Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

nejlepší řízečky

senky: mě zase yanull poradila dávat místo hladké mouku polohrubou a dále smažím taky podle ní..viz rcp smažení a dopékání v troubě..úúžasné řízečky:-p:yes::yes:

Já jsem se naučila neklasický dvojobal;-) strouhanka - vajíčko -strouhanka a nemá to chybu. Vrstva mouky vůbec nechybí:-)

...tady někdo radil - a omlouvám se, že nevím kdo :-8...řízky usmažit do barvičky a dát do trouby na pečící papír a pomaličku v troubě na 90 stupňů dodělat...nemají chybu...pečící papír "vezme" tuk, nízkou teplotou nejsou vůbec vysušené, jenom se prostě rozpadají...už jinak nedělám :-)

To mne naučila manželova babička jinou fintu - do řízku "vtluču" jemně dlaní strouhanku, pak do vajíčka a šup na pánev, žádná hladká mouka. Je to opravdu dobré, mohu jenom doporučit.:-p

Nasolit maso den predem:-?:-O sul vytahuje vodu,neni pak to maso vysusene?

Řízky jsou u nás v rodině velmi oblíbené. Proto už máme při jejich přípravě léta praxe...
Obalte je klasicky v troj obalu. Pokud máte dost času, tak řízky chutnají lépe (obzvláště vepřové), když si je den předem naklepete a trochu nasolíte, druhý den dosolíme a obalujeme. Krátce dozlatova osmažíme. Jako nejlepší se u nás osvěčily řízky z trouby, na řízečky dáváme kousíček másla. Aby však nebyly poslední řízky připečené dáme je na přížku. Někdo dává na pařník, ale i na něm jsou trošku moc, když je dáte na mřížku tak přebytečný tuk odteče. Dáme na 3/4 hodinky až 1hodinku do trouby...A dobrota je na světě.:-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek