promnutím mezi palcem a ukazovákem, pokud se přece jen nerozdělí, pomůžeme si špičkou ostrého nože.
Ani drobek nazmar
Zužitkovat můžeme i kousky rozlámaného pečiva, které nám zbyly. Vše vysypeme do mixéru, přidáme marmeládu, šlehačku, rum či jiný destilát (čím více, tím bude hmota šťavnatější), dobře rozmixujeme, vytvarujeme malé kuličky, nabodneme je na ozdobná párátka, namáčíme je v čokoládové polevě a vkládáme do papírových košíčků.
Předchozí 1 2