Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Aby byly řízky naprosto dokonalé.

rebeka: Ježkovy voči... hlasitě jsem polkla :-p:yes:

Colombo65: pane mistr, dělala jsem wiener schnitzel na Velikonoce.. z telecího ořechu.. o puchejře:-D jsem se snažila.. jsou tam:-?:-?

Colombo správný vídeňský řízek má dělat puchýře;-);-)a to jsem si vždycky myslela že to je špatně:-8:-8

Colombo65:ha nový kuchařský termín "Colombovy puchýře", název si dej patentovat, aby to někdo nenazval dle sebe :-D:-D:-D:-K:-K:yes::yes::yes:

Trojobal neopadáva, ak mäso pred obaľovaním osušíme papierovou kuchynskou utierkou a obaľujeme tesne pred smažením, aby obal nenavlhol. Múku na mäso rukou silne nepritískame, len zľahka mäso vtlačíme do múky. Potom vajce a strúhanka. Vtedy získame "Colombove" puchýře.

Swinga:
... mám rád, když strouhanka na řízku není nalepená, ale dělá pro mě oblíbené "puchýře" ;-);-);-)

Při smažení řízků můžete vhodit do pánve dvě párátka a taky se olej nepřepaluje. Četla jsem to v časopise a fakt to funguje.

Věrka.:já je dělám jen takhle, bez mouky a všichni jsou spokojeni;-):yes:

Dávám jednen poznatek, který jsem dneska vzkoušela. Někde jsem to četla nebo slyšela. Řízek jsem obalila napřed ve strouhance pak ve vajíčku a nakonec opět ve strouhance. Je dobrý a moc jsem si pochutnala. Možná, že je to známí, ale já jsem to nikdy nedělala, tak třeba se to někomu taky hodí jako rada.

nebo se misto brambor dava mrkev

Při smažení řízků přidejte do rozehřátého tuku silnější kolečka syrového bramboru, tak se vám nikdy nepřipálí. Aby byly řízky hezky dozlatova vypečené, báječně křupavé a strouhanka z nich neopadávala, nesmíte je před přípravou nechávat dlouho obalené v lednici a při samotném smažení přikrývat pokličkou. Pokud ale do vajíčka na obalování přidáte bílý jogurt (na 1 vejce asi 1 lžičku), strouhanka bude na mase pevně držet.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek