Koko ve varu: V novém kulinárním pořadu známé foodblogerky Koko se tento týden naučíte skvělé domácí hranolky i pizzu
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 21 minutami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Hezký den💓dnes polévka z tresky a těstoviny s houbami a…“ Simona Skolakova, před 18 minutami
„magdalenka: i já mám "cosi",rýma-ucpaný nos“ Jajajajaapaja, před 1 hodinou
„Zdravím, u nás máme dnes hŕstkovú polievku - vývar z kolena…“ magdalenka, před 1 hodinou
28. 4. 2015 10:14
28. 4. 2015 09:56
PH mám už 6 let. Když jsem ho kupovala, bylo to proto, že jsem o něm četla, jak vynikající jsou z něj vývary...jak výborné, chutné je pomalu vařené maso (zkušenosti už od Indiánů)...že není třeba tolik solit, kořenit ani mastit při vaření v PH...že se v něm nerozvaří zelenina, kterou dávám vařit zároveň s masem....
To všechno byly důvody (a pro mě pevně logicky dané), proč jsem si PH koupila.
Debatu není třeba ukončovat, podle mě by se měla spíš rozvíjet - každý, kdo chce PH zkusit, si může vybrat "to své", proč si ho koupí
28. 4. 2015 09:49
28. 4. 2015 09:44
Luštěniny a rýži jsem už v PH vařila a chutnaly.
28. 4. 2015 09:33
28. 4. 2015 09:00
Děvčatasmajlik, ač mne o to žádáte, nemůžu dát jeden univerzální recept na vaření rýže nebo těstovin, protože se musíme řídit jejich druhem. Ale jak jsem již psala, postup je takový: Asi na 10-15 min.nechám zahřát PH na vyšší stupeň, pak si dám vařit vodu do rychlovarné konvice, naliji ji do PH, osolím, v případě těstovin dám lžičku oleje nebo kůži z uzeného masa. U rýže sůl, hřebíček, kousek umyté cibule se slupkou. Nečekám, až začne voda vařit, ale hned vsypu těstoviny nebo rýži/tu proplachuji asi hodinu před vařením studenou vodou. Kdyby se propláchla těsně před vařením, ochladila by vodu v PH. Promíchám a pak během varu zkouším. Opravdu to chce trochu pohlídat, protože zde minuty se nedají přesně napsat, ale vaří se o trošku déle než klasicky v hrnci. U větších těstovin je vyberu děrovanou naběračkou do síta, pak propláchnu studenou vodou. Rýži slévám z nádoby a také proplachuji. Vodu po vaření těstovin ani rýže nevylévám, používám ji do polévek, např. hráškové, tomatové nebo všech, které se trochu zahušťují. Nebojte se, není to složité a díky pomalému varu je vše pěkně uvařené, nic se nepřichytne, neslepí a ani nepřekypí. Mám PH objem 3,5 l, vody tam dám co nejvíce to jde, ale počítejte s navařením surovin.
Protože taky nechci, aby vznikla sáhodlouhá diskuze u receptu, mám dotaz tady. Když rýži nebo těstoviny stejně musíš hlídat, aby se nerozvařily nebo nebyly tvrdé, není to trochu kontraproduktivní, použít na to pomalý hrnec? Stejně u toho musíš stát a dokonce o dost déle než když vaříš klasicky. V čem je tedy ta výhoda při vaření rychlovek (rýže, těstoviny, ryby apod) v pomaláči? To o chuti chápu u masa, omáček a podobně, ale rýže nebo těstoviny z vody musí být na chuť pořád totéž
1. 4. 2015 07:17
31. 3. 2015 19:00
28. 3. 2015 19:29
28. 3. 2015 16:25
severinka: ptáčci dopadli na výbornou, sama jsem uvařila, sama sebe mosím pochválit, nikdo mně nepochválí. Synátoři byli v noci venku, ten jeden přiše po ránu, vytočil se a už ho zase není. Ten druhý také po ránu ataky se vytočil, ale už se i vrátil a spí.Ne vážně, šťáva výborná a to jsem tam nedala masox a ani jsem to nemusela dochucovat. Jen to maso jsem trochu osolila a opepřila a to stačilo. Hlavně my ani moc nesolíme. Navíc jsem si uvědomila, že co vařím v pomaláči, je vše bez tuku,což pro mně taky dobré.Na čas skvělé. Já ráno kolem deváté měla vše hotové a do desíti i s buchtou a to jsem v té době ještě čekala na kluka, až mi přinese z billy cukr.
severinka,špagetka: jo to je ten můj hrnec přesně takový, jen já mám nějaký starší CP 650 a bez časovače a tenhle podle toho jak jsem to pochopila, časovač má. Jinak vzhledově je úplně ten samý.
yanull: jsi moc hodná, že jsi mi to i našla, ale on už to chtěl koupit můj muž, ale Bohu žel, to už nestihl. a já to mám vlastně tak jak ty. Přes den jsem doma a v noci bývám docela často hore. Takže škoda pětistovky, vždyť to je pomalu dražší jak celý pomaláč. A to bych k tomu časovači potřebovala týdenní školení, abych to pochopila, což by ještě furt nebylo jisté.Zkrátka holky, měly jste velkou pravdu a jsem moc ráda, že jsem vás poslechla. Zítra na noc dám asi pomalit kuřecí vývar, nebo pokud vymyslím do pomaláče něco, co by mohlo být na pondělí na oběd. Ve středu už budu vařit na vařiči tatínkovo " švejžužů", ve čtvrtek špenát, je zelený čtvrtek, na velký pátek smažák, nesmí se maso, no ale na sobotu dám pomalit kačenu, snad se povede, jinak mně kluci vynesou v zubech, to znáte, na řízky a na kačenu je nemusím dvakrát volat k obědu. Už se těším na další pomalení a vám moc a moc děkuju za rady.
28. 3. 2015 12:04
http://www.bionaire.cz/shop/index.php?a=detail&s=3...
Nicméně časovač u něj není, ale mně to nevadí, protože přes den jsem doma a v noci málo spím. Ale mám informaci, že se dá koupit zásuvka s časovačem, která je univerzální a ta by Ti v tomto případě mohla pomoci. Posílám i odkaz na ně. Budu ráda, když Ti to pomůže .
http://www.zbozi.cz/hledani/?q=spinaci%20zasuvka%2...
28. 3. 2015 08:16
28. 3. 2015 06:33
http://www.elektrocentrum-dvoracek.cz/kenwood-cp-6...
Jinak, skutečně pomalý hrnec znamená úsporu energie - tu jsem si změřila, takže to není reklamní trik a i času - to poznáš sama, mezitím si uděláš úplně jinou práci, nebo se v noci vyspíš. V žádném případě se ho nevzdávej. Receptů je tu na topkách i internetu spousta. Pochlub se pak s ptáčky
27. 3. 2015 22:19
27. 3. 2015 22:16
Těším se na zítřek na ty ptáčky, jaké bude to masko.
Předchozí 1 … 4 5 6 7 8 … 10 Další