Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lepivost špaget

Hella:Mně se při vaření a následném podávání neslepují, protože používám trochu oleje při vkládání špaget do vroucí vody. Jde mi jen o jejich uskladnění v lednici a pak rozumné použití druhý den.
Zkusil jsem je dnes před naložením do lednice znovu zakápnout trochou oleje a promnout a uvidíme zítra...:-p

V dnešní MF Dnes je test těstovin, jejich příprava i všechny nešvary, které české hospodyňky při vaření dělají. Nicméně je tam konstatováno, že téměř všechny těstoviny (kromě italských) více či méně lepí.

Ony se slepí z 90% všechny těstoviny, ale stačí trocha teplé vody, propláchnout a jdou zase hezky oddělit. Nebo pokud je máš uskladněné v lednici v sáčku,dát tam taky trochu teplé vody, protřást a lehce promnout a je to;-)

BILKOVAI:
Tohle taky nejsou špagáty z Kaufláče za 9, ale jak poznám ty z "tvrdé pšenice"?:-8

TomP.: Do tých špagiet, ale platí to aj pre ostatné cestoviny, ktoré nepoužité dávaš do chladničky, pridaj tiež trocha oleja, premiešaj. Až tak daj do chladničky. Nezlepia sa ti;-)

Já dávám taky do lednice a neslepí se mi:-O Nemáš je třeba moc uvařené? Já je vařím opravdu na skus, uvařené zakápnu olejem, promíchám a neslepí se mi.Jo a taky používám ty kvalitnější z tvrdé pšenice.;-)

Ahoj všem, zbytek špaget co nesníme dávám v hrnci do lednice. Po čase se všechny slepí a jsou jako kámen. Při vaření do nich přidávám olej a jsou krásně klouzavé a neslepené. Tragédie to je druhý den po vyndání z lednice. Znáte nějaký postup?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek