Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Višně v rumu /slivovici/

Moc Vám všem děkuji za radu.:-K:-K:-K Dala jsem je do sklenic a zavařila. Srettko, s tou bonbonierou je to dobrý nápad:yes:;-)

Já je mám v krabičce v mnrazáku a odebírám dle potřeby, naposledy jsem přidávala do tiramisu;-);-);-)Já je měla naložené v rumu ;-);-)

Ivetko, já mám taky plnou 3 litrovou sklenici a vždycky ji jen zavíčkuju a podle potřeby odebírám. Nikdy se mi nezkazili, alkohol by je měl uchránit.;-)

BILKOVAI:My je vždycky sušili, dří na sluníčku nebo v troubě, ale co mám sušičku, tak v ní, jsou lepší jak rozinky

Vlastní zkušenost nemám, ale zkusila bych je prosladit a udělat z části višně kandované a nebo je dát do malých skleniček a zavařit při 100 st., jen krátce, stačí 5-10 min. Já to tak dělám, když chci, aby dobře držela víčka a nebylo to, co chci uchovat, matlavé. ;-):-K

babička je mívala ve sklenicích a pak je dávala do pečení,do vánočního cukroví višně v čokoládě, na pohár...no prostě všude, mňam. kup si silikonovou formičku na výrobu čokobonbonů a můžeš vyrobit tradiční,leč domácí višně v čokoládě jako dárek domácí bonboniéra;-) nebo je zamraž,však se budou hodit;-)

Děvčata, prosím, kdo mi poradí, co s višněmi, kterté mi zůstaly při výrobě griotky. Byly naložené ve slivovici, je jich docela hodně a jsou strašně dobré.:-p:-p:-p:-D:-D:-D Jak je uchovat? Nedá se to sníst najednou.:-// Daly by se zavařit? Nebo znáte jinou variantu uchování této dobrůtky? Budu vděčná za každou odpověď:-K:-K:-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek