Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dotaz pro adminy

ivulinka: ano :-). Na tohle zdobení si troufne většina z nás, kdezto udělat dort bez postupu a surovin, jen podle fotky - málokdo.
Určitě tu bude mnohem víc nedortařek, co si na dort netroufnou a přesto rády překvapí hezkým nápadem na talíři, než dortových kouzelnic.

cathleen: jsem ráda, že jsi stejného názoru jako já, já totiž už dávno bojuji proti dotům, které jsou v sekci Zdobení. Vím, že jsme se s adminy domluvili na jakémsi kompromisu, že dorty bez postupu nebudou zobrazovány na domovské stránce, ale i tak si myslím, že by s narůstajícím počtem přidávaných dortů měly mít svoji vlastní kategorii.
Prosím, podívejte se, k jakému účelu bylo Zdobení v roce 2009 využíváno:
http://www.toprecepty.cz/kategorie/38-zdobeni/40/

Hella: konzervace by mělo být i něco, kam se zařadí "zavařování", které se nekonzervuje teplem - krenex (je toho mnohem víc, ale ten mě napadl jako první) nebo kirgizský česnek (rajcata s cesnekem)...
A myslim, že by ve Zdobení měly být zvlášť Dorty bez receptu a zbytek. Těmi často moc hezkými fotkami dortů se tu chce pochlubit čím dál větši množství šikul, ale pak mezi nimi zanikají treba hosty nápadité svačinky (Už letím! Už jdu! :-)) ) a když budu chtít pridat tvarování pečiva, nápad, taky je jen s kraťounkým postupem, ve Zdobení. Podobných případů je hodně a hledat je mezi haldami dortů je obtížné.

1974andrea: Pokud by se upravovaly nově kategorie, myslím si, že by se měly spojit tebou navrhované kategorie 8 a 9. Myslím si, že kuskus a rýže mohou být spolu, není tak velké množství receptů, aby to musely být 2 samostatné kategorie. Ideální by bylo to nazvat Obiloviny, ale nedělám si iluzi, že by každý věděl, co tam patří. Pak u tebou navrhované kategorie č. 12. Konzervace by měly být i sirupy.

xjurny: Abychom se někam dostali, měli bychom si to postupně ujasňovat.
l. Domnívám se, že by se k tomu mělo vyjádřit více lidí, protože to dost změní fungování stránek.

2. Admini by měli (i když jsou schopni nám maximálně vyhovět), zda je pro ně jednodušší rozšířit počet kategorií nebo zavést podkategorie nebo možnost přidat recept do více kategorií.

3. A pak se bavit jaké ty kategorie a podkategorie budou.

Co se týče těch "příznaků", to by bylo super. Určitě si vzpomenete, že jsme tady kdysi požadovali, zda bylo možné nějakým symbolem nebo znaménkem označit recepty pro dietáře, šetřící (laciné) recepty, recepty pro děti atd. Pokud ty fungovaly příznaky, nebylo by potřeba tolik kategorií nebo podkategorií.

1974andrea: Andrejka, tak to áno, pokiaľ si to tak myslela, tak je ok. ;-)

xjurny:Tak to jsme zase na začátku:-D A pro vás je technicky těžší přepsat názvy kategorií než k nim přidat podkategorie? Já jsem návrh na ty kategorie dávala, celkem myslím podle reakcí, že se to setkalo i s přitakáním nahlížejících. Třeba zrovna ten zmiňovaný smažák bych nechala jenom pod Sýry, jinam už bych ho nedávala;-)

1974andrea: Já osobně nevím, jak to má vypadat :-8. Podle mě to skončí možností přidat recept do více kategorií a těmi příznaky.

Vezmu-li smažený sýr, tak to patří do Sýrů a zároveň je to i Bezmasé jídlo pro vegetariány. Pokud k němu budou brambory, tak do bramborových jídel bych ho už nedával. Zařazoval bych to do více kategorií, ale jen podle primárních surovin.

xjurny:Tak to já nemůžu posoudit, jestli lidé vybírají podle obtížnosti. Já ne;-) Kdyžtak sem Radku napište, jak byste si ty kategorie a podkategorie představovali teda vy a my vám s tím pomůžeme to doladit;-)

1974andrea: pokud budou podkategorie dostačující, tak ano. Pokud ale uděláme podkategorie a bude v tom pořád zmatek, tak bych se hlubším změnám asi nebránil. Taky je otázka, zda ještě něco nového nepřidat - třeba příležitost, obtížnost, ...

xjurny:Radku, s tím zatrháváním je to takhle třeba na slovenské Vareche, zaškrtne se to při vkládání receptů a je možné to podle toho i vyhledávat. Takže by se musel změnit i vyhledavač. Není jednodušší udělat ty podkategorie?

Co se týče přehledu kategorií, tak některé údaje by bylo možné řešit třeba přes nějaký příznak. Neexistovala by kategorie "Pro děti", ale u každého receptu by bylo možno zatrhnout, že je pro děti. Přidám polévku, dám ji do kategorie Polévky a nastavím, že je vhodná pro děti. To stejné by šlo pro vegetariány a třeba i příležitost (snídaně, oběd večeře, svačina).

1974andrea::yes::yes::yes: to je slovo ženy:-!

hosta:Pokud dostanu od kluků mandát, ráda s ostatními recepty pomůžu;-)

1974andrea: nedělá to problém tobě, mně a určitě ani dalším cca třiceti lidem, kteří sem pravidelně alespoň nahlížejí. Ale těch ostatních je většina, takže stejně asi značná část receptů bude dále zařazena špatně. Ráda bych se mýlila.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek