Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naložení bylinek do oleje

Ahoj. zkouším dle tohoto www.rychle.4fan.cz/?p=82 nejlepší zkušenost mám s levandulí.http://www.rychle.4fan.cz/?p=82

Děkuji za super tip, musím také zkusit zkusit.
Už jen připravit nějaký chutný pokrm a ozdobit stůl nějakou kyticí http://www.kvetinysasanka.cz/31-kytice

Děkuju moc, nakonec jsem česnek přidala a olej se mi trochu moc zahřál, takže to po zalití ve skleničkách bublalo a škvířilo, ale voní to přenádherně, tak snad se povedlo. Uvidíme a třeba časem budu chytřejší a zkušenější...
Za rady a odkazy moc děkuju - byla jsem teď asi naposledy na chalupě před zimou a potřebovala jsem s těmi bylinkami něco udělat, aby nepřišly vniveč...;-):-)

A co tohle, není to tak trochu návod i na naložení bylinek?
http://www.s-italem-v-kuchyni.com/s-italem-v-kuchy...:-K:-K:-K

Eli, já to dělám do zahřátého oleje, jak píše žížalka (tedy jestli zrovna 60, to netuším, ale lehce zahřeju, nandám bylinky a zavřu, Nesteriluju.Někdy dávám česnek, i cibuli, spíš dělám vícdruhůůpodle chuti. Skladuju ve tmě a chladu, ale nenutně v lednici a radši menši množství, abys skleničku spotřebovala tak 2-3x. Tam kde je česnek a cibule, skvělé na maso.
Jinak já i chilli olej si dělám spíš za vlahého ne horkého oleje, ale to už je asi na zálibě a chuti každého

Teď jsem ale četla na netu, že když se olej zahřeje na 60°C, déle pak vydrží ;-)
http://www.freestylepizza.cz/cs/uvodni-stranka/Rec...

Já nesteriluju, zavíčkuju a je to. Vyvařuju ale lahvičky a víčka před plněním. A mám je pak v chladnu a temnu - ve sklepě nebo v ledničce úplně dole.

Moc děkuju:-K:-K, asi je omývat nebudu, jedině ofouknu a protřepu, je to "z vlastní zahrádky" a řekla bych, že čisté - kromě asi nějakého hmyzu jsem na to sahala jen já...;-)
Tak to zaliju ohřátým olejem. Ještě dotaz...Jak dlouho to vydrží? Jako ten olej, nebo méně? A sterilovat se nemusí? Že bych prubla tu myčku???;-)

Eli, můžeš za studena, ale i do horkého, takhle se dělá chilli olej - do horkého dáš nadrcené chilli papričky a necháš zchladnout. Kombinovat s česnekem můžeš a nemusíš - podle chuti. Letos jsme v Itálii viděli tyhle oleje a právě rozmarýnový měli s česnekem i bez. Já se na ně teprve chystám. Důležité je mít bylinky úplně suché. Takže pokud je budeš omývat, tak potom dobře osušit;-)
Sůl nedávej, zakalil by se. Skladovat - no, do další sklizně v pohodě;-)

Ahojky, potřebovala bych poradit, jak naložit tymián a rozmarýn do olivového oleje. Myslím, že na zmražení se narozdíl od bazalky, majoránky a oregana nehodí...
Pamatuji si, že Ital je nějak nakládal do ohřátého oleje, ale nevím na kolik stupňů, případně jestli teplý, vlažný, horký nebo vroucí??? A jestli tam patří ještě něco dalšího, například česnek nebo sůl??
Jo, a jak dlouho se může takto skladovat?
Děkuji za každou radu.:-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek