Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fígle, finty, tipy a triky

1974andrea:tak to nemá chybičku;-):-D:yes:

Jitkas:Jitko, ale to přijdeš o ten krásný rypáček :-D

Tak pro mne napad primo uzasny, konecne budu mit kulatou tlacenku a ne "ctverhrannou" :yes: jen te lahvince uriznu zuzenou cast, diky :-K

1974andrea::-D:yes:

Pěkný nápad pro milovníky sulců a tlačenek ;-)

Toto vám o pračce a praní nikdo neřekne.

Dávám svůj hlas také šťouchadlu. Já nic elektrického nemám, ale zatím mi to nechybělo. Já všechno dělám z přílohových, typ B. Jednou jsem koupila brambory na pyré a tak se mi připálily, že jsem se vzdala experimentů. Rozšťouchám to s máslem, přidám horké mléko a postupně přilévám, dokud to není tak, jak se mi to líbí. Někdy do toho ještě přidávám pažitku nebo cibulku. A vždycky se to takhle podaří. Někde jsem četla, že pro dietní verzi se to dá rozšťouchat s vodou, ve které se brambory vařily, ale nezkoušela jsem.

srettka:
An, přesně tak dělám brkaši i já. Je hladká a milá jak říkají moje děto od malinka. Jenom 1x v životě jsem na to vzala ponorný mixér a výsledkem bylo klihové lepidlo na tapety.:-)

maris: Naprosto s tímto souhlasím. Z odrůdy A nebo AB nikdy dobrá kaše nelze udělat. Jsou to lojovité odrůdy, vhodné na salát, ale kaše je z nich mazlavá. Nejlepší jsou Céčka, ale jde to i z odrůdy B- přílohové. Také prvně šťouchám, pak šlehám a nedietní verzi se smetanou též občas používám ;-)

spagetka: přesně tak to dělám vždycky i tentokrát a nikdy se mi to nestalo, proto jsem vyděšená :) nejsou to cucky, jen malinké tečičky, jedlé to je, v pusence to poznat není, ale nelíbí se mi to, není takové to krásé hlaďoučké, však víte jak to myslím. Ten prášek jsem chtěla ověřit, jak píšete, může to mít pachuť, no třeba někdo poradí, že to má vyzkoušené a jaký je postup, nebo třeba jinou radu jak napravit, i když tím si nejsem jistá. Ale jsou různé nové vychytávky a finty, co člověk nezná. Děkuji za odpověď :-K

zizala: I já se přidávám k zastánkyním elektrických metel. Postupuju přesně, jak píše Jarka. A když chci, aby byla kaše luxusnější, tak místo části mlíka přidávám 33% smetanu. Není to teda dieta :-8, ale chuť je dokonalá :-)

ardnas1: Já sice o kypřícím prášku slyšela, ale nezkoušela jsem, protože se bojím té pachuti. Jinak já přidávám do smetany, po lžících trochu té polévky nebo omáčky, rozmíchám a pak to vše za stálého míchání vleju zpět, už nevařím, ale snažím se udržet teplé. Jinak si myslím, že jíst se to dá i když je tam trošku vidět ta sraženina, píšete, že jen lehce.
Kypřící prášek, no nevím, já bych se bála, že si chuť zkazím. Třeba to někdo tu naopak doporučí ;-);-);-)

Kuchaři a kuchařinky, lehce se mi srazila smetana v kyselé polévce, přitom už byla polévka vypnutá, nevařila ... smetana nebyla ledová z ledničky ... nikdy se mi to nestalo, slyšela jsem o nápravě polévky nebo omáčky kypřícím práškem. Máte někdo zkušenost?

zizala::-)), já bych řekla, že taky hodně záleží na bramborách;-):-)

Jsem ráda, že jsou tu i zastánkyně el metel:-):yes:, též mám s nimi kaši dobrou a nelepivou. Lepidlo jsem vyrobila jednou, když jsem měla málo ohřáté mléko.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek