Sladká sněhová nadílka: Co je vlastně meringue a jak se liší italská od francouzské a švýcarské?
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 6 hodinami
„Dotaz k článku z Magazínu“ Nadja, před 9 hodinami
„MAGAZÍN - vyhledávání v něm“ Nadja, před 10 hodinami
Poslední příspěvky
„hazel: Já pekla Linecké citronové, křehké odtud, jako každý…“ Veronika.Hrozna, před 6 hodinami
„Veronika.Hrozna: Verunko , je to smutne a nevim, nevim…“ hazel, před 7 hodinami
„Hezky vecer, u nas pikatni veprove platky , recepis je zde…“ hazel, před 7 hodinami
13. 9. 2011 06:34
Malujete-li byt a chcete pokračovat až druhý den, vložte večer, když skončíte, do barvy korkovou zátku. Zbavíte se tak starostí se škraloupem. Ráno potom zátku postačí vyjmout a suchou vrstvu, škraloup, který se vytvořil přes noc, vytáhnete zároveň s ní.
12. 9. 2011 12:10
12. 9. 2011 07:48
Zubní pastou snadno vyčistíte gumové části tenisek. Naneste jí na špinavá místa starým zubním kartáčkem a vydrhněte hadříkem. Výborně s ní vyčistíte i žehličku nebo šperk. Její pomocí zbavíte košili skvrn od rtěnky a odstraníte otisky po sklenkách na nábytku. A pomůže vám vyléčit i hnisanou vyrážku.
11. 9. 2011 10:34
Pokud máte tento problém, smotejte konce tkaniček k sobě a potřete je lakem na nehty. Budou se pak navlékat jako nové.
10. 9. 2011 07:22
Nepříjemného pachu po odchodu kuřácké návštěvy se zbavíte pomocí kávy. Vyprázdněné popelníky vymyjte nejlépe octem a vytřete do sucha. Nasypte do nich trochu mleté kávy a nechte působit. Překvapivě rychle budete mít čistý vzduch.
9. 9. 2011 06:47
8. 9. 2011 23:19
Starší radiátory se mezi jednotlivými žebry pravidelně zanášejí prachem, který se špatně utírá. Zkuste to pomocí fénu: nejprve položte pod radiátor noviny a fén zapněte na nejvyšší výkon i teplotu. Prach snadno odfouknete, zůstane na novinách, které vyhodíte. Mastné nečistoty se zahřejí a potom už je lehce odstraníte hadrem navlhčeným ve vodě s pracím práškem.
8. 9. 2011 09:05
8. 9. 2011 09:00
Po vytaženém hřebíku zůstane ve zdi nevzhledná škvíra. Když nemáte čas na rozdělávání sádry, zkuste zeď opravit za pomoci papírového kapesníku. Utrhněte malý kousek, zmačkejte přibližně do velikosti škvíry a strčte dovnitř. Přečnívající části odrthněte. Pak papír navlhčete vodou a opatrně zatlučte kladívkem. Při běžném pohledu si porušené zdi nikdo nevšimne.
7. 9. 2011 13:14
7. 9. 2011 12:47
Kedysi som pri krájaní väčšieho množstva cibule mávala v zuboch kus chleba - do toho tie výpary išli. Teda možno to zabralo, možno to bola autosugescia, že to zaberá...
7. 9. 2011 08:49
7. 9. 2011 07:12
7. 9. 2011 07:00
6. 9. 2011 23:13
Před krájením cibule si opáchněte a navlhčete prkénko. Tak vám éterické oleje nebudou tolik stoupat do očí. Používejte zásadně ostrý nůž. Jinak na něj budete muset tlačit a tím se opět uvolňují nepříjemné štiplavé složky. Rozpůlená cibule vydrží v lednici pět dní jako čerstvá, pokud místa řezu potřete máslem a zabalíte jí do alobalu. Aby nevyklíčila, dejte do nádoby,kde se skladuje, kousek chleba. Když cibuli smažíte, rychleji zhnědne, jestliže jí předem posypete trochou hladké mouky a navíc bude hezky křupat.
Předchozí 1 … 14 15 16 17 18 … 20 Další