Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalý hrnec

severinka: severinko, konečně jsem se dnes dopátrala jaký, že to mám hrnec. Je to kenwood CP 650, on je starý typ, ani ho jako takhle nemůžu nikde najít, že by se o něm psalo. Víš já ho měla šest let v lince . Tak on už je to starší pán jen se v něm nevařilo. Víš, kdybych ho prodala, tak za něj můžu chtít maximálně dvě stovky, nebo dvěstě padesát. Ale on, i když je to starý typ, je vlastně nový. A kdybych ho měla používat jen na dušení, vaření polévek, škvaření sádla nebo udělat marmeládu, tak se mi to oplatí, pokud je fakt ta spotřeba elektřiny nižší. Dvě stovky bych utratila hned a takhle má pro mně větší užitkovou hodnotu než dvě stovky.
Těším se na zítřek na ty ptáčky, jaké bude to masko.:-K

scarlet: když se bojíš s nádobou manipulovat, tak Ti asi nezbyde nic jiného, než zašpinit další kus nádobí a přendat kačku do pekáče.:-D:-D:-D

scarlet:a jaký máš ten hrnec:-?:-?:-?je to ten co jsem ti poslala odkaz:-?:-?:-?:-? Jestli jo, tak je to kamenina a s klidem to můžeš dát do trouby;-);-);-);-)a že je to těžké a horké, to máš pravdu, chce to pořádné chňapky;-);-):-D:-D:-D:-D

severinko, máme stejné myšlenky na jídlo na velikonoční týden. Ale asi to bude u většiny národa podobné. Ještě u hodně lidí budou řízky a myslím,že to bude celý receptík u nás všech. Mně to láká ji udělat v pomaláči, dokonce si myslím, že by se nemusela ani podlívat, kachna pustí hodně tuku, mně na tom ale štve, že budu muset tu troubu stejně zapnout a dát to tam. Což když si předtavím tu nádobu, jak bude horká a ještě ji udržet a předělávat, tak to se mi myslím nechce a nebo asi mám strach. Nejvíc mně štve, že jsem tak blbá a ani nedokážu poznat, jestli je ta nádoba keramická, nebo kameninová, aby mohla do trouby. Ale myslím si, že je asi keramická, i když mi připadá, že je to stejné, či podobné jako vánočková forma a tu dávam samo do trouby normálně. Už jsem hrnec aji otočila v domnění, že tam najdu nějaký typ, ale není tam nic.S tím zelí a králíkem máme taky stejné myšlenky, i když já jsem původně přemýšlela nad krkovicí, ale tím králíkem jsi mně docela navnadila, někdy u nás řezník mívá králíky, tak uvidím. Jeden synátor o to moc nestojí, že je to moc suché, tak uvidíme.U nás u synků jede hlavně pečené, dušené a smažené. Máčky jen občas, jednou za dloouho. A na to vše hrneček využiju.

scarlet:v Albertu mají mraženou kachnu v akci, tak se na ní v neděli chystám, že jí koupím a zase udělám v PH, osolím a okmínuji, podliju jen malinko, tak deckou vody a zapnu večer a dám na I. a 8 hodin, do rána bude měkounká a bez hlídání a podlévání, pak jen bez víka dám asi na půlhodinku před polednem do trouby, aby se udělala kůrčička;-);-);-);-)plánuju ji na velikonoční neděli:-p:-p:-p:-pbramborový knedlík a zelí bude k tomu;-);-);-);-)A pak mám ještě v hlavě, že zase jindy zkusím dát na dno kyselé zelí na to okořeněné kousky králíka a mám tam kousek bůčku a taky to dám malinko podlité a s kousky sádla obložené na I. a 8 hodin a zase přes noc;-);-);-);-)Máš pravdu ta mísa oválná kameninová je neforemná, já nemám na lince místo a tak jí furt nosím do špajzu a zase zpět, už jí mám na 2 místech odřenou, jen trnu, abych jí nepohřbila:-((:-((:-((:-((dá se koupit náhradní, ale je to zbytečně drahé:-((:-((:-((:-((já mám tento, ale byl v nějaké akci nebyl tak drahý a koukám, že tento má už ukončený prodej:-O:-O:-Ohttp://www.bionaire.cz/shop/index.php?a=detail&s=S...a náhradní nádoba stojí skoro 1700 Kč, tolik jsem myslím nedaLa ani za celý hrnec http://www.bionaire.cz/shop/index.php?a=zbozi&s=19

Popravdě severinko, nelituju. Zatím co mám vyzkoušené, to vše bylo báječné. Kyselica se nepřipálila, vývar byl skvělý, maso v něm se skoro rozsýpalo, guláš úžasný. Nejhorší bylo to maso s tou rýží zároveň. Maso bylo po třech hodinách tvrdé a rýže na kaši. To mně trošku odradilo, ale přesto jsem si řekla, že zkusím. Je fakt, že zatím jsem dělala samé vepřová a i proto jsem vrazila prachy do hovězího, ale ta drahota!!!! No, dlouho už nekoupím. Ještě bych v tom ráda zkusila tu kačenu, ale mám strach, že bude víc podušená, než křupavá. Zas tak často ju nekupujem, tak bych nerada byla zklamaná. Vepřové na pečení můžu udělat formou moravských vrabců, o to nic, no zkrátka, asi ju upeču klasicky v troubě. Ano, měly jste s holkama pravdu, nelituju už, že jsem si ho nechala. Jen ta mísa oválná, je trochu neforemná, čekám, kdy mi sletí na zem a rozkřápe se.

scarlet:no tak vidíš jak se zdokonaluješ;-);-);-)anajdeš si na PH to nejlepší co chceš;-);-);-):-K:-K:-K a myslím, že už nelituješ že jsi si ho nechala co:-?:-?:-?:-)):-))

Dobré ráno, severinko,myslela jsem si to také, že to dám na tu jedničku to pomalení. Minule, jak jsem dělala ten guláš, tak bylo to maso fantastické., ale to bylo vepřové Přiznám se, že hovězí moc nekupuju, vzhledem k ceně, ale asi dvakrát se mi pdařilo koupit hovězí krk a to bylo dobré a cenově přijatelné, I teď jsem přemýšlela, že ty ptáčky udělám z vepřového, ale nějak mně láká zkusit to hovězí. Tak ho asi koupím. Stačí myslím, když zapnu hrnec kolem desáté, jedenácté večer. U nás přes týden mám více času, oba kluci chodí na oběd až tak kolem čtvrté, takže na ten druhý stupeň mi stačí o tej sedmej hodině.Jinak se přiznám, že já jsem tu polívku dělala se zeleninou přímo a nic nebylo rozvařené. Dokonce i maso k máčce vařím zrovna s tou polévečkou zarovno. Pak ho vytáhnu, nařežu kolik bude potřeba porcí a pak ho vrátím klidně zpátky, na další den, pokud máčka vydrží do druhého dne.Což je skoro vždycky.V sobotu a nedělu zase dopoledne chrní, takže do jedné mám času na vaření dost.Dnes budu dělat rizoto, protože v pondělí měli kuřecí játra smažené, třetina jich zůstala, v úterý jsem pomalila ten guláš, ten ještě ani nejedli, tak to dám na mražák, ono se to zase někdy sejde, jak nebude čas a já ještě pomali ve dvanáct nebudu vědět, co zas do čerta vařit. Mám i takové stavy.Dnes jim budu dělat rizoto, ale přiznám se, že se už v duchu těším na zítra, jak dám maso do pomaláčka a hlavně na sobotu, na maso, jak bude dobré.Jinak na rajskou mám chuť už delší dobu, ale neprošla jsem návrhem. Ach jooo.

scarlet:já dělám všechno na I. - pomalý stupeň, hovězí masko chce 8 hodin, i když posledně bylo měkké už za 6 hodin;-);-);-);-),a když dělám ptáčky, tak tam dám všechno okurku, cibuli, vajíčko na tvrdo a kousek salámu a špeku a není to nijak rozvařené;-);-);-);-) ale opravdu na I.;-);-);-)na tu dvojku je to rychlejší, tak to se hodí třeba když začneš ráno a chceš to míti na obídek hotové, ale to já bych musela začít už v 7 hodin ráno a nebo ještě spíš, protože obědváme už po 11 hodině a tak mě vyhovuje právě to dát na I. přes noc a dopoledne si to pak jen upravím. ;-);-);-);-)Tento víkend právě plánuju, že dám kus hovězího pomalit - můžeš to dát hned z mrazáku, nemusíš rozmrazovat;-);-);-);-), do rána to bude měkké a bude vývar a pak jen dodělám rajskou omajdu a zvlášť si dám uvařit polévkovou zeleninu a trochu hub, smíchám s tím vývarem a bude polévečka:-p:-p:-p:-p:-p

No právě Severinko, já to dělám přesně tak, jak ty píšeš. Guláš jsem zapla o půl sedmé ráno, kolem desáté jsem se na to dívala a už to trošku "bublalo" ta poklica, tak jsem to udělala jak ty píšeš, zvedla poklicu a nechala páru zmizet, tak jak u normálního vaření.A dál si dělala svoje. No a když jsem se po půl dvanácté dívala, jestli je už maso měké, tak to bublalo zas a docela víc jak předtím, tak jsem znova zvedla pokličku, ale už jsem měla loužičku na lince. Tak nevím. Musím to příště zkusit na Lowe. V sobotu bych chtěla zkusit ptáčky. Ale já to maso nebalím, já to tam dám vše do jednoho hrnce a společně dusím. Synům je to jedno a stejně
mně nikdo z nich nepochválí, tak si to trochu usnadňuju. Prosím tě, tu zeeĺeninu tam můžu hodit hned a nebo až později. A když to dám na ten pomalý stupeň prosím jak dlouho. Aspoň osum hodin, ne? Scarlet

scarlet:Měla jsi trošku pokličku nadzvednou, aby ta pára unikla a pak znova přiklopit;-);-);-);-)asi chtěla mrška ven, pak by třeba dala pokoj;-);-);-)Toto se mě teda taky ještě nestalo, ale je fakt, že se kolikrát podívám, jestli se už vaří a jak se vaří a třeba 2 hodiny před koncem, jestli náhodou není už uvařeno a masko měkké;-);-):-D:-D:-D:-D

Yanull:ono to neskáče tak jak normální hrnec, to ne, to jen trochu ta poklička probublává a tehdy z ní utíká i ta pára.taky ne moc. Ale je fakt, že když jsem hncem po dovaření pohla, tak za ním byla loužička. Ale nebyl ten hrnec tak plný. Byl jen tak deset, patnáct centimetru nad dnem. To když jsem vařila ten vývar, tak to jsem měla polovinu hrnce a nic.Uplně plný ho nedávám, stejně tak jak u normálního vaření. Ale mně to jen doplašilo, že párkrát nic a teď toto.

scarlet:Ahojky, nevím, jak moc Ti ta poklice "skáče", občas se mi stane, když mám hrnec dost plný a začne to v něm vařit, že trošku prská ven tekutina, ale opravdu jen mírně. Tak když to vidím, přepnu na nižší stupeň. Pokud budeš vařit něco přes noc, dej to na nižší stupeň rovnou a nic se Ti nevyvaří, nepraskne ani nezničí. Vařím v něm už více než 7 let a jedinou závadu, která se mi vyskytla, byla prasklá úchytka na poklici. V obchodě jsme koupili za 30 Kč náhradní. ;-):-):-K

Dobré odpolko, dámy,
potřebovala bych zase poradit s pomalým hrncem.Za tu dobu, co ho mám vytáhlý a znova probuzený, což je asi čtrnáct dní, jsem v něm vařila kyselicu, svíčkovou,maso na rýži, maso na šťávě a dnes notoricky známý guláš v troubě, kuřecí vývar. Vše, co jsem tu napsala bylo v pohodě, až na to mASO NA RÝŽI NE. mAso bylo dobré, ale rýže nepoživatelná. Nic, chybama se člověk učí. Ale proč dnes píšu.Za prvé bych cgtěla moc poděkovat za vaše rady, moc mi pomohly. Co se týče té rýže, tak to jsem našla na Dámě, dokonce tam kterási psala, že tam dělá i rizoto a dokonce i sladký nákyp.No, ze všech odkazů co jsem kde našla, zůstávám věrná topíkům Jenom vše, co jsem dělala, tak poklice seděla a nepouštěla páru. No a dnes jak sem dělala ten guláš, tak mi ta poklice sem tam skáče a prská.Tak jsem se chtěla zeptat, jestli je to velká vada, což asi jo, při mém "štěstí" a co s tím mám dělat, nebo jestli to děla i některé z vás. Nerada bych nechala maso v noci pomalit, nebo když někde půjdu a hrnec by mi vyvřel a zničil se.Nesnad, že bych někam chodila na dlouho, snad jen do obchodu, a to mi zabere nejvýš hodinu. Ale i v noci u toho nestojím.
Prosím, poraďte.Moc vám ,moc děkuju.

Ještě jsem vám chtěla napsat jednu zkušenost s PH. Vařím v něm makovou nádivku. Nevím, jak komu z vás se tato činnost líbí, ale tato práce, kdy člověk míchá, mák prská, mi příliš milá nebyla. Proto jsem tímto úkolem pověřila "pomalého frajera", jak mu tu s oblibou také říkáme. Makovou nádivku vařím tuto:
http://www.toprecepty.cz/recept/9646-kohouti-hrebe.... Jen ještě malou poznámku, pokud se pro tento způsob rozhodnete, dejte o trochu méně mléka, pod poklicí se totiž tvoří pára, tak nádivka trochu zřídne. A nebo ji pak musíte více zahustit perníčky nebo piškoty. Mně to moc vyhovuje, je to bez téměř bez práce, míchání a postříkaného sporáku. Vařím vždy nejméně z 1/2 kg máku, co zbude, dám do mrazáku a v případě potřeby je opět k použití. :-p;-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek