Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nový design Topreceptů

Holky, vykašlete se na to.:-( Vždyť sem "chodíme" že je nám tu fajn,:-) mrkneme na nějaké recepty:-O, ohodnotíme.:-) Výbušná, jakou bys mi dala za "sekanou s vepřovou panenkou"?:-8

Když jsem včera touhle dobou tuto diskuzi rozjížděla, nečekala jsem, až takovéhle ambice: mám pocit, že se to začalo trochu přehánět a je tady snaha si hrát na Pána Boha. Vraťte se prosím ke kořenům myšlenky, kterou měli autoři, když hodnocení vymýšleli. Jasně, trochu se to zvrtlo, ne všichni lidi jsou poctiví a čestní, někdo je schopen i ublížit, spousta z nás jsme tak trochu - přiznejme si to - pokrytci - nedáváme špatné známky. Navíc připomínám, že všichni jsme tu dobrovolně a za účelem zábavy. Tak proč to hrotit, známkovat, zdůvodňovat. Kdo bude ta porota, která rozhodne, že toto jídlo je zdravé a tohle ještě na hraně. Pro někoho je Masox, bůček, sůl, koření atd. běžná věc, pro někoho zkáza lidstva. Myslím, že by zcela stačily nějaké plusové body, které by kdo chtěl, udělil a kdo nechtěl nebo měl výhrady, tak by je napsal do komentáře a body by nepřiděloval. K čemu mínusové body? Dával by je někdo? A to by byly jako proto, aby se mohl vybrat ten jejhorší recept? Stojí někdo o to? Když si nějaký recept přečtu, sama si pro sebe zhodnotím, jestli bych ho chtěla použít. Pak si přečtu komentáře a sama se rozhodnu. Pokud budu třeba milovat bůček, tak mě přece neodradí ani 10 mínusových bodů, abych si ho udělala.

som bezsadova:-8 znovu sa k tomu vraciam, teraz som si pozornejsie pocitala a ak tomu dobre rozumiem, tak preclik a amira navrhujete....znamkovanie ako doteraz, ale znamku nezarata do priemeru v pripade, ak nenapisete dovod ?

amira...napisala som to myslim jasne, je mi jedno ci tam bude, ako napisala hella, flaska piva, ale z psychologickeho hladiska by som jednotky nedavala. no a kedze sa straca konstuktivnost, tak k tejto debate odo mna asi tolko

Olina: to je fakt, komentář by asi měl být i u + bodů. Aspoň bychom věděly, kdo, jak a proč bodoval.
Vybusna: Ale dávat nějaké obrázky je to samé, jako známkovat a navíc, nejsme v mateřské školce, ne? ;-)

v zasade mi pride najschodnejsie riesenie od hanny. davat receptu nejake obrazkove ohodnoternie. z psychologickeho hladiska by som jednotky vylucila. pokial ma niekto vyhrady k receptu, nech ich napise do prispevku pod roceptom.

pro Amiru: v tom případě bych se zasazovala o to, aby k jakémukoli hodnocení - tedy i plusovému - musel být komentář, jinak je to diskriminační. Povinností napsat k -bodu:no: komentář ztěžuješ cíleně udělování záporných bodů a zase to o ničem nebude vypovídat:-!

Případně by se zobrazovaly v TOP TEN recepty podle dosažených + bodů a v závorce by mohla být známka průměrná i s minusovými.

Nevím, jestli je to technicky proveditelné, ale co třeba toto: udělat hodnocení jen + nebo - a ke každému zápornému hodnocení MUSÍ být komentář - je tam syrové vejce, bůček je nezdravý, těsto nejde spojit, nechutnalo mi atd. bez komentáře se minusové body nezapočítají. Ale na druhou stranu, kdo bude chtít škodit, důvod si vždycky najde. A počítaly by se jen body plusové, ale ty minusové s komentáři by u receptu byly taky.

Tak pánové, čtěte a přemýšlejte, jak a co s tím hodnocením. :-O Musíte najít něco, co se bude líbit nejvíce lidem a bude těm několika dalším vadit co nejmíň. A to vám teda nezávidím. ;-) Já teda nevím jak z toho. U každé varianty jsou klady a zápory. Tak do toho:yes::yes::yes:

Pro mě by byl prohřešek, kdyby někdo tvrdil, že stačí mouku provařit 10 minut.Ne pokud dá recept na jídlo, které já nejím.

Oli o tom jsme se tady bavily(i) celý den, že recept, který má dvacet jedniček tu není a recept s pěti šesti ano.Objektivní hodnocení asi opravdu nejde najít.Možná ze všech špatných možností se pokusit najít tu, která je nejmíň špatná.A je mi jasné, že to je těžké.

Lusinda79 Proč to nemá logiku? Já bůček miluji, ale vím, že je nezdravej,:-S stejně recepty se syrovým vejcem, ale jsou tam jistě hořší prohřešky, pak je to na místě.

koukla jsem na housky, hodnoceny 7x. To si klidně autor obstará sám , když chce (ne, že by to tenhle dělal), ale jindy při tak malém počtu hodnocení to není problém.

Ale je otázka proč není přijatelný?Už jsem psala, že pokud mi něco nevyhovuje, ať už z hlediska použití surovin nebo způsobu přípravy, tak recept nehodnotím.To mám dát např. Maris nebo Merylas pětku za recepty na bůček jen proto, že já bych ho nikdy nepozřela?To nemá logiku.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek