Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarák

yanull: :-D:-D:-D

Děvčata, děkuji za Vaše názory:-K. Také jsem masu důvěřovala, jezdili jsme ještě coby mladí v neděli do kina o něco dříve a tatarák byl součástí naší kultury, také mne bavilo "míchání". Dnes se svými zdravotními problémy o další nestojím a také si nejsem jista, zda v mrazáku, který mám doma, dosáhnu -26st.C. Tak já to mám z mé strany vyřešené a pan domácí ho bude mít na vlastní nebezpečí. Ještě přidám jeden vtip. Přijde pán k dr., že má tasemnici a ten mu poradí, aby ji léčil čokoládou. Každý den po večeři si má dát jednu, ve stejnou hodinu. Pán dodržuje léčbu, ale v neděli už na ni nemá chuť, tak ji vynechá. Načež vyleze za 20 minut tasemnice a praví:"A čokoládička dnes nebude?" ;-):-):-K

Já osobně tedy tatarák nemusím, ale moji synové, hlavně ten starší, tuto syrovou masovou pochoutku milují a když je možnost, vždycky si ji s chutí dají a užívají si ji:-p:-p sami míchají a dochucují a já jen zírám:-D:-D Sice vždycky nabízejí k ochutnání, ale zatím ochutnává jen manžel. Nevím, jestli se kdy odhodlám:-8:-8 jak se znám, asi ne;-) Fakt je ten, že nikdy neměli jakýkoliv problém:yes::yes:

Já si ho s chutí dám:-p:-)
Bibi, co myslíš tím, že kamarád Tvého šéfa na tataráka dojel ?:-O

U nás se tatarák nedělá, právě pro to syrové maso:-! Jako mladí jsme ho občas dali, ale od té doby, co mi Dr.s kterým jsem pracovala vyprávěl o jeho kamarádovi, který na tatarák dojel, už to nedáme do pusy. Nijak nám nechybí-jsou jiné dobroty a za každou cenu ho teda mít s rizikem nemusím:no:;-);-)

yanull: Já jsem jeden den udělala tatarák a druhý den bylo ve zprávách o té tasemnici. No, řeknu ti, ikdyž to myslím samozřejmě s humorem, že bych si takovou malou tasemničku na chvíli přála:-D, aspoň bych pořád neřešila hubnutí. Každopádně, máme ho tak jednou za půl roku a určitě si ho udělám zas;-)

Když byla v tv reportáž o té tasemnici, říkali, že se má maso zmrazit na 4 dny min. na -26C a pak je to bez problému;-)

yanull: I lososa bys mela zmrazit, neb existuje jeden parazit, jmenem Anisakis, kteryzto je dost nebezpecny a zpusobuje hnusne infekce. Zda se, ze je i v lososech pestovany v sadkach. Co si budem povidat, lepe predejit, nez lecit.

Jani, já tataráka dělám běžně, naši si na něj o sobotách a s topinkama při country CD potrpěj :-D:-D:-D
Tohoto "hostitele" jsme nikdy neměli. Kup hlavně opravdu kvalitní a čerstvé maso. nemrazila jsem ho nikdy před úpravou, takže nevím, ale podle mne záleží na ověřené kvalitě.
Vyguglila jsem teď ale, že je fakt lepší maso přejít mrazem, to jsem nevěděla :-O:-O:-O

Jsem opakovaně žádána a přemlouvána, abych udělala tatarský biftek z hovězího masa. Po shlédnutí příspěvků o tasemnicích a "kvalitě" masa z Polska, se mi do něj nechce už vůbec, ale žadatel přišel domů s radou, že prý když se dá maso zmrazit, tak tasemnice tento proces nepřežije. Zajímaly by mne vaše názory a již předem za ně děkuji:-K. Neřeším být či nebýt, ale jíst či nejíst;-):-p? Z lososa ho dělám bez obav, ale u hovězího jsem na pochybách.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek