Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zrušit bodování receptů?

Svetlana:Světlanko přesně tak:yes::yes::yes:Je mi to opravdu moc líto a budu držet pěsti aby vše dobře dopadlo:yes::yes::yes::yes:

srettka:;-):yes::yes:

porada: smazal jsem je já, snažil jsem se to tu ukončit

Alžbětina Prknářová: takto...toprecepty sa oficialne vyjadrili preco to bodovanie zachovat musia...a ja s tym suhlasim a po tomto ich vysvetleni, kazdy sudny clovek, kt. chcel zrusenie toho bodovania pochopi, ze tadialto cesta nevedie.
Toprecepty tie rebricky potrebuju, to ze sa boduje obcas nezmyselne..za to uz oni nemozu, to robia uzivateli sami. Tu nejde o to, ze pani Remkova s Pejli je za zachovanie bodovania a Eliza + dalsie su za zrusenie bodovania. Toprecepty urobia to co vyhovuje spravnemu chodu portalu. Pokial by to islo bez tych rebrickov, tak som presvedcena, ze bodovanie je uz davno zastavene.
Tu pomoze jedine akasi osveta medzi uzivatelmi, ze take zivelne bodovanie ako platilo, by platit nemalo.
Pochvalu ako taku by sme asi mali vyjadrovat skor pisomne pod receptom. Ten kto chce ten recept skutocne uvarit, tak sa rad preluska tou spustou komentov o krasnej fotke a a tej, dusi lahodiacej omacke, co je...povedzme si to otvorene, kazdemu prijemna, aby sa popripade dopracoval k nejakej empirickej informacii. Za zachovanie objektivnosti rebricku by som ustupila v tomto smere. ale ako pisem, je to na tej, akejsi vnutornej discipline v kazdom uzivatelovi.

To ze si niekto vybral tuto diskusiu za osobne vybavovanie uctov, ta diskusia nemoze. Vyzeralo to na uplne nekonfliktnu anketu co si kto mysli, o zruseni bodovania.

Dooga:jednoduché, prosté a opravdu trefné:yes:

Dooga::yes::yes::yes:

Jaruš, nic si nezačala, jen si konstatovala a podle mého pravdivě, také dnešní příspěvky od neregistrovaných jsou v pohodě:yes::-K

Dobrý den, mám jen jednu otázku a pak už se k tomu nebudu vracet.
Proč někdo smazal mé dva komentáře ?
Byly pravdivé, nebyly sprosté a dle mého mínění nemohly nikomu ublížit.Takže to nechápu.

Fanda: ono to tak vypadá, že zdejší mnoo.. základna, je to konec konců váš názor...ale je to tím, že je tady pár uživatelek prostě gastroaktivních. Baví je vařit, vymýšlet, kombinovat chutě, experimentovat a svými pracemi sem prostě chodí, uveřejňují je. Nikde není psáno, kolik sem kdo a v jakém časovém limitu může dát receptů. Holt někdo sem dá recept jednou za čas, když se mu něco nového povede, nebo když má čas, někomu je to koníčkem a věnuje se tomu pravidelně a se stejným tempem se zde prezentuje. Pak to může někomu přijít, jako že se tu točí stejná jména. Točí, ale právě proto, o čem jsem psala v předchozích řádcích.
Nevidím to tady jako základnu jen proto, že sem chodí pravidelné uživatelky, které se tu cítí fajn. Naopak nové tváře jsou zde vždycky vítány a brány naprosto normálně, pokud se chovají normálně. Taky jsem sem přišla před časem nová a krom dobrých rad, které dokážu ocenit, jsem neměla problém. Ono to chce jen kouska pokory a respektu a né sem přijít s pýchou a myslet si, že jsem snědla všechno moudro světa, všechno vím a nikdo mi nesmí nic říct, vytknout, s ničím mi poradit. A to je skoro vždycky jablkem sváru.
Na každém webu mají svá pravidla, tak i tady jsou. Né námi vymyšlené. Jinak by to tu vypadalo jak v Saigonu.
Chodím i na jiné weby a můžu říct, že tady je to ještě svěží demokracie, proti podmínkám a pravidlům jiných stránek.
A co se týče bodování...není v pravidlech psáno, že ohodnotit recept se má až po uvaření. Dost z nás už se motá v kuchyni léta a má dost zkušenností, aby si dokázal vybavit chuť výsledného jídla, aniž by jej musel uvařit. Hodnotí se tu nejen jídlo, ale i prezentace, vůbec samotná práce a dost z nás si váží a hodnotí i samotný hodnotný postup, které tu ocení hlavně začátečníci.
Samotné body nemají ve své podstatě až tak hluboký smysl, v je to spíš takové milé, nevinné polechtání ega, kterému by se těžko někdo bránil. Já osobně když jsem prvně v TOP10 viděla svou perníkovou chaloupku, tak jsem z toho měla radost a i mě to trochu nakoplo, snažit se víc. Ale to poprvé mělo opravdu svoje kouzlo. Všechno pozitivní je motivací do budoucnosti.
Jinak myslím, že v téhle desítce nebývají špatné recepty, jak se o tom pořád mluví. Důkazem toho jsou následné TOP STAR recepty, ve kterých jsou v podstatě všechny recepty, co prošli TOP desítkou, mají nespočetně bodů, komentářů a pochval.

zizala::-K:-K:-K:-K:yes::-)díky

zizala:Jaruško, i díky mým připomínkám - ale myslím že věcným - ses do toho pustila. A nechci aby to zůstalo na hlavě jen tobě, takže se klidně postavím na pranýř:-D

Fanda:Fando, sice nám tyto stránky nepatří, ale upřímně - co by byly bez nás ??? Uvědom si, že jsme to právě my, kdo to jídlo uvaří, přitom pobíháme s foťákem a zaznamenáváme fotopostup a nakonec se vypisujeme se s receptem. A jedinou odměnou je nám snad jen ta pochvala pod receptem. A komu i ta tak děsně vadí, nemusí ty komentáře vůbec číst. Kam by jste chodili pro ispiraci kdyby nebylo nás??? Trochu tolerance prosím.

Alžbětina Prknářová

20. 3. 2012 10:23

Díky Cathleen, to je dobře, že jste mě tentokrát stihla přečíst před vymazáním ;-), na Vašich stránkách už jsem byla, tak tam příště ráda i něco připíšu :yes:

Fanda:Alžbětina Prknářová: Děkuju za nestranný pohled neregistrovaných. Právě kvůli takovýmto komentářům (věcným, slušným a trefným) je moc dobře, že sem mají neregistrovaní přístup :-K:-K
Jak čtu, nakonec to někteří zde berou tak, že za všechno opět můžu já, protože jsem o tom vůbec začala. Ale já jsem jen sesumírovala do několika vět hromadu stížností, které se každou chvilku kvůli bodování snáší na Toprecepty. To vám vadí. A to, že jsme terčem kritiky a posměchu, to ne? Mně záleží na tom, jak působí Toprecepty na veřejnost, tak jako jsem kdysi dávno bránila recepty.cz.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek