Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kiwi

Šlechtění začalo v roce 1906 a intenzivní pěstování způsobilo, že toto ovoce je pro nás stále levnější./I když u nás to asi neplatí, pokud není v akci/.
Chutí připomíná jahody, antgrešt a meloun, rozpůlíte-li kiwi podélně, můžete je vyjíst lžičkou. Plody, které jsou ještě pevné, tence oloupejte, měkkým plodům sloupněte slupku.
Pyré z kiwi připravujte jen KRÁTCE, jinak by se ROZDRTILA semínka a ZHOŘKLO by.
1 kiwi pokryje naši celodenní potřebu vitamínu C, je snadno stravitelné, protože obsahuje látku, která štěpí bílkoviny.
Kiwi také zabraňuje ztuhnutí želatiny, s MLÉKEM A TVAROHEM RYCHLE HOŘKNE.
Toto ovšem platí jen pro syrové plody.
Vařením kiwi ztrácí barvu.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek