Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělštá ptáčci

Fiono. Hovězí kýta je v podstatě klasické hovězí zadní. Pokud je to jeden velký sval ze kterého lze ukrojit větší neporušený plátek,tak to je kýžená klasika. Časem zjistíš,že existují i jiná "vhodná" masa. Já s oblibou používám loupanou plec(hovězí) a jednou se mi podařilo koupit tzv zlatou kližku(hovězí). Lepší španěláky než z té kližky jsem před tím a už ani potom nejedl. Ať se dílo povede.

Fiona (neregistrovaný/á) - nejlepší máš, když si přímo řezníkovi řekneš, aby Ti vybral maso na ptáčky - určitě dobře pochodíš. Maso se nesmí dělit.
:-p Já dělám ptáčky - nebo lépe řečeno závitky z kuřecích prsou (z jednoho kuřete jsou dva závitky). Chceš-li to vyzkoušet, tak prsa rozkroj na co největší plát (pozor, ať maso neprořízneš) a naplň klasickou náplní na španěláky. Dusí se podstatně kratší dobu, ale chuť je samozřejmě trošku jiná než u hovězího masa.
Ať se Ti zadaří.
:yes: Savlinko, bezva link.

Kýta jde samozřejmě použít, ptáčci se poměrně dlouho dusí, tudíž to chce použít pevnější masko.

děkuji a co třeba hovězí kýta?

klidně bych dala hovězí krk;-)

Hovězí zadní je nejlepší.Svíčková je zbytečná a drahá.

Poradtě mi,prosím,jaké maso se nejvíce hodí na ptáčky? Ještě jsem je nedelala tak aby dobře drželo a šlo rozklepat a hlavně nebylo drahé.:-8 Na jiné diskuzi mi poradili svíčkovou tak jsem se aspoň zasmála :-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek