Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

lahůdková cibule

spagetka: Hmm, to mne fakt zajímá!!:-O

magdalenka: Magdi, já tu zelenou nať krájím na kousky a dávám do mrazák, ale sousedka někdy nakládá i s natí, myslím,že to jde taky, ale já to spíš používám jako bylinky z mražáku.
Zkoušela jsem i nať usušit, ale víc nám prostě chutná mražená

spagetka:tú cibuľku naložiť do octového roztoku aj s vňaťou???

Majka8:Kromě toho, co tu radila Spagetka, tak já bych věděla co s ní, dobrý čerstvý chleba se sádlem a cibulkou ho posypat, mňam ;-):-p

Majka8: zcela určitě si ji nalož do svého oblíbeného sladkokyselého nálevu :yes::yes:. Můžeš naložit jak samostatně, nebo i do zeleninových směsí, skvělá je i při nakládání zelí např., okurek, hub
Já na cibulku i ostatní zelenini používám tento nálev:
4 l vody, 1 l 8% octa, 400 g cukru a 150 g soli (ale množství si dej dle své chuti). Protože mám ale doma diabetiky, dávám místo normálního cukru sladidlo pro diabetky, množství vyděleno 5. Cibulku sterilju 20 min. při 85°°C
Pokud ji máš fakt hodně, tak ji i usuš: Zbav vrchní slupky, odřízni kořínky a listy a nakrájej na 4 mm plátky. Suš buď v sušičce nebo při 60°C

Prosím,poraďte mně jak mám zužitkovat lahůdkovou cibulku,urodilo se a já nevím co s ní...nevím jestli ji dát do nálevu jako okurky,nebo jiný.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek