Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalý hrnec

spagetka: Na netu jsem už zaregistrovala, že tu šunku někdo vařil v petce, ale to bych nerada použila. Chtěla jsem jen znát zkušenosti, jestli ji už tady někdo dělal a jak byl spokojený. Mám i šunkovar, ale asi se nevleze na výšku. Pokud použiju ty tlačenkové sáčky menšího průměru,tak můžu použít i méně vody. Někdy to prubnu;-)

Nadja:tu Kochblume mám, je perfektní, nikdy nic nepřeteče:yes:
V PH jsem nikdy těstoviny a ni rýži nevařila,používám jen na vývary a maso;-)

cathleen: Ivi, díky ti i tak ;-) No já to prostě zkusím, myslím,že zkazit se to až tak moc nedá a přinejhorším si na tom pošmáknou naši kočičáci ;-) Ten elektrický zavařovací hrnec budu kupovat na léto, už jenom ty křupavý okurky mi za to stojí ;-):-)

spagetka: Díky, Ladi, mrkla jsem na to ;-)

Petra Ku.: Péti, níž jsem dala 2 odkazy, co jsem o vaření šunky v PH našla, láká mě to vyzkoušet. Zatím nevím, jestli bude lepší pet lahev nebo ty střeva.

Petra Ku.: Péti, napsala jsem to asi nepřesně - v PH šunku nevařím, ale v elektrickém zavařovacím hrnci.
http://www.spacil.cz/zavarovaci-automat-bielmeier-...
Jedním knoflíkem nastavím čas, který se zapne až po dosažení potřebné teploty...a druhým nastavuju teplotu.
Ale myslím, že jsem už u lidí, co domácí šunku vařívají, slyšela, že ji v PH dělali. Jak, to nevím, bohužel.

Ahoj Ivi, mohla bych tě poprosit o podrobnější návod na vaření té šunky v PH? Kolik vody, jak dlouho a tak ... Já ji vařívám normálně dle popisu v obyč hrnci, ale to hlídání teploty dle teploměru je o nervy, pořád otáčím knoflíkem od plynu, aby to nedejbože nezačalo bublat :-8 Vařím jí v nádobě na šunkovar z ORIONu, dávka je z 1,2 kg max. Díky moc :-)

maris: poprvé jsme dělali v tlačenkovém střevě, pak si koupili šunkovar - tak v něm;-)
Vodu tam liješ i při zavařování, v tom také problém není :-)a teplotu i čas hrnec pohlídá stoprocentně a sám.

cathleen: Ivo, to je geniální:yes:, my jsme kdysi dělali šunku v šunkovaru na sporáku. Vím, že jsme teplotu pořád hlídali pomocí teploměru. Minulý rok jsem si koupila ten el. hrnec na zavařování, tak to můřu realizovat. Dáváš tam šunkovar nabo ji děláš jinak ?

Merylas: taky jsem nad tím uvažovala, ale nakonec jsme domácí šunku vařili v elektrickém zavařovacím hrnci. Dá se tam nastavit jak potřebná teplota, tak i čas, po který chci vařit a nemusím nic hlídat ;-)

Merylas: Dobrý nápad:yes:. Na netu jsem i našla, že se dá směs do petlahve s uříznutým hrdlem a pak vařit v pomalém hrnci.
http://www.urybicky.cz/2011/08/nase-domaci-sunky/
Sáčky nebo střeva budou asi lepší, ale ta petka je taky možnost.
Tady je i doba vaření
http://foto.dama.cz/foto.php?f=985650

Merylas: Uvažuješ velmi správně, na vaření šunky by byl PH ideální :yes::-K

Tak se přiznám, že mě ještě nikdy nenapadlo vařit v PH těstoviny nebo rýži. Používám ho jen hlavně na vývary a maso.Zkoušel někdo v něm vařit šunku? Uvažuju o tlačenkovém sáčku o středním průměru a vařit na ten nižší stupeň.

Pokud během přípravy pokrmu v PH zdvihnete poklici, uberete 1/2 hodiny z času potřebného k přípravě.;-)

spagetka: ;-) zkus si koupit proti přetékání silikonovou poklici Kochblume, nebo o něco levnější od fy DEDRA (průměr 30 cm - 499 Kč) https://www.dedra.cz/cz/produkty/?detail=DA74362

cathleen: Já také nenakukuji pod pokličku zbytečně, jen když je to třeba. Pokličku mám skleněnou, tak vidím, co se pod ní děje ;-):-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek