Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Litinové nádobí, jaké? Názory, diskuze.

janulle: Tak asi ten vysoký stupeň ohřevu nebude to pravé ořechové;-)

Prosím o radu. Mám nově koupenou litinovou pánev na volská oka. Bohužel všechny pokusy byly připálené. Vařím na indukci. Smažím na sádle na nejvyšší stupeň. Co dělám špatně?

Litinové nádobí je určitě nejpraktičtější, ale za tu kvalitu je potřeba si trochu připlatit. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že pokud člověk dává pozor (hlavně na to, co dává do myčky), tak to nádobí vydrží, i když je z Číny. Záleží to ale samozřejmě i na konkrétní myčce. Řekněme si to upřímně, nikomu se nechce umývat nádobí ručně, když nemusí. Proto doporučuji projít si na internetu články, jako je například tento - https://vas-pomocnik.cz/mycky-nadobi/, kde se problematice věnují. Když se trefíte na dobrou myčku (já osobně mám Bosch a musím říct, že svou práci odvádí bez větších nedostatků), tak je bezpečné umývání jakéhokoliv nádobí :)

Zde najdete nestrané srovnání nádobí http://litinove-nadobi.nazory.cz/

Míša Dobrá

16. 7. 2017 18:36

Vážení, osobně doporučuji navštívit ebovky hspu i-domaci potreby. Mají tam samé kvalitní věci za přijatelné ceny. Osobně jsem tam nakoupila a jsem spokojena :)

Pokud sháníte opravdu kvalitní litinové hrnce na vaření, tak Vám doporučuji od [url=kvalitni-hrnce.cz/]SKEPPSHULT [/url] Vařím s nimi čtvrtým rokem a jsou stále jako nové. Vaření v nich si nemohu vynachválit. Kvalit se opravdu pozná. Tito hrnce jsou opravdu z pravé švédské litiny. Jiné značce, než SKEPPSHULT nevěřím.

Lizabeth: On je ten Kolimax snad litinové nádobí, že to sem pořád cpete???

K Pavlovi na předchozí stránce: nemohu s Vámi souhlasit. Smalt je umělá vrstva, může se odprýsknout, pouští barviva, prostě je lepší dělat přímo na litině. A ohledně té kvality/nekvality: dle Vás by potom neměla existovat „švédská ocel“, ne? Vždyť ocel se vyrábí stejnými technologickými postupy ze stejných surovin, takže dle Vás je úplně jedno, kde je vyrobena, kvalita musí být stejná jak z Činy, Švédska nebo z USA, ne? Proč je tedy švédská ocel nejkvalitnější na světě, co? ;-)

A to samé je s litinou. A nebude to jen v technologickém postupu, ale i hlavně ve výchozích surovinách: železný šrot („určitě“ ho někdo přebírá, že?) versus kvalitní severská železná ruda.

Ano, máte pravdu, že u Le Creuset a Staub je kvalita litiny jedno, protože ji „chrání“ vrstva smaltu. Ale věděl jste, že jsou to také čínské výrobky? :-)

Katuška: Lizabeth: Prosím, doporučili ste hrnce, ale stačilo. Toto už zaváňa reklamou. Ak v tom budete pokračovať, vaše komentáre budú zmazané. Ďakujem.

Lizabeth: A můžou se kolimaxový hrnce používat i na indukci? :-8

Lizabeth

5. 5. 2016 07:21

Katuška: jj kup si je! Na KOLIMAXECH se ti bude strašně dobře vařit, uvidíš! Já jsem teda maximálně spokojená a je to úplně blaho! <3

Lizabeth: Tak to máš hodně luxusní sadu! :-p Závidím. Já mám zatím obyčejné hrnce, ale chci je právě všechny vyměnit a tak pokukuju po KOLIMAXU. :-8

Katuška: Konrkrétně mám tuhle celou sadu www.kolimax.cz/eshop/nadobi/professional/131003-sada-nadobi-se-sklenenymi-poklicemi-12-dilu/ Za mě je nejlepší a vychází taky nejlépe cenově. :-*

Lizabeth: A jaké konkrétní hrnce máš, abych se mohla inspirovat :-p ?

Sabča: Tak to já mám zase celkem opačnou zkušenost - je pravda, že jsem si to nádobí kupovala ve slevě, takže jsem za něj tolik nedala, ale už mi drží tři roky a furt se na něm strašně dobře vaří a nemůžu si to vynachválit. Fakt tak dobré nádobí neměla snad ani moje babička, která byla skvělá kuchařka. Já teď vyvařuju každý den a všichni jsou spokojení. :-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek