Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dotaz pro adminy

Hella: pravda je, že obyčejná mikrovlnka funkcí crisp nedisponuje, už je to multifunkční trouba. Ale pořád víc je rozšířenější mikrovlnka než multif. a funkce crisp. Ovšem s uvedením v názvu receptu by to šlo určitě a bylo by to prozatím jednodušší a přehlednější.

Nadja: Pokud bude podkategorie CRISP u kategorie Multifunkční trouby, tak proti tomu nic nemám. Ale ruku na srdce - v současné době tam je celkem asi 120 receptů a do kategorie Multifunkční trouby se budou přece přidávat hlavně recepty s využitím CRISP, které se do budoucna hodně rozšíří. A tak by možná stačilo jen slovo CRISP uvést v receptu, nebo ještě lépe v názvu. Už se tady kdysi u tohoto případu navrhovalo označení puntíkem, ale neprošlo to. Bylo tím myšleno, že když se zvolí kategorie Mikrovnka, tak se to zeptá nebo označí jestli obyč nebo CRISP.

Hella: určitě vše, co se dělá na crisp talíři, lze udělat na pánvi, upéct v troubě či remosce. Ale CRISP funkce je u nás poměrně nová kategorie, se kterou se teprve učíme pracovat a tak si myslím, že je důležitá pro informace, jak dlouho péct apod.
:-O Dělala jsem buchtičky s krémem a nechala jsem je ma crispu asi déle než bylo zdrávo - čerstvé byly dokonalé, ale jakmile vychladly, mohl by s nimi David úspěšně zaútočit na Goliáše.
;-) Výhodné by proto bylo zařazení receptu do 2 kategorií - "crisp" i "moučníky".

maris: právě proto jsem pro možnost - NE nutnost - volby více kategorií - jak jinak hledat např. rcp od Helly "Blesková bramborová buchta" pečená na crispu:
http://www.toprecepty.cz/recept/26511-bbb---blesko....
Jestliže je zařazena jako teď v moučnících (téměř 7 tisíc receptů), tak ji nikde jinde nenajdu. Pamatovala jsem si jen, že byla pečena na crispu, a dalo mi to hodně práce, než jsem ji našla - a byla to jen náhoda, hlavně díky tomu, že jsem ji hledala jen několik dní po jejím zveřejnění. Dnes už bych ji nenašla, kdybych ji neměla vytisknutou.

tejaja: s tím souhlasím;-)
A pokud jsme u toho vylepšování :-): mám trochu jiný "problém". Protože mám dost proměnlivou pracovní dobu, plánuji si raději jídelníček na týden dopředu. Vyberu recepty, které mě zaujaly a které bych ráda vyzkoušela, dám do Oblíbených ( pokud je tam nemám již zařazené z dřívějška ), sepíšu seznam surovin, nakoupím....a potom, když chci jídlo vařit, tak ho v těch Oblíbených pracně hledám :-( Teda, teď už ne, protože si na papír vypíšu přesné názvy receptů a pak už příslušný najdu rychle, ale přemýšlela jsem, že by nebylo špatné mít je všechny ( ty, které jsou pro mě aktuální ) někde pěkně pohromadě? Třeba ve zvláštní rubrice "Můj jídelníček" nebo tak něco? Anebo mít aspoň možnost si je v těch Oblíbených nějak barevně zvýraznit, červeným puntíkem, vykřičníkem, srdíčkem...?:-) Mně osobně by taková nějaká chytrá vychytávka moc pomohla!:-);-)

Hella: Súhlasím s tebou. Inak tie nahrávané fotky...Radku, už sme to tu kedysi preberali, že sa to zmení. Keď náhodou recept s rovnakým názvom je, alebo ako píše Helka, nie je niečo vyplnené, potom fotky treba nahrávaž nanovo. Skutočne to neide zmeniť? ;-)

Nadja: Tak určitě by název kategorie Mikrovnka měl být změněn na Multifunkční trouba. Systém CRISP hodně využívám, ale nemyslím si, že by se to jídlo nedalo upéct i v normální troubě. Pokud by se ale zvolila podkategorie CRISP, mnoha lidem by to otevřelo oči jak jednoduše a velmi rychle jde jídlo připravit. A např. tak dobře upečený závin z listového těsta v normální troubě nedocílíte.

ivulinka:Tak to si nemyslim, ale mame tu kategorii jidel z brambor a i tech hlavnich jidel z ryze je tu neurekom.
Nicmene je mi celkem jedno, jestli ji admini pridaji ci nikoliv;-), je to na jejich uvazeni.Urcite by to ale znamenalo mensi zmatek, nez tu tolik probirane zarazovani jednoho jidla do x kategorii.

petram a chocolade: tak to by tu taky mohla být samostatná kategorie pro kuskus a další podobné přílohy připravované jako hlavní jídlo.
Chce to všechno pořádně zvážit.

petram:Vyborny napad Petro, take bych byla pro!

Kdyby se přidávaly nové kategorie, hlasuji pro kategorii Rýže. Máme tady spoustu rizot, risott i dalších rýžových jídel a ta bez vyhledávače surovin nelze najít. Jenže pokud se zadá do surovin rýže, ze systému vypadne 59 stran receptů. A to už opravdu nikdo nemá sílu procházet.

Nadja: to já taky:-)), už jsem tu psala, že vyhledávám jen podle surovin / stejně jako Terezka, ktterá to tu hezky popsala /, ale asi hodně lidí vyhledává v kategoriích a já jsem to uvedla jen jako příklad - zdůvodnění, proč se mi nelíbí, aby se jeden recept ukazoval ve více kategoriích.;-)

tejaja: podkategorie rozhodně nejsou zbytečné tam, kde vyhledávání podle surovin není nic platné. Také se budu opakovat, ale pokud by byla u mikrovlnky (nebo lépe multifunkční trouby) podkategorie CRISP, pak bych našla všechny recepty, které na crisp talíři mohu udělat. Jestliže by byly ještě zařazeny do další kategorie, např moučníky, pak by je našel i ten, kdo crisp nemá a moučník by upekl v troubě.

maris: když budu hledat co udělat s mrkví, tak nebudu hledat v Bezmasých ani v Zeleninových, ale podle surovin - mrkev.

tejaja: Já pokládám za nutné jen jednu podkategorii u Moučníků, i ta druhá už je zbytečné pitvání. Já mám pro podkategorie averzi i z čistě osobního důvodu. Já mám velmi špatné a pomalé připojení internetu (přestože mám na domě WIFI anténu ) a když přidávám nový recept s fotkami, zabere mi to dost času. A když nový recept odkliknu a on se tak za 3 minuty odešle a napíše mi hlášku "Není vyplněná podkategorie" a fotky mi zmizí, tak už většinou ten recept nikdy neodešlu.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek