Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Změklé sněhové pusinky

A k té soli - do pusinek nepatří vůbec, táhne vodu ze vzduchu. To jen dnes taková móda všechno solit. Lidi už vůbec neznají pravou chuť potravin - ale to je jen takové obecné postesknutí.

Problém nemusí být jen v pečení. Je dost možné, že lepkavost vzniká změnou teploty - pusinky nesmí přijít do chladu, musí se uchovávat při pokojové teplotě. Při změně teploty z chladné místnosti do tepla na nich zkondenzuje vzdušná vlhkost a zvlhnou na povrchu (a následně celé. Při špatném pečení jsou navrch suché a vlhké jen uvnitř. Po rozlomení musí být po upečení vevnitř tvrdé.

Možná máte pravdu oba- Václav i výbusna, určitě jen sušit a té soli jen ždibíček

aha....je to mozne....ja sol nepridavam nikdy, takze nemam skusenost so solou v snehu

Měl jsem podobný problém. Z bílků , které nám zůstali jsme udělali pusinky(pěnové-sněhové) a také byly dlouho lepkavé. A domnívám se,že to bylo tím,že když se dělá sníh z bílků NORMÁLNĚ , tak se dává špetka soli. Do bílku na pusinky ALE NE !! Sůl dělá to neschnutí a lepkavost. Druhá várka bez soli byla dobrá.Václav.

shire nepiekla si ich na prilis velkej teplote? vrch sa ti rychlo zapiekol a vnutro ostalo lepkave.....skus ich piect na fatk nizkej teplote....len ich sus
v mnichove mam plynovu ruru, ktora pamata snad namojdusu este....no...a ta rura ide len na plno, inak mi plyn zdochne, takze ja peciem snehove puserle tak, ze mam otvorene dvierka.

Nějak se mi nedaří udělat pusinky, vypadají, že jsou upečené do růžova, ale docela rychle začaly lepit a měknout. Nevíte někdo, čím to je?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek