Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Náhrada cukru Gluopurem

Ahoj,
přesně jak se tu píše - glukopur má nižší sladivost. Pokud chceš nahrazovat cukr něčím zdravějším, můžeš použít třeba maltitol - má téměř stejnou saldivost, ale nižší GI a také se po něm nekazí tolik zuby. Můžeš si o něm něco přečíst tady http://www.maltitol.czwww.maltitol.cz

Ivana Cerna

26. 1. 2015 21:09

No, Glukopur se opravdu nedoporučuje jako náhrada za bílý cukr - jak píše "spagetka". Více si o tom dá najít i tady http://www.glukour.cz. Jinak sladí asi tak o třetinu méně, takže místo 10dkg cukru by se mělo dát asi 13dkg Glukopuru.

Jana: Napadlo mě, že možná chcete glukopur použít místo cukru jako dia sladidlo. Není zrovna vhodné pro diabetiky, i když obal bohužel hovoří jinak :-(

Jana: toto je zkopírováno z netu - "Glukopur - hroznový cukr Při:
Nedostatečná funkce jater, žloutenka, horečka, nadměrná fyzická námaha

Hroznový cukr je nejrozšířenější monosacharid, který se volně vyskytuje v mnohých plodech, zejména v hroznovém víně.

Glukopur je snadno a rychle stravitelný, doporučuje se na celkové posílení organizmu a jako zdroj energie při nechutenství doprovázející různá onemocnění a horečnaté stavy, také při špatné funkci a onemocnění jater (např. mononukleóza, žloutenka). Jako rychlý zdroj energie je vhodný i pro sportovce a pro těžce pracující osoby.

Nedoporčuje se používat bez dostatečné rady s lékařem dlouhodobě, ale opravdu jen jako jednorázové posílení organismu. U nemocí vždy platí rada lékaře či lékárníka.:-!

Jana: Glukopur nepoužívám, tak neodpovím přesně, ale má menší sladivost než cukr.

Nevím, kolik je potřeba dát glukopuru místo cukru, lépe řečeno , kolik dkg glukopuru místo 10 dkg cukru

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek