Holka u plotny radí: Jak na nejlepší domácí paštiku? Pomůže víno i smetana!
recept na dort?
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 1 hodinou
„Přání a gratulace“ Nadja, před 2 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
Poslední příspěvky
„Hezký večer, nebo snad dobrou noc. Tak jsem se za vámi…“ Nadja, před 1 hodinou
„MarcelaPa: Marcelko, dodatečně všechno jen to nej.... k…“ Nadja, před 2 hodinami
„hazel: děkuji, Stáni. A představ si, že manžel to zase nejí…“ MarcelaPa, před 4 hodinami
19. 9. 2015 10:03
Pak krém, co používám do tiramisu: 500g mascarpone, 5 vajec, 5 lžic cukru,125ml šlehačky (krém ze žloutků a cukru přimíchat do mascarpone, vmíchat šlehačku a sníh z bílků- rozmíchat do hladka).
No a nahoru opravdu ovoce s pudinkem: 350g mraženého lesního ovoce, vanilkový pudink, cukr, sirup (ovoce rozmrazit, okapat a trochu vyždímat, okapanou šťávu rozředit vodou do půl litru - když to bude moc vodové, přidat sirup a osladit. Uvařit pudink podle návodu, jen místo mléka použít tu šťávu - až se to dostane k varu, přidat ovoce, nevařit)
Ovoce na krém nalít až trochu vychladlé a stejně radši po lžičkách, ať se krém nezdrcne.
Pozor, docela dlouho to tuhne (přes noc nestačí), ale snězené to bylo za pár minut
19. 9. 2015 09:39
I já se už několik měsíců snažím najít recept na "teplou zmrzlinu", ale protože je to zřejmě jen místní specialista (já na ni jezdím do cukrárny na Smržovku), nikdo mi dlouho neuměl poradit (z paní cukrářky jsem vytáhla jen to, že ten krém je z mascarpone)... Tak jsem to holt včera prubla a vyzkoušela ji podle sebe a výsledek je super!
31. 3. 2015 11:48
31. 3. 2015 10:41
31. 8. 2013 12:42
30. 8. 2013 08:54
29. 8. 2013 16:20
29. 8. 2013 09:53
27. 8. 2013 09:40
26. 8. 2013 08:15
Moc to nedokážu popsat, ale kdyby jste někdo věděl budu moc ráda.