Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šup s tým do koša

no snime dama skoro vsechno, presolene, pripalene :) jen jednou se mi povedla, tak odporna omacka na testoviny, zkousela jsem recept z tavenych syru, ze to neslo nicim zachranit proste se to nedelo jist ... tak to je jedine, co jsem opravdu vyhodila, ale az po tom, co jsme to zkouseli snist

Není k tomu co dodat;-)Děvčata vypsala jste tu krásně:yes::yes:přesně podle toho se řídím i já;-)Jak píše Terezka, opravdu na tom nebudeme tak zle když dokážeme vyhodit jídlo do koše:-//Snažím se a doufám s úspěchem předávat tyto zkušenosti i vnoučatům a moje 2 děti se podle toho řídí také;-)

Souhlasím s posledním příspěvkem :yes: můj komentík jsem raději zrušila:-O, nemá cenu diskutovat o něčem, co už bylo řečeno:-!:-D

Terezko:-K, naprosto souhlasím s tím, jak se u nás s jídlem plýtvá a tak zbytečně, až mi je to líto. Jak píšeš, opravdu se dá mnoho jídel zachránit, když se mistr tesař utne, tedy pokud si přímo nesplete sůl s cukrem a obráceně, ale to je jiná kapitola, protože je to nepoživatelné.
Protože jsme si před 35-ti roky postavili své vlastní bydlení, tak díky půjčkám jsem měla mnoho dost hluboko do kapsy a docela mě to při vaření nutilo přemýšlet a kombinovat, ale jídlem se nemělo mrhat, natož vyhazovat. Možná to pro mnohé tu bude úsměvné, ale mně nikdy nebylo ani zatěžko okrájené slupky z brambor nebo zeleniny dát povařit slepicím, nevylévém ani vodu z těstovin nebo rýže, pečivo, když zůstane, suším na strouhanku, lehce kyselé mléko je ideální na zadělání těsta apod.
Já vím, že toto nemůže dělat každý, hlavně v panelálovém bytě, ale i tam se dá žít úsporně. I když jsou dnes dluhy splacené, tak si nemyslím, že jsem přehnaný šetřílek, ale uvědomuji si i jiné souvislosti, že na veškerou výrobu bylo zapotřebí lidské síly i energie a také se tím prolíná ekologie a že vše souvisí se vším, je naprosto pochopitelné.

Máš pravdu, že tuto větu čtu taky dost často, ale víš, že dotyčný napíše málokdy zdůvodnění, proč to muselo jít do koše? (nemyslím krajní případ spálení jídla).
Chápu, že to napíšou nezkušené kuchařky /i, ale když by napsali příčinu, tak by ti zkušenější určitě poradili nápravu.
I zdrclá omáčka se dá napravit, nebo nakonec i připálená, pokud ji ihned dám do nového kastrolu.....
Takže hlavně, napsat, co se nepovedlo, podle jakého receptu se vařilo apod.;-);-);-)

Už niekoľkokrát som čítala na Topreceptoch od rôznych prispievateľov vetičku : " Nebolo to dobré, nedalo sa to jesť, vyhodila som to do koša...".
A tak sa zamýšľam, kde je chyba. Pravdaže je mi jasné, že nie vždy sa všetko podarí podľa mojich predstáv, že občas sa aj majster stolár utne. Hlavne, ak robím niečo nové. Ale vyhodiť jedlo do koša ?!? :-O To si neviem predstaviť. Predsa všetko sa dá urobiť tak, aby to bolo jediteľné. Mnoho vecí sa dá "opraviť".
Napadá ma myšlienka, či je to s tým "šup do koša" pravda ( a pri tých cenách a nárekoch ľudí na drahotu ekonomické ) alebo je to len póza ( v tom prípade prečo ? ).
Asi sa predsa len nemáme tak zle ako deklarujeme, ak si dovolíme jedlo vyhadzovať do koša.
Čo vy na to ?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek