Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

prosba o radu

Tak jo, holky, díky, já to naposledy zkusím... Je fakt, že jsem dávala vaničkovej tvaroh, i když slitej... Tak to možná bude tím, všimla jsem si, že prodávají i tvaroh na pečení ve válečkách, mají ho i v Globusu. O víkendu upeču a dám vědět. Ještě jednou děkuji. Pekla jsem na 180 asi 35 minut, horní a spodní ohřev, tak ještě vyzkouším horký vzduch, tam jsou teploty nižší.

Já si myslím, že problém bude v tom, že je tvaroh příliš mokrý. V Makru se prodává tvaroh, který je vyztužený. Někdy se dá sehnat i v obchodech zaměřených na mléčné výrobky. Další babská rada je: kostku tvarohu vybal z obalu a zabal do utěrky. To celé potom do novin. Nechej v lednici přes noc. Jinak obecně platí, že bábovky se pečou při nižší teplotě, protože těsto je dost vysoké. Tak zkoušej, nevzdávej se, určitě se to podaří:yes:

Zuzka: Zuzi, rolády praskaly tím, že byly přepečené, v plynové troubě spíš přesušené. Jsem ráda, že v elektrické troubě už se Ti daří lépe. A ty tvarohové moučníky - tvaroh vyžaduje delší propékání, jak je mokrej. Já peču, dokud se bábovka sama trochu nezačne odchylovat od formy, to je znamení, že je upečená. A jinak, tvarohovou dělám podle jednoho osvědčenýho receptu ještě z receptů.cz, dává se tam krupička místo mouky a ještě se mi nestalo, že by se nepovedla. Posílám Ti na ni link v SZ ;-)

I já poprosím o radu, ač celkem zkušená kuchařka, měla jsem vždycky 2 problémy. Jednak mi vždycky popraskala sladká roláda, ať jsem dělala jakoukoliv. Nakonec se vyřešilo vše výměnou trouby z plynu na elektriku a najednou rolády jdou samy od sebe... Ale druhý problém mám bohužel už x let s tvarohovými bábovkami a vůbec těstem, do kterého se dává tvaroh a pak se peče. Pokaždé se mi úplně srazí, je mokré, v neděli jsem opět celou bábovku vyhodila. Těsto vymíchané do hladka, krásné, bábovka naskočí nádherně, vyndám, vyklopím a bum... spadne a hnus fialovej.... Čím to může být? Dávám do vyhřáté trouby, suroviny mám stejné teploty...:-//:-//:-?:-? Děkuji moc za rady a tipy.

Děkuji moc:-8 Porozhlídnu se;-)

hjk:plátkovou želatinu mají i u nás v Albertu a to v koutku kde jsou pudinky, prášky do pečiva apod.;-);-);-)

tejaja:Tejajko, mléko jsem nevylila a udělala jsem z něj rýžový nákyp s broskvema a vůbec nebylo znát, že by byl z kyselého mléka, dala jsem o 1 lžíci více cukru-preventivně, ale myslím, že to nebylo vůbec třeba;-):yes:
Odpověď i pro SVĚTLANKU:-!:-!:-!

hjk:Plátkovou želatinu kupuji v Globusu a v Kauflandu:-K

hjk: netráp sa hľadaním plátkovej želatíny. To, že je uvedená v recepte neznamená, že musí byť plátková, kúp taký druh želatíny, aký dostaneš. Je to úplne jedno.
Pozor musíš dávať len na to, aby si nekúpila želatínu, ktorou sa polievajú torty, ale klasickú, pokiaľ potrebuješ napr. na aspik, vajíčkovú tlačenku a pod. Dodržiavaj množstvo, uvádzané výrobcom na obale, vždy máš uvedené, na aký objem tekutiny balenie je. A ešte jedna vec, želatínu nesmieš rozpúšťať v tekutine teplejšej ako 60°C, prestala by želírovať.;-)

Bibinka: bibinečko, veď by si nevyliala takú dobrotu ? Obyčajný chleb s malom a kyslým mliekom je super, alebo zemiaky s kyslým mliekom. Prima večera.

Dobrý den, mohu se zeptat? Kde se dá koupit plátková želatina? Nemůžu jí sehnat, tedy spíš nevím, kde ji hledat. Je ve většině receptů.... Předem děkuji za odpovědi:yes:

bibinko, opravdu, ale opravdu není absolutně za co :-8:-8..ale napiš, co si "spáchala", jo?;-):-K

Svetlana:Světlanko, představ si, že jsem to nezkoušela-to jsem ale....;-) Jdu na to;-)a díky;-)

Bibinko, ty si starý harcovník....:-8...ale když si napíšeš do vyhledávače "kyselé mléko" ( i tady), tak ti vyjede spousta receptů od buchet, lívanců, polívek...moc...neříkej, že si to nezkoušela...:-8:-K:-K:-K

Děvčata má zlatá, potřebovala bych poradit, co by se dalo udělat z litru kyselého mléka, které mi nechtěně zkyslo a mě je docela líto ho vylít.....:-?;-)Pokud ne, půjde do WC:-D

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek