Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalý hrnec

spagetka: měl jsem krkovičku,tu mám v papiňáku za 40 minut,někdy i za míň.Papiňák neochlazuju,počkáme,až pojistka sama odskočí.To maso bylo dobré,taky už nějaký pátek vařím,tak poznám,co se na co hodí.
Jinak myslím,že diskuze by mohla skončitVšem kuchařkám děkuji za rady:-K:-K:-K:-K:-K

jarda Kadic: guláš bych pomalila přes noc na LOW, dlouhý, aby se to pěkně všechno prostoupilo, tak 8 hodin. Když už High, tak asi nebylo maso na 5 hodin dobré, takže raději 7 hodin. Jenže pořád tvrdím, že guláš je lepší pomalit přes noc na LoW a těch 7-8 hodin. Jaký jsi měl druh masa - píšeš vepřové - krkovici, plecko? Já bych volila pomalejší způsob, aby se chutě prostoupily. Upřímně, ten rychlý moc nevyužívám. Ale guláš chce proložit, spojit chutě, takže pomaleji.

Pomalý hrnec díky Topreceptům také vlastním a zatím jen chválím :-)

Severinka:teda,v papiňáku jsem nikdy nic nedělal 2 hodiny,to si děláš legraci....:-O nicméně za každou radu díky:-K
Když v papiňáku něco vaříš moc dlouho,tak to nezměkne, ale zdřevnatí,maso se začne drolit.To mám teda vychytané na 100%;-)
Uvidíme,PH dám ještě jednu šanci.Přes noc jsem dělal vývar,ten fakt neměl chybu,ale vepřový guláš na “HIGH“ po 5 hodin a žádný zázrak, proto právě scháním moudra:-))

Severinka: Souhlas, maso je šťavnaté, vývar bezkonkurenční. Nesmíme opominout ani úsporu energie :yes::yes::yes: Šetří čas, nemusíme u toho stát, můžeme dělat další práci, nebo si jít na nákup.
Já ho mám přes rok a už bych ho nevyměnila ani za nic:yes::yes::yes::yes:

jarda Kadic:masko z PH je lepší než z papiňáku:-!:-!:-!pravda trvá to někdy i celou noc, ale ta chuť:-D:-D:-D Když je třeba starší hovězí, aby jsi to dělal v papiňáku 2 hodiny a ještě nic moc a z PH to je opravdu paráda;-);-);-)

jarda Kadic:Jardo, pokud není měkčí, volíš moc krátkou dobu. I při rychlém vaření, tedy na stupni II bych řekla, že nejkratší doba je 2,30 minut, ale bacha, zas podle druhu masa - takže tady nejspíš drůbeží. Vepřové určitě aspoň 3 hodiny, hovězí 4 - mluvím o 2.stupni, samozřejmě na tom pomalém to bude daleko déle. V návodu u mého PH uvádějí, že 1 hodina vaření na hodnotě vysoká, tedy II. stupeň, odpovídá 2 hodinám na hodnotě Nízká, tedy 1.stupeň
Ještě abych tě neuvedla v omyl: Nízké hodnotě (I.stupni), se právě říká pomalé vaření, tedy nejlépe přes noc
Vysoké hodnotě (II.stupni) rychlé vaření, lepší přes den

Bylo to 2x;-)

:-K všem díky;-) vývar,ten mám vychytaný,ale maso ne.Mně přijde,jako z papiňáku.Měkčí určitě není.Takže-ještě jedna šance.....;-)

jarda Kadic: Jaroušku, kromě toho, co vyčteš v receptech, není nad vlastní zkušenost. Kromě vývarů jsem vařila přes den a tzv. jsem si to "vychytala". Každé maso je jiné, např. nyní jsem tento týden dala vařit na 1. st. zmrzlé přední vepřové koleno, tuším bylo 21.00 hod. a ve 2.30 bylo pěkně měkké. Ráno jsem z něj dělala falešnou dršťkovou polévku :-p.

jarda Kadic:já mimo vývarů, které vařím na 8 hodin přes noc na st. I.,;-);-) ho používám hlavně na masko, které chci mít na 100% měkké, ale také a to je asi to hlavní, že ho nastavím a nemusím u toho stát, chodit do trouby podlévat apodobně, prostě přes noc mám uvařeno:-)):-)):-)):-)):-))

jarda Kadic: Jardo, já nastavím čas hned po zapnutí a zvolení stupně podle receptu, podle kterého vařím. U pomalého přes noc to je u vývarů tak 9,30 hodiny, u ostatních mas mezi 8 - 9 hodinami. U rychlého - na něm teda vývary nedělám, jinak ale podle druhu potravin, většinou tak do těch 4 hodin, jinak by ten rychlý přes den moc smysl neměl. Mrkni se do Kategorie Pomalý hrnec, tam máš časy uvedené a určitě je každý volí hned po zapnutí hrnce, nečekáš, až se ti rozehřeje.

Děvčata,od kdy počítáte dobu vaření v PH?Já mu tedy na chuť zatím ,mimo vývarů, nepřišel.Možná dělám něco špatně.....

Miopatka: Děkuji:-K

Merylas: nedávno jí dělala jedna paní v PH. Dala maso normálně do pytlíku co je na šunku do šunkovaru, v PH to zalila vodou do stejné výšky co bylo maso, ale prý by možná stačila voda jen do poloviny a dala dělat na high na 3 hodky. Na fotce to vypadalo pěkně. Ale já osobně to ještě nezkoušela.:-//

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek