Velikonoce po italsku? Šéfkuchař Sergio Bellini ukáže, jak na ně!
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 1 hodinou
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Hezký den, včera jsem namarinovala 12 křídel v jemně…“ tara23, před 1 hodinou
„Hezký den,u nás dnes bramboračka a kuřecí řízky s bram.kaší…“ Simona Skolakova, před 3 hodinami
„Dobré ráno, u nás klasika - polievka kuracia s rezancami,…“ magdalenka, před 6 hodinami
7. 10. 2017 03:00
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/rada-ako-sa-zbavit...
Pro milovníky orchidejí:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/rada-ako-vzdy-prin...
Další vychytávka na praní prádla:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/ocot-na-cistenie-p...
Olej, který má všestranné použití:
https://www.prozeny.cz/clanek/zazrak-za-par-korun-...
Vychytávka s droždím:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/moja-perfektna-vyc...
Mýty o třídění odpadů v domácnosti:
http://www.jakvkuchyni.cz/nejcastejsi-myty-o-tride...
Mýt či nemýt maso?
https://m.vitalia.cz/clanky/myt-nebo-nemyt-maso-to...
5. 9. 2017 21:18
6tag-1597335641111284573_2105735880.mp4
3. 9. 2017 01:36
http://bydleni.denikplus.cz/spotrebice/112-vyvaruj...
Jaké fígle použít místo žehlení:
http://bydleni.denikplus.cz/tipy-inspirace/142-jak...
Triky babiček na přípravu těst:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/triky-s-cestom-od-...
Náhrada aviváže:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/avivaze-nepouzivam...
26. 8. 2017 20:19
https://prosvet.cz/vzdycky-si-lamali-hlavu-nad-tim...
Jak zpracovat úrodu rajčat:
http://www.tastejourney.cz/2016/08/5256/
Rady, co patří a nepatří do kompostu:
https://www.prozeny.cz/clanek/zahradkari-pozor-co-...
Vše o rajčatech + související články:
https://www.akademiekvality.cz/clanek/rajcata-vype...
Jak zpracovat úrodu rajčat - poučme se u Italů:
http://www.tastejourney.cz/2016/08/5256/
Rychlé mytí oken: příloha
rychle-umyti-oken_421742785.doc
25. 8. 2017 20:10
25. 8. 2017 17:38
25. 8. 2017 17:33
25. 8. 2017 17:27
25. 8. 2017 17:25
Preji moc pekny vecer
25. 8. 2017 03:58
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/zabudnite-na-ocot-...
Nový způsob pěstování paprik:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/z-jednej-rastliny-...
Finta s pečícím papírem:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/perfektna-finta-s-...
Jak vyčistit troubu aj. rady:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/toto-vycisti-ruru-...
Trik na smažení řízků aj.:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/perfektny-trik-pri...
29. 6. 2017 02:06
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/vyuzitie-octu-v-za...
Jak uchovat ořechy:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/orechy-su-stale-dr...
21 důvodů, proč mít doma jedlou sodu:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/21-skutocne-dobryc...
Co dokáže jedlá soda:
s://farmazdravi.cz/obycejna-soda-muze-byt-vasi-zah...
Aviváž nejen na prádlo:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/netradicne-vyuziti...
Využití sody bicarbony:
https://www.babskeveci.sk/vyuzitie-sody-bikarbony/
Rady pro pěstitele rajčat:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/toto-urobte-v-juli...
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/toto-mal-vediet-ka...
37 novodobých pravidel etikety:
https://prosvet.cz/37-novodobych-pravidel-etikety-...
Využití kartáčku na zuby:
https://prosvet.cz/videla-kamaradka-pri-uklidu-zap...
Chcete mít zářivě bílé zuby?
https://prosvet.cz/chcete-mit-zarive-bile-zuby-vyz...
Přírodní hnojivo na rajčata a okurky:
https://prosvet.cz/diky-tomuto-domacimu-prirodnimu...
Údržba WC pomocí saponátu na nádobí:
https://farmazdravi.cz/udrzba-toaletni-misy-se-sap...
14. 6. 2017 11:12
http://hobby.instory.cz/1195-10-tipu-jak-vyuzit-st...
Jak a čím zahušťovat omáčky:
https://www.prostreno.cz/krok-za-krokem/clanky/222...
Jak správně vybrat meloun:
http://vychytavkov.cz/genialni-zpusob-jak-vybrat-v...
Několik způsobů využití sody:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/tuto-radu-som-pocu...
Pro šikovné ruce:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/z-garaze-vybral-st...
Jak vyrobit ze starých židlí lavičku:
http://www.kreativita.info/napady-ako-vyrobit-zo-s...
Co dokáže jedlá soda v zahradě:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/pospyte-nou-podu-p...
Triky s brambory:
https://www.prostreno.cz/krok-za-krokem/clanky/223...
Které spotřebiče nejvíce zatěžují vaši peněženku:
http://www.topky.sk/cl/13/1619185/Viete--ktore-spo...
Jak lze využít palety:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/niekolko-starych-p...
Jak udržet čistý bazén bez chemie:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/perfektny-trik-pre...
16. 5. 2017 05:23
http://hobby.instory.cz/1111-slimaci-jsou-nocni-mu...
Jak využít starý šicí stroj:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/krasne-napady-ako-...
Jak využít plastové lahve:
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/plastove-flase-uz-...
Nevyhazujte zbytky z kuchyně:
http://hobby.idnes.cz/jak-vyrobit-vermikomposter-s...
Jak pečovat o rajčata:
http://www.jaktak.cz/jak-pecovat-o-rajcata-v-nadob...
Tajemství nejúrodnější zahrady:
http://www.kreativita.info/igor-ljadov-zahrada/
Jak a čím zahušťovat omáčky:
https://www.prostreno.cz/krok-za-krokem/clanky/222...
10. 5. 2017 07:44
Tabulka teplot cukerných rozvarů
casino casino8. 5. 2017 17:54:55 smazat
Ruční zkouška Teplota varu ºC Použití
Cukrový rozvar 102,0 – 102,7 ředění náplní a polev, punčový rozvar
Slabá nit 103,7 – 106,6 cukrové polevy, náplně, povrchová úprava ovoce
Silná nit 107,4 – 110,0 cukrové polevy, náplně, povrchová úprava ovoce
Slabý let 113,5 – 116,2 laskonky, náplně, sněhové krémy, perníkové těsto
Silný let 116,2 – 120,0 orientální cukrovinky, sněhové hmoty, náplně
Koule 121,2 – 123,7 orientální cukrovinky, cukrové konzervy, karamel
Slabý lom 128,8 – 133,7 ozdoby dortů, sněhové závoje, máčení ovoce
Silný lom 135,0 – 140,0 ozdoby dortů, cukrovinkářský průmysl
Karamel 141,2 – 150,0 karamelové ozdoby – květy, dekorační výrobky, foukaný a tažný karamel
Základ pro výrobu griliáše, jádrových past, chucení náplní a zmrzlin,
Popis přípravy ručních zkoušek:
Cukrový rozvar
Cukr s vodou promícháme a uvedeme do varu. Pro vaření použijeme nádobu, která je odolná vysokým teplotám. Během vaření omýváme stěny kotle za pomoci navlhčeného štětečku. Tím se odstraní případné nečistoty z cukru. Omýváním stěn se zabrání karamelizaci cukru i zpětné krystalizaci. Po dosažení teploty 102,0 – 102,7 °C var ihned ukončíme a sejmeme ze zdroje tepla. Takto připravený rozvar je určený k použití, popřípadě necháme vychladnout a uložíme v čistých, suchých a uzavřených nádobách.
Slabá nit a silná nit
Odvážené množství vody a cukru se uvede na teplotu 103,7 – 106,6 ºC. Vzniklý roztok odstraníme ze zdroje tepla. Praktická zkouška se provádí pomocí čisté vařečky tak, že kápneme roztok na palec. Při přiložení ukazováčku a následného oddálení vzniká nitka - jedná se o roztok uvařený na slabou nit. V případě vzniku silnější nitky nebo několika nitek, jedná se o roztok uvařený na silnou nit.
Slabý a silný let
Příprava roztoku je shodná s předešlými rozvary. Tento roztok je vařený na teplotu od 113,5 – 120,0 °C. Ruční zkoušku provádíme pomocí drátěného očka o průměru cca 8 – 10 mm. Ponořením očka do rozvaru zachytíme roztok v podobě průhledné blanky. Ihned po vyjmutí foukneme do očka. Vytvoří-li cukr jednu bublinku, jedná se o roztok vařený na slabý let. Vytvoření několika spojených bublinek v podobě řetízku, je cukr vařený na silný let.
Koule
Vaříme-li předchozí cukerný roztok dále na teplotu 121,2 – 123,7 ºC, získáme cukr vařený na kouli. Při praktické zkoušce použijeme dřevěné držadlo vařečky, které ponoříme do roztoku. Po vyjmutí se ochladí ve studené vodě a vlhkými prsty se vzorek cukru z držátka stáhne. Dá-li se vytvarovat do kuličky, je cukr uvařen na požadovaný stupeň.
Slabý a silný lom
Při teplotě 128,7 – 133,7 °C získáme cukr vařený na slabý lom. Dalším svařováním na teplotu 135,0 – 140,0 ºC získáme lom silný. Pro určení ruční zkoušky použijeme navlhčené držátko vařečky, které se namočí do rozvaru a ihned se ochladí ve studené vodě. Vzorek se z držátka stáhne a provede se zkouška. Pokud je vzorek částečně ohebný a pak teprve praská, je cukr uvařený na slabý lom. Pokud je vzorek neohebný a ihned praská, jedná se o cukr uvařen na silný lom.
Karamel
Ruční zkouška se provádí stejně jako u lomu. Získaný vzorek je křehký a ihned praská. Teplota karamelu je 141,2 – 150,0 ºC. Cukr vařený na karamel obsahuje jen nepatrné množství vody – cca 1 – 2 %. Při jeho vaření je třeba dbát na velkou opatrnost, neboť velmi snadno žloutne. Také hrozí velké riziko popálení.
19. 4. 2017 06:39
https://www.prostreno.cz/tipy-a-triky/clanky/21665...
Netradiční využití mikrovlnné trouby:
https://www.prozeny.cz/magazin/bydleni-a-zahrada/p...
A nyní docela alarmující informace o MT:
https://www.prozeny.cz/komentare/bydleni-a-zahrada...
Jak zachránit uvadající pokojové květiny:
http://www.kreativita.info/3-ingrediencie-na-zvadn...
Jak vyčistit pračku:
http://living.iprima.cz/bydleni/uz-jste-nekdy-cist...
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/triky-s-maslom-kto...
Předchozí 1 2 3 4 … 12 Další