Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tipy a rady při pečení....

jééé,bavln:-8díky:-K:yes:já jsem linecké pekla na nižší teplotu:-(tyto rady jsou k nezaplacení;-)ještě jednou díky:-K

Které teploty pečení se hodí pro různé druhy pečiva;-)

100 °C (sušení)
nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou

130 − 150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení)
sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, marokánky

160 − 170 °C (pečení při nižší střední teplotě)
šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě

170 − 190 °C (pečení při střední teplotě)
pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě

190 − 210 °C (pečení při vyšší střední teplotě)
drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky

210 − 225 °C (pečení při vyšší teplotě)
piškotové rolády, pečivo z lístkového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku

225 − 250 °C (pečení při vyšší teplotě)
lístkové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny

250 − 300 °C (vysoká teplota)
rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku apod.


DĚLENÍ MANDLÍ ;-)

Oloupané mandle vložíme do čisté studené vody a necháme je asi hodinu namočené. Potom je už snadno rozdělíme na poloviny. Z vody je vybíráme promnutím mezi palcem a ukazovákem, pokud se přece jen nerozdělí, pomůžeme si špičkou ostrého nože.

Ani drobek nazmar;-)

Zužitkovat můžeme i kousky rozlámaného pečiva, které nám zbyly. Vše vysypeme do mixéru, přidáme marmeládu, šlehačku, rum či jiný destilát (čím více, tím bude hmota šťavnatější), dobře rozmixujeme, vytvarujeme malé kuličky, nabodneme je na ozdobná párátka, namáčíme je v čokoládové polevě a vkládáme do papírových košíčků.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek