Hurá na jahody! Deset nejlepších a prověřených míst, kam vyrazit na samosběr
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 8 hodinami
„reklama“ Snehulak61, 27. 11. 2024 07:54
„Přání a gratulace“ MarcelaPa, 26. 11. 2024 22:03
Poslední příspěvky
„Veronika.Hrozna: Verunko , ja mam pritelkyni ve Vidni a…“ hazel, před 8 hodinami
„hazel: Já přejedu most, ten mám kilometr od baráku a jsem…“ Veronika.Hrozna, před 11 hodinami
„Jajajajaapaja: také jsem nikdy neslyšela o přípravě kaše…“ Nadja, před 12 hodinami
31. 12. 2011 10:42
31. 12. 2011 10:37
nejvíc si každé vánoce vybavím mandarinky...já vím, jsou jich plné regály, z různých koutů světa...ale mě chybí takové ty malé, ale voňavé...provoněly celý byt...obyčejné naloupnutí kůry a člověku se sběhly sliny...byly jednou z vůní vánoc..nebyly nacpané peckami k prasknutí a vysušené, bez chuti...taky obyčejné za korunu Pedro...růžové, měkoučké a voňavé, kupovala jsem si jej u babičky v pojízdné prodejně... také se mi vybavila chuť bonbonů Oskarky...zelený pytlíček, plný gumových bonbonků v cukru, takoví předchůdci medvídků...nebo báječná jablečná dřeň...v kelímku za korunu padesát...vymačkávali jsme si jí, aby jsme jí mohli labužnicky ukusovat...taky takové měkoučké čokolády s panenkou...banánové,smetanové, karamelové...a nebo Sisinky,ty už taky nejsou, co dřív...chuť taková, až se pusa svírala...natahovaly se a tak báječně chutnaly...a dneska??? made in china...tfuj,chutě tak přemotaný, že tou komerční cestou poztrácely svoje pověstné báječné vůně..
31. 12. 2011 10:11
Jana Remkova: neviem, či myslíme na to isté, ale u nás sa to volalo zamiakový cukor. Namala som to rada, ostatne ako iné sladkosti.
Jediné, čo mám z tohto sortimentu rada, sú Horalky, ale nie Opavia, ale sediťácke
Ale chcem sa spýtať, kedysi sme si počas dovoleniek a iných pobytov v Tatrách kupovali konzervy, na ktoré doteraz spomínam a u nás ich už dávno nedostať. Tretinu tvorili kocky mäsa, výborne ochutené a chudé !!! Nad tým bola vrstva hrášku a na samom vrchu vrstva krúp. Tie konzervy mali neskutočne výbornú chuť, vyrábali sa v Čechách, ale už si nepamätám, kde presne. Nespomínate si niekto, alebo snáď ich ešte niekde dostať ?!?
Keď som v Čechách, tak sa pozerám po obchodoch, ale niktde tie úžasné konzervy nevidím.
A ešte eskymo, za 50 halierov
31. 12. 2011 10:09
31. 12. 2011 09:02
31. 12. 2011 05:09
31. 12. 2011 00:29
30. 12. 2011 23:03
30. 12. 2011 20:37
30. 12. 2011 20:35
30. 12. 2011 20:27
sladkostem, které už skoro nikdo nepamatuje. Tohle vzpomínání miluju. Teď jsem si zrovna vybavila takový jakoby smetanový šlehaný jahodový krém a jmenovala se Miláček, pamatujete na něj někdo?
Předchozí 1 … 4 5 6