Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalý hrnec

Iljusa:jj;-), ale myslím, že Zdenka mě pochopila

spagetka:Nechtěla jsi napsat nádobu z kameniny než z keramiky???

spagetka:jj všimla jsem si že ho mají na prodejně já ho vložila spíš jako tip co se mě taky líbí :-K

spagetka:

Zdenka +++: dám odkaz jako rozklik, kdyby ještě někdo chtěl. Koukla jsem na něj a myslím, že je to dobrá volba. Je ale jen na prodejně, to sis všimla, ne? Aby byl pro tebe dosažitelný ;-)
http://www.euronics.cz/pomaly-hrnec-eta-slowpot-01...

našla jsem ještě tenhle jsme 4 člená rodina a ji se u nás hodně
www.euronics.cz/pomaly-hrnec-eta-slowpot-0132-90000-nerez-eta013290000/p314838/:-K:-K

spagetka:děkuji jdu pročitat
:-K

Zdenka +++: Zdeni, předně - doporučuju aby měl nádobu z keramiky, abys ho mohla použít i na plotně nebo v troubě. Já mám objem 5,7 l, jsme jen dva, ale raději větší, protože menší porce v něm uděláš vždycky, naopak těžko ;-);-), a hlavně vývaru dělám vždycky hodně, časovač snad ty poslední typy mají všechny. Já mám typ, který se už nevyrábí, ale určitě si z webových stránek vybereš. Vím, že někdo má multifunkční pomaláček, má víc funkcí najednou. To už je na tobě, osobně si už vaření bez něj neumím představit. Mrkni sem: http://www.bionaire.cz/shop/index.php?a=zbozi&s=20

Jo a teď jsem si na té stránce prohlédla některé typy, a co mě překvapilo - i když je vhodný do trouby, nesmí se třeba na něm vařit na sporáku, tak na to taky bacha Třeba tenhle (http://www.bionaire.cz/shop/index.php?a=detail&s=S... ) tak ten bych já nekupovala, protože na sporáku v nádobě restuju, abych šetřila pánev.
Tady máš přehlednou tabulku s parametry jednotlivých pomaláčků:
http://www.bionaire.cz/shop/index.php?a=detail&s=S...

ahojky všem taky přemejšlím nad koupi pomalého hrnce ale nemůžu se rozhodnout pro kterej :-K:-K

jarda kadic: Dobré odpoledne, vím, že Jsi už debatu o PH ukončil, ale i tak se ještě já přidávám. Mám PH sedum let, ale začala jsem ho pužívat teprve až na jaře, a to díky holkám z topíků. Daly mi spoustu rad a já to nakonec zkusila, i když jsem se v prvý moment moc netvářila, a díky nim se aji naučila. Jsem jim za to vděčná dnes a denně, kdykoliv pomaláčka zapnu. Což je skoro každý den, zvlášť v ty parna co byly. Mám i leta letoucí tlakáč, ale opravdu ten rozdíl je a velký.Zvlášť u hovězího masa. To jsem kvůli ceně skoro nekupovala a teď co používám pomaláč, tak ho aspoň jednou za měsíc koupím. Je to pohádka. A to už jsem v něm i pekla zákusek. Sice perník, ale byl skvělý. A všechny polévky, guláše, omáčky,roštěnky aj..:-K:-K:-K

yanull:já jsem spíše nešikovná, jak je ten pekáč těžký, tak s ním sem tam cvaknu:-O:-Oa on se na pár místech odštípnul;-);-);-)

Severinka: Nedáváš tu vložku do trouby nebo na sporák? Já tedy ne, je jen v PH a je netknutá. Já si základy dělám na pánvi, pak to tam jen přesunu a v PH vařím a je to stále v pohodě.

yanull:a já zase mám tu keramickou vložku - ten pekáč tak otřískaný, že čekám, jen až rupne úplně, nevím jestli jsem tak nešikovná, nebo co:-O:-O:-O:-O

Simona Skolakova:S tímto názorem se zcela ztotožňuji, PH mám tak oblíbený, že už mám 2, dost často je i současně používám. Došla jsem ke zjištění, že u toho 2. je keramická vložka slabší, nevím, zda je to z důvodu úspory materiálu nebo proudu. Možná obojí. Jak jsem tu již jednou psala, vařím v něm vše možné, včetně máku do buchet a nedám na něj dopustit. Člověk nesmí dát na první dojem, to jsem pořád také číhala, kdy už to bude měkké a zdálo se mi to zpočátku dlouhé, ale opravdu je to síla zvyku. Jídla z něj jsou skvělá a to, že nic nepřekypí ani se nepřipálí, je bonus navíc :yes::yes:

Já si nemůžu pomoci,už jsem to tu psala několikrát,prostě pomalý hrnec je u mne frajer,jinak už mu neříkám;-)Pravda je,že se s ním musí člověk jaksi ztotožnit,osahat, no prostě naučit se v něm vařit a podle sebe vychytat jak se říká mouchy.Vaření v něm je pomalé,takže srovnávat jej s tlakovým hrncem - papiňákem není možné,protože každý hrnec má svojí výhodu;-)Frajera jsem hlavně ocenila proto,že u něj nemusím stát a bát se,že něco připálím;-)
Přes noc jasně vývary,ráno už je hotová polévečka.:-pNo a já spím,frajer pracuje;-)Přes den zase můžu vařit třeba gulášek dám indigrience a jdu na zahradu,frajer vaří za mne.;-)Ale jak říkám musí se vše podle sebe vychytat,taky se vše nemusí hned napoprvé povést;-),ale tak to je né jen u vaření;-)
A poslední rada,pokud někdo opravdu je fanda do vaření,rád stojí u plotny,vše ochutnává a rád tím tráví čas,je pro něj vaření koníčkem ,tak prosím pro ty pomalý hrnec - frajera nedoporučuji;-)

jarda Kadic: jasně, ty ses ptal, my se ti snažily se severinkou poradit, nikdo jiný se neozval, bohužel.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek