Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fígle, finty, tipy a triky

srettka: já taky tak:-)

srettka: dtto;-):-))

Já používám klasické el.metly a lepidlo nevyrábím. To se povedlo manželovi,když chtěl kaši extra jemnou a vzal na to ponorný mixér. Byla hedvábné hebká, leč velmi velice vazká:-D takže u mě nejdřív šťouchadlo a pak metly a ve finále spokojenost:-p

Pohlreich dela kasi tak, ze horke brambory rozstoucha s maslem, da na minimalni plamen a za staleho slehani metlickou prileva horkou slehacku.Takto se pry odstrani prebytecna voda, kterou nasaly brambory pri vareni.
Funguje to i v pripade, ze se nam povede prilis ridka kase.

Mě se zase jednou podařila ušlehat kašička moc řídká, mě to chutnalo, ale muž to nechtěl a od té doby kaši moc nedělám, to radši šťouchané brambory;-);-);-);-)

Odkedy som el. šľahačom vyrobila nejaké hnusné zemiakové "lepidlo -glejidlo" používam len šťouchadlo...:-))

hosta: Tím jsem chtěla říct, že prostě na br.kaši nepoužívám žádný elektrický přístroj - ani mixér, ani po tvém šlehač., ale poctivé mechanické - tedy ruční mačkadlo, nám to tak prostě chutná lépe;-);-);-);-).
Mám ho už hodně dávno, a nevyměnila bych ho. Vypadá zhruba jako tu na obrázku, úplně stejný jsem na netu nenašla.
http://www.hospodynkam.cz/Mackadlo-velke?tab=denep...

casino: Doma jsme dělávali kaši ručně, takovouhle nějakou metlou:
http://www.zbozi.cz/vyrobek/metla-slehaci-nerez-ve...

Pro mne jako pro slabou dívku (tehdy) nebylo úplně jednoduché vymíchat tímhle nástrojem hrnec kaše do hladka.

Takže já za sebe jsem vděčná za elektrický ruční šlehač, ostatně k tomu tyhle vynálezy jsou, aby nám usnadnily těžší práci ;-):yes:
Šlehačem mám kaši určitě lepší než ručně :-8

Tím nechci dělat reklamu šlehačům :-))

No, já su stará konzerva a pyré dělám furt postaru a nepoužívám ani šlehač.
Obejdu se s mačkadlem a pak vymíchám vidličkou, nebo větší množství dělám ruční metlou.
Zkuste někdy udělat brkaši ručně a paralelně šlehačem; vnímavější jedinci by mohli poznat rozdíl;-)

Stran mixování souhlasim s hosta:
Nevěřím ani, že toto http://bramborove-recepty.cz/bramborova-kase-podle... vytvořil Zdenda;-) To patrně přepisoval nějaký ignorant, který možná umí po anglicku, ale nuance mateřského jazyka mu unikají:-((

spagetka: předpokládám, že říkáš mixér a myslíš šlehač. Pokud bych chtěla vyrobit klihové lepidlo, zkus bramborovou kaši udělat mixerem:-D:-D
Já taky odjakživa horké slité brambory rozštouchám důkladně štouchadlem s máslem a pak šlehám a postupně přilívám vařící mléko tolik, jak ji chci momentálně hustou - jinak k řízkům, jinak k líčkům na víně;-)

Mixér nepoužívám, poctivě mačkám a převaluju mačkadlem. Jasně, mléko s máslem dám rozpustit do horka (zvykla jsem si na použití mikrovlnky) a pak přilévám. Mixéru jsme prostě v tomto případě na chuť nepřišli, i když kaše dělám vždycky dost..

jarda Kadic:Taky nemám ráda, když mi protéká vidličkou :-D

1974andrea:já prostě prdla horký mlíko a máslo najednou a pak jsem se divila, proč mi to nešlo vyšlehat do hladka:-)) člověk se prostě pořád učí;-)

Kaší dělám zrovna tak,ale nesmím to přehnat se šleháním,to nemá mamča moc ráda,ona radši takovou “hutnější“;-) (méně mléka)

srettka:Já ji takhle dělám, myslela jsem, že je to normální postup ;-) Jak jsi ji dělala ty?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek