Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jakou pánev koupit?

Zdravím, když na to tak koukám, je tu dost odkazů na litinové nádobí (cs.wikipedia.org/wiki/Litinov%C3%A9_n%C3%A1dob%C3%AD). Na internetu jsem hledala nějaké vlastnosti a našla jsem tyto stránky: netherton-foundry.cz/vlastnosti/. Zdá se, že je toto nádobí dobrá volba, co říkáte? :)

Dobrý den, my máme doma tuhle : http://www.bavimevarit.cz/kuchyne/greenpan-sofia-i... na vajíčka, zeleninu, palačinky atd. a na steaky atd máme nerezové pánve se silným dnem. Teflonové jsme vyházeli (Uz byly vzhledove ve stavu ze to opravdu asi moc zdravé nebylo).

Ahoj, nedávno jsem v tombole získala tuto pánev, nejdřív jsem si myslela, že to bude další lapač prachu. ALE!! Nakonec jsem byla mile překvapena :-)
Vím, že steaky na ní asi neudělám, ale kombinace s víkem se mi už několikrát osvědčila
pro inspiraci: www.zelezarstvi-urotta.cz/vareni-1/nadobi/panev-se-sklenenou-poklici-prima-prumer-24-cm-1.html

My máme tuhle pánev (www.utc.cz/cs/grilovaci-panve/9264c/) a je super! Dělám na ní i grilovanou zeleninu a bez problémů :-))

Kristýna Jankovská

23. 9. 2014 17:04

Dobrý den, hledám zkušenosti a rady s grilovací pánví. Přitom jsem narazila na Vaše stránky a rozhodla jsem se, zkusit získat nějaké moudro zde v diskuzi. Chtěly by jsme se ségrou koupit tátovi k narozeninám grilovací pánev. Letní grilování ho moc baví - a nám to moc chutná. Toto nám přijde jako zajímavá alternativa na období zimních měsíců. Ségra mi poslala tady tento odkaz: grilovaci-panev.cz/
podle toho co se tu uvádí, by to měla být dobrá investice. Ale mně by zajímalo, jestli se tu nenajde někdo, kdo má s jejím používáním nějakou zkušenost. Zajímala by mne hlavně chuť masa či zeleniny. Kolik a zda vůbec je třeba oleje či jiného tuku, při přípravě plátků masa apod. Prostě takové ty praktické informace. Byla bych nerada za zbytečnou investici, která by potom ležela doma ve skříni. Díky moc a hezký den všem

Já jsem si nedávno pořídila wok pánev, protože jsem blázen do asijské kuchyně a nemůžu si ji vynachválit. Pár zajímavých radů a tipů si můžete přečíst třeba tady :) www.dommo.cz/Magazin/Clanky/Deset-rad-pro-pripravu-jidla-ve-woku

Markéta D.

13. 6. 2014 21:45

Zdravím!
Já jsem určitě také fanda litinového nádobí. Pokud na to jsou peníze, vyplatí se připlatit. Například tady: skeppshult.cz/?p=productsMore&iProduct=22&sName=Litinova-panev-0005 Určitě se mrkněte na originální rukodělné švédské nádobí, naprostá spokojenost!

Marie: Ahoj ja mám liatinovú panvicu a nie je po babičke :-D . Konkrétne mám túto www.liatinovyriad.sk/liatinove-panvice/liatinova-grilovacia-panvica-okruhla-28-cm-nerez a nemôžem sa sťažovať, dá sa na nej variť aj úplne bez tuku. Jedinú nevýhodu vidím v tom, že nie je vhodná do umývačky riadu, ale to mi až tak nevadí :-)).

Pája N.

8. 5. 2014 21:54

Mirka: Ahoj! Wok pánve jsou super! :) toto nádobí já nejradši používám, určitě doporučuji. Když si nebudeš vědět rady, tady je super článek o tom, jak se ve woku připravuje jídlo: www.dommo.cz/Magazin/Clanky/Deset-rad-pro-pripravu-jidla-ve-woku Tak se mrkni, než pánev koupíš.
Hezký den.

Já jsem celou dobu studia měla pánev z Ikea asi za 250 Kč a na kolejní dobroty to stačilo:-) Teď jsem si zvykla používat litinu a jsem s ní spokojená i když je trochu těžká do ruky. Taky bych ráda zkusila pánev wok, líbí se mi ta vpravo nahoře http://www.utc.cz/cs/panve/9302c/ Máte s ní někdo zkušenosti?

koupil jsem si pánev doveženou z vietnamu Wok a mam klid,žádný teflon,žádný upravený povrch....prostě jen plech,na udržbu seper :-)
opláchnout a otřít masným hadrem aby nerezla.
nechá se v klidu sehnat i v SAPA 300 - 500Kč.(průměr 25 - 38cm)
pánev na vše i na omajdy a polívku.:yes:

u pánve ze švédské litiny jsem skončila po několika zklamáních z pánví s různejma povrchama, dle mého názoru nejlepší povrch = žádný povrch. Mám jistotu že se do jídla nedostanou žádné škodlivé látky a díky tomu že neni co odřít je pánev vlastně nesmrtelná. Mám už několik let tudle http://www.svedske-nadobi.cz/litinove-panve/2-liti... a myslim že na ní klidně mužou vařit i moje pra... pra.... pra.. vnoučata jestli nějaký budu někdy mít:-D:-D:-D Za sebe tedy můžu švédské litinové nádobí skeppshult jen doporučit

A co ta litina. Tu nikdo nemáte - kromě té po babičce? :) Já mám nějak zafixované, že je to i lepší než titan. Třeba jsem slyšela, že přírodní litina nemá chemický povrch, ale má na něm vypálený olej, takže při vaření opravdu žádná chemie do jídla neuniká.

:yes::yes:toprecepty.czbookus:

asi nejlepší je klasika z Ikey +365... ;-)
http://bovinky.blogspot.cz/2013/02/jakou-panev-vyb...

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek