Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

recept: Pizza Albori - vše co se netýká přímo receptu

Chambord:A ještě něco, vůbec nebylo nikde vyřčeno, že jsi recept ukradl, spíš bylo uveřejněno pouze to, že všechny recepty včetně tvého,jsou i na jiném webu. Jsou to pouze tvé domněnky a spojuješ si dohormady věci, které jsou úplně scestné:no:

Chambord:Už toho tvého napadání mám dost, o tobě jsem nikdy nic špatnho nenapsala a nevím, z jakého důvodu mě stále do všeho zatahuješ. Vůbec nereaguji na tvé recepty, tak mě laskavě nespojuj s tím, co se tady děje. A pokud máš něco osobního proti mě, neventiluj to stále veřejně, můžeme si to vyříkat jinou cestou:-S
Nevím, proč někdo včera našel a uveřejnil web se stejnými recepty, to že o to m vím, snad neznamená, že s tím budu něco dělat. Od toho jsou tady admini a to že se to vytáhlo pod tvůj recept, s tím nemám nic společného dozvěděla jsem se to po přečtení až dnes ráno:-! Nevidím jediný důvod, proč bych se měla zaměřovat zrovna na tebe, neznám tě osobně, tak proč bych to měla dělat:-?
To ty tady stále něco řešíš;-)

Když jsem se rozhodl publikovat na těchto stránkách, čekal jsem ledacos, ale některé nenávistné, posměšné, hloupé a scestné reakce /některé zde pro objektivitu zveřejňuji - jsou pod mým naloženým kolenem/ lidí, kteří by se cítili ohroženi, kdyby jim do rybníka vplula štika a trochu rozvířila vody, mne opravdu překvapily. Samozřejmě reakce paní Andrey74, která rozpoutala celou tuto diskusi,je kamínkem do mozaiky, jíž si rozumně uvažující a tolerantní člověk může složit, aby viděl, na jakém principu funguje zde nastolený "ŘÁD!" Je zvláštní, že o "krádežích" receptů z těchto stránek jinými stránkami zasvěcení věděli, k čemuž se v diskuzi přiznávají, avšak nepochopím, proč bylo upozornění načasováno tak, abych se stal zlodějem pokrmu právě v okamžiku, kdy jsem zveřejnil pizzu Albor albori /zástěrka o tom, že to není mířené proti mé osobě, je komická/. Když už jsem si obhájil autorství svých pokrmů a ignoroval posměšky, které mi byly adresovány , tak se musí najít jiný způsob, jak mne znechutit ostatním, zesměšnit, ponížit. Jsem poměrně odolný, na tyto praktiky jsem zvyklý z jiných serverů, takže mě to nerozhází, je mi však líto lidí, kteří se stávají obětí ostrakizace, protože mají ošklivé fotky, nudné recepty, jsou prostě ideálními objekty pro šikanu.
A zde jsou příklady:autor: Bibinka vloženo: 23. 10. 2012 10:38:21 nahlásit reagovat Chambord:jak jsem si myslela, že fotka není tvoje, je pravdou Ale bohužel tady se prezentuješ cizí fotkou a chlubíš se cizím peřím. Jak sis mohl všimnout, tady se prezentujeme výhradně svými fotkami a svým vařením, tím se totiž dokáže, že to ta či ta kuchařka vařila a může k receptu podat jakékoliv informace, ovšem ty by jsi nepodal nic, protože ty jsi to očividně ani nevařil, tak už proto nejsou napsané gramáže......Chambord, touto cestou Toprecepty nejdou a uplatňuj jen své výtvory se svou fotkou. Jinak bych řekla, že je to recept na vymazání máš to absolutně bez práce, zatím co jiní se tady snaží prezentovat, vařit, fotit svou práci a to se mi u tebe na rovinku nelíbí

autor: hosta vloženo: 23. 10. 2012 10:22:20 nahlásit reagovat Chambord:ty nejsi autor fotografie, že o něm mluvíš ve třetí osobě? Fotka jako obvykle úžasná (vyřiď autorovi fotografie obdiv), ale tak jak zní recept by se jistě dala přidat k několika kolenům tu uvedeným, s doplňkem v komentáři že místo sojovky se použije med a protlak - např.

hosta::yes::yes::yes: líp bych to nenapsala.. souhlasím s tebou ve všem, bez výhrad:yes:

Ještě chci podotknout, že naprosto souhlasím s těmi, kteří používají internet jako zdroj informací - a to i o vaření - tedy nepodkládám za slídění, když recept zde uvedený hledám i jinde, třeba pro další obměny, drobné nuance nebo zkušenosti. Samozřejmě že se při té příležitosti může i náhodně objevit i jakési "zcizení" autorství. Asi to není zločin v pravém slova smyslu - proboha jde jen o vaření!! - spíš je to trapné, když se to objeví. A mluvit v těchto souvislostech ve velkých slovech - VLASENECTVÍ, UDAVAČSTVÍ ... je víc než směšné. A jestli někdo místo toho, aby koukal na čt2 rejdí po netu a hledá třeba "mrkev po gaskoňsku" nebo podobnou blbinu, je to jeho věc. Pokud někdo recept obšlehne bez toho, že změní kdyby jen slovosled, je to jeho ostuda a měl by tiše v koutě mlčet. Toto myslím obecně, ať se zas nezvedne vlna nevole

hosta:Já myslela, žes jim to tenkrát poslala. Tak promiň;-)

to je nějaká hackerská záležitost, automaticky se stahují topky okamžitě na dvoje stránky - http://www.recepty.mzf.cz/www.recepty.mzf.cz/ a http://www.maminciny-recepty.mzf.cz/http:, ale jsou tam i recepty jiné - různé koktejly a nápoje atd. sice jsme o tom s Andrejkou mluvily, ale protože jsou to takové hnusné nekvalitní a v zásadě moc nepoužitelné stránky, dál jsem to neřešila ani s adminy. Pokud by se jim podařilo technicky nějak zabezpečit, aby náš server nepropouštěl informace dál, tak by to asi zmizelo. Zřejmě nejde o jednotlivé kopírování, ale o nějaký automatický proces

spagetka:Já myslím, že to Hosta i posílala klukům;-)

1974andrea:asi naše chyba:-/:-/, měli jsme hned upozornit kluky a ne to řešit jen v komentíkách pod recepty. No stalo se, myslím, že s tím už teď kluci něco udělaj :yes::yes::yes::yes:

xjurny:Radku, já už vím o tomhle serveru celkem dlouho, už jsme tady s Hostou na něj i upozorňovaly a dosud se nic nedělo:-S

pipre: Jasně, souhlasím s tebou, ale ten recept byl použit DOSLOVA, tedy tak, jak jsem ho MÝMI SLOVY popsal. To považuji za krajně nevhodné. Dále jsem rád, že identický recept uvedený na stránkách byl zveřejněn až po tom mém, což kdyby se nezjistilo, jistě by hrálo do not jistým lidem na tomto serveru.

xjurny:Díky za vysvětlení a souhlas s rebekou :yes::yes::yes:

xjurny: děkuji za vysvětlení, o to víc mě mrzí zmínka o donašečích a špiclování.

Dobrý den, o napojení zmíněného webu na toprecepty nevíme, takže si recepty někdo kopíruje sám. Takové množství receptů určitě kopíruje strojově, což už naráží na jakýsi autorský zákon. Minimálně tam není zdroj, odkud recepty vzal a z etického hlediska nás o tom měl aspoň informovat.

Přiznám se, že i já občas bloudím po netu a vyhledávám třeba jinou variantu určitého receptu. Zrovna nedávno jsem hledala, jestli se do jistého "pravého" italského dezertu dává alkohol. V Itálii mi bylo řečeno, že ne, ale na netu jsem se dozvěděla, že existuje víc variant. Při takových příležitostech občas narazím na recepty, které se objeví jak na Topreceptech, tak i na jiných webech o vaření. Takto mohl někdo narazit i na web, na kterém je i tento recept. Nepřijde mi to jako špiclování nebo udávání, spíš jako upozornění, že je recept i někde jinde a doslova stejný a jak navíc vyšlo najevo, zveřejněný až po uvedení receptu na Topreceptech. U tohoto receptu není na tom webu ani fotografie, ani autor receptu, tak bych se tím tolik nevzrušovala, ikdyž je to zajímvé, zvlášť, když o majiteli stránek není nic uvedeno a komentáře jsou zakázané. Co by se mi ale hodně nelíbilo, by bylo, pokud by se někdo podepsal jako autor receptu s fotografií, o které vím, že je opravdu moje. Mám pár svých stejných fotek i na jiných webech o vaření, o ty se ale nejedná, o těch vím, že jsou uvedeny pod mým nickem, byť jiném, než na Topreceptech. Toprecepty mají svá pravidla o kopírování fotek a je potom někdy nepříjemné dokazovat, že jsem fotku nezkopírovala někomu jinému. Potom vznikají nepříjemné debaty a dokazování, že jsem recept zhotovila a vyfotila já. Jinak mně osobně nevadí, když se recepty šíří. Dostávám jich spoustu v emailech a když tam objevím recept i s vlastní fotografií receptu, spíš mne to potěší, že se líbí :-) Myslím si, že pokud autor receptu neuvede přímo, že to je jeho vlastní recept od A až do Z, tak většinu receptů beru jako převzatých odněkud, někdy jen s menší či větší úpravou podle své chuti. Nepochybuji o tom, že je tu dost výborných kuchařek, které rády improvizují, a zhotoví další výborné varianty receptů, aniž by se o své improvizaci zmínily. A pokud se mi navíc recept líbí, tak už vůbec nic neřeším a jen přemýšlím, kdy ho zrealizuji :-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek