Chvála blanšírování: Proč neopomíjet tuto starou kuchařskou techniku a jak se správně dělá?
Jak připravit chutné topinky?
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 3 hodinami
„reklama“ Snehulak61, 27. 11. 2024 07:54
„Přání a gratulace“ MarcelaPa, 26. 11. 2024 22:03
Poslední příspěvky
„Máme tady do 18 hod. děti a už dědu ukecaly na palačinky😁,…“ tara23, před 2 hodinami
„Máme brambory na uskladnění od známého a vařím s nima…“ tara23, před 3 hodinami
„Jajajajaapaja: to se máš! My, bohužel, musíme vše kupovat…“ Nadja, před 3 hodinami
4. 12. 2011 18:27
4. 12. 2011 18:25
4. 12. 2011 17:45
Pokud peču na pánvi, dávám jen trošičku sádla a chleba v něm protáhnu, aby krajíc byl stejnoměrně mastný. V případě potřeby postupně sádlo přidávám.
4. 12. 2011 17:23
tak ma potriaslo, ze ma dva dni bolela ruka
4. 12. 2011 16:25
4. 12. 2011 16:22
Topinkovač(pokud je myšleno dávání shora) je především na toustový chléb, ale dá se opéct i slabý normální chlebík.
Toustovač=sendvičovač je na tousty, ale já v něm dělám řadu let jen opět slabé chleby (sýr, šunka, cibule a kdo může, tak místo šunky slaninu, s tou syrovou cibulí je to ).
Naši chlapi toustový chléb nechtějí ani náhodou, jedině normální chléb a musím uznat, že i mě to moc chutná právě s tou cibulí+slanina.
Pak existuje domácí gril, který je na chlebové topinky bez tuku ideální.
4. 12. 2011 15:42
4. 12. 2011 15:41
4. 12. 2011 15:37
4. 12. 2011 14:59
4. 12. 2011 13:09
4. 12. 2011 12:45
Pokud odmítáš topinkovač, můžeš zkusit fintu žlučníkářů: mít vedle pánve hrnec s vařící vodou a topinku ihned po osmažení napíchnutou na vidličce v ní krátce ponořit a hned vyndat. Nestihne se rozmočit, jen ten tuk přejde do vody
4. 12. 2011 12:26
4. 12. 2011 12:02
Umí tu někdo docílit toho, že na jednom oleji na pánvičce zvládne víc kol topinek? Je nějaká finta na to, aby topinka moc nenasákla olejem?
Trochu jsem se rozhlížel po netu, ale nic zásadního nenašel. Zato receptů na směs na topinku je všude plno.
Yustin