Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

MASOVÁ ROLÁDA

vybusna: je to omeleta, len nárečový výraz ;-) No, neudrží, nie veľmi, trocha sa to pri rezaní oddeľuje, preto som to urobila pred rokmi len raz a stačilo. Nepáči sa mi to, nevyzerá to pri rezaní tak, ako keď urobíš pekne praženicu. Niekedy zjednodušenie práce nie je k prospechu veci ;-):-D

ja neviem co je to amoleta ;-(, cize ty tejaj pises, ze normalne omeletu. plat masa...poukladat co chcem a na to vsetko omeleta a zakrutit...ako je mozne ze ta omeleta to udrzi pokope?

Áno, dá sa urobiť omeleta a potom nič neuteká. Robila som takto raz, ale potom som sa vrátila k praženici ( teda ak ju do rolády dávam, každá je iná, však ). Ono to totiž na reze vyzerá úplne inak, ak je tam omeleta a ak je tam praženica. A mne sa viac páči tá praženica. ;-):-8

Já se s těmito rolády nezamotávám:-D:-D:-D, vždy pláctu 1/2 mletého na plech a nebo pekáček, kde chci dělat, na to dám vše co chci dát dovnitř, navrch druhou polovinu mletého a mokrýma rukama pěkně uhňácám, čili vytvořím šíšu a je zabaleno;-);-):-D:-D:-D, podleju vodou a olejem a za občasného polévání vypečenou šťávou pěkně upeču do červena:-p:-p:-p:-p

Rusovláska

15. 9. 2011 15:10

Vaclav Fronek:dobrý nápad-neznám.ŠIKULA.:-))

Je to dobrý napád, omlouvat se není za co, každá rada dobrá, já třeba potírám roládu před pečením bílkem.;-)

Asi většině kuchařek neřeknu a tím ani neporadím nic nového, ale přezto by se to mohlo někomu kdo ještě není suveréní v zavinutí masové rolády hodit.
Napadlo mně až dnes, když jsem roládu dělal (vždy tak 1x za měsíc),že bych se měl s mojí zkušeností podělit.
Když vytvořím základní plát z masové placky naklepáním, nebo i ze mletého masa(dělám to na mikrotenu), vkládám různé párky, salám, šumku, papriku, okurku a podobně včetně koření. Také dávám smažená vajíčka , jako většina kuchařek,ale já měl problém při rolování, že mi to vytékalo všude. BYLO MI PORAZENO A TO JE TA RADA. z ROZŠLEHANÉHO A OCHUCENÉHO VEJCE UDĚLAT amoletu,jako selskou, bez mouky a tu pak přenést na plát masa a pak pokračovat ve svinování - je to mnohem ,MNOHEM snadnější. Znáte li to tak mne omluvte, že zdržuju.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek