Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Entomofagie - hmyzožroutství

Sodovka:jsi vazne uuuzasnaa:-((:-D dekuji za tu bajecnou nabidku nozickatych surovin,k veceri bude Posvatka na zelenine,k snidani bublanina s vosimi prdelkami a na obed Plostice na kyselo. . .jiz ted mam plnou hubu slin a biolit v pohotovosti:-O:-))

Sodovko, šmankote nedej bože, aby bylo v životě tak zle, že by jsme tohle svinstvo;-) kdy byli nuceni jíst:-O

Srettko, abys věděla jakého brouka nebo larvu na lopatku nabrat :-D, tak tady máš nejenom přehled jedlých druhů hmyzu, ale i jejich chuť (na stránce dole).
http://entomofagie.sweb.cz/druhy.htm

smarjaaa:-O kdyz se nemusej uz bat kuci bejkovaty o svuj kulickovy batuzek,ze by uderila nova vlna?:-O no maucta,brebery do tlakace. . . strasna predstava. jojo,vychodnari se tim cpou,ale ty sezerou vsechno. pro me teda nepredstavitelne . . .holkyy,co si udelame dnes k obedu? mam skaaknout s lopatkou na zahradu? nebo s pytlikem do sklepa?:-))
prijde mi,ze je to pro fakt silne fajnsmekry:-/

Sodovka:já nevím,takový chrústik- malý,chudáčik:-(,ten ti vadí,a prasa..čo:-?:-?rýpe sa v hnoju,zapácha..a z toho klíďo urobíš rezeň..he:-?:-O:-D:-D:-D:-D
takové chrumkavé črvíky..nemusí být až tak zlé:-8:-D:-D:-D:-D:-D

Sodovka::-D:-D:-D:-D:-D:-D:yes:. Možná bychom se divili, prý je to fakt lahůdka;-)

Rebeko, a co takhle
Šváb v rajčatovo-citrónové omáčce. :-))
Burizony se sušeným hmyzem, křupání s malými moučnými červy, čajové sušenky s hmyzem. :-))
Libo cvrčka nebo housenku. :-D
http://horizont.bk.cz/np/festiv/ko-06/06-borkov.ht...

Sodovka::-D:-D Danko..z té první budu mít noční běsy:-//:-D:-D
ta druhá,ta mi teda nevadí:-8asi jsem divná:-D:-D:-D

No, nevím, jestli bych chtěla při otevření nových receptů, vidět takovéto fotografie. :-S
http://entomofagie.sweb.cz/index.htm

http://www.hauner.cz/GC1MGD6/

Tomáš Tesner:abych pravdu řekla,když jsem viděla poprvé,jak "to" vkládají do úst,otřásla jsem se odporem...ale s odstupem času:-8:-8:-D:-Dasi bych do toho šla..hlavně do těch variant na sladko;-):yes:zkusit se má v životě všechno;-)
ale jak správně píše Jana R.,nevím,kde bych tu havěť kupovala..u nás ve městě..těžko:-//

Osobně se domnívám, že v našich krajích všeobecně převládá odpor k hmyzu a většina lidí se ho štítí. Máme to v sobě zakódované. Hmyz člověka obtěžuje, štípe, přenáší nemoci a většina z nás se otřásá při představě, že se ho jen dotkne. Natož něco takového pozřít. Máme dost skvělých pochoutek a řekla bych, že si s nimi vystačíme. Ale třeba by to někoho zajímalo, vždyť i Hašek psal ve Šťastném domově "Kterak připraviti polévku ze švábů"...;-)
Rubriku pojídání hmyzu bych raději obcházela mílovými kroky a troufám si říct, že bych rozhodně nebyla sama. Nakonec předpokládám, že jde o vtip...;-):-)

Tomáš Tesner: No, víš, chrousti nejsou zatím v marketech běžně k dostání:-D. Určitě by tam nepřibylo moc receptů v té sekci;-). Já se nezříkám ničeho, ale obávám se, že tady na to všichni nebudeme mít stejný názor;-)

Tomáš Tesner

15. 8. 2011 18:49

Toprecepty jsou opravdu luxusní stránky, nalezl jsem na nich snad vše, co jsem kdy o vaření vědět potřeboval. Jedna věc mi tu však stále schází - recepty s využitím hmyzu jako hlavní suroviny. Možná si říkáte, že mi trochu hrabe a možná máte pravdu, ale tohle není vtip. Jsem milovníkem zahraniční, především východní kuchyně, která hmyz do svého jídelníčku řadí stejně často, jako ta naše vepřové či hovězí. Více než 2 miliardy lidí na zemi jí běžně hmyz, patří k nim i obyvatelé velkých států jako je Indie či Mexiko. Sám mám s hmyzem velmi dobrou zkušenost, rád bych si přečetl i váš názor. Přáli by jste si na topreceptech např něco jako \"sekci pro experimentátory\", či nějakou jinou rubriku, která by oddělila běžné recepty od těch... řekněme, výstředních?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek