Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

recept na dort?

Dospod jsem udělala piškot (1/4 hrnku polomouky, mléka, oleje, 1/2 hrnku cukru, vejce a 1/2 prdope), ale myslím že by tam šel i dortový korpus.
Pak krém, co používám do tiramisu: 500g mascarpone, 5 vajec, 5 lžic cukru,125ml šlehačky (krém ze žloutků a cukru přimíchat do mascarpone, vmíchat šlehačku a sníh z bílků- rozmíchat do hladka).
No a nahoru opravdu ovoce s pudinkem: 350g mraženého lesního ovoce, vanilkový pudink, cukr, sirup (ovoce rozmrazit, okapat a trochu vyždímat, okapanou šťávu rozředit vodou do půl litru - když to bude moc vodové, přidat sirup a osladit. Uvařit pudink podle návodu, jen místo mléka použít tu šťávu - až se to dostane k varu, přidat ovoce, nevařit)
Ovoce na krém nalít až trochu vychladlé a stejně radši po lžičkách, ať se krém nezdrcne.
Pozor, docela dlouho to tuhne (přes noc nestačí), ale snězené to bylo za pár minut :-D

Ahoj Alice!
I já se už několik měsíců snažím najít recept na "teplou zmrzlinu", ale protože je to zřejmě jen místní specialista (já na ni jezdím do cukrárny na Smržovku), nikdo mi dlouho neuměl poradit (z paní cukrářky jsem vytáhla jen to, že ten krém je z mascarpone)... Tak jsem to holt včera prubla a vyzkoušela ji podle sebe a výsledek je super! :yes:

Jitka: zkus zadat do vyhledavače “Řez pudinkový s jahodami a tvarohem“

Nemůžu najít recept na pudinkový řez s jahodami a tvarohem...

Alice: viz "Řez pudinkový s jahodami a tvarohem" zde

Alice:nemyslela jsem klasicky udělaný pudink, jako s mlékem. ale pudinkový prášek, což je vlastně ochucený škrob;-)

Alice: Asi by to člověk musel vidět. Nedovedu si představit něco, co je nahoře na dortu a zároveň se to prodává jako "teplá zmrzlina. Napadá mě jen moučník, kterému se říká "Horké malinyˇ" (jahody, borůvky) http://www.receptynakazdyden.cz/recept/horke-malin... nebo verze s karamelem http://www.recepty.cz/recept/horke-maliny-149310

Řekla bych, že to ovoce je tak trochu tepelně opracované, asi tak, že se jen nechá přejít varem. A asi máš pravdu bude to asi jen zahuštěné, spíše tím škrobem, na pudink mi to nepříjde. Díky za radu:yes:

Není na tom dortu zahustěná směs s ovocem? nemají to zahuštěné škrobem, či pudinkovým práškem? A to ovoce je čestvé a nebo tepelně opracované? Krém pod to určitě hutnější, třeba tvarohový.

Ahoj, můžete mi někdo poradit nebo odkázat na recept na dort, který má nahoře směs z ovoce jako je např. maliny, rybíz, borůvky, ostružiny atd. U nás v cukrárně to prodávají jako "teplá zmrzlina". Chtěla bych ho zkusit udělat, ale nevím z čeho je ta hmota nahoře, protože je to jakoby taková omáčka. Nesnáším želatinu, takže kvůli tomu nedělám klasické dorty. Proto bych chtěla zjistit tento recept. Dole je klasický korpus, pak nějáký krém a nahoře tahle směs s ovoce.
Moc to nedokážu popsat, ale kdyby jste někdo věděl budu moc ráda.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek