Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalý hrnec

yanull:jak Tě teď čtu, tak samozřejmě maso na svíčkovou vždy špikuji a osolím, to jsem nějak opomněla připsat:-O:-O:-D:-D:-D a taky vždy nakládám, tj, maso prošpikuji, obložím pokrájenou zeleninou a cibulí a zaliju vlažným nálevem, ve kterém jsem povařila divoké koření s cukrem a octem, dle mé chuti;-);-);-);-)dám do lednice a nechám asi tak 3 dny odležet;-);-);-);-)Pak už dělám jak jsem popsala;-);-);-);-)Tím nakládáním jsem scarlet nechtěla motat hlavu a vepřové si myslím ani není potřeba nakládat;-);-);-);-)tak to dělám s hovězím a nebo s králíčkem;-);-);-);-);-)

Já se od Mirky Severinky v přípravě svíčkové trochu liším, nejprve dám na hlubokou pánev rozškvařit dobrou slaninu, k ní kousek sádla a másla, na tom restuji osolené a někdy i prošpikované maso, zdá se mi, že se lépe zatáhne než když je už pak v zelenině. Maso vyndám, přidám zeleninu na kousky, zase opékám, nakonec dám cibuli, protože pouští vodu, přidám koření a trochu třtinového cukru, nechám vše udělat do lehké chuti karamelu. Dělám na 2 stupni, až přivedu k varu, snižuji na 1. Zeleninu také mixuji,ale mimo PH, popř. zahustím, pokud je třeba a dochutím dle našich zvyklostí. Věřím, že se Scarlet svíčková povede a bude chutnat z PH :-p:-):-p:-);-)

yanull:Yanullko,Scarlet si dala dotaz na pokec a tam se to samozřejmě ztratí,tak jsem jí doporučila dát si to na dizkusi,nakonec jsem to přendala sem,tak doufám,že se podívá a jistě najde na své dotazy uspokojivé odpovědi ;-):-K

Já svíčkovou dělám tak, že na másle nechám zesklovatět cibuli a pak opeču pořádně do hněda všechnu zeleninu a divoké koření - tj. nové koření,tymián bobkový list,pak přidám maso a nechám zatáhnout, podliju to všechno dělám přímo v té kameninové nádobě na sporáku a pak to celé teprve postavím do té spodní varné nádoby, přikryju pokličkou a nařídím čas. Já většinou vše v PH dělám přes noc. Na ten 1. stupeň to je pomalejší vaření a když dělám z hovězího a nebo z králíka nastavím na 8 hodin, ale z vepřového by možná stačilo jen na 6 hodin;-);-);-);-)kolikrát se jdu podívat a když je maso už měkké i za méně hodin než je nastaveno, tak to vypnu;-);-);-);-);-)No a když máš maso měkké vyndáš si ho do jiného kastrolu tu zeleninu přendáš do robotu a nebo do jiné nádoby a třeba ponorným mixerem rozmixuju, když máš zeleniny hodně, nemusíš třeba ani zahušťovat moukou, ale jen navrch naliješ šlehačku. Já taky ještě po mixování přepasíruju přes husté síto, aby tam nebylo to koření;-);-);-);-);-) Jednou jsem to ponorákem mixovala přímo v té kameninové nádobě, ale to nedoporučuju, myslím, že se mě trošku odřela:-O:-O:-O:-O:-O Samozřejmě dochutím, trošku cukru a octa nebo citronu, aby měla pěkně sladkokyselou chuť:-p:-p:-p:-p:-p

Simona Kucerova: Simonko, já bych Scarlet doporučila, aby šla zde na Topkách do kategorie: POMALÝ HRNEC. Je tam 170 receptů na vaření v PH a s tak dobrým popisem, že z nich jí bude jasné vše a pak stejně jako my, nedáme na pomalého frajera dopustit ;-):yes:.

Dávám sem od Scarlet dotaz!!!!!!!!!!!!

Dobré odpoledne,
holky prosím Vás, já tady včera otravovala s PH.Napřed jsem ho chtěla prodat a pak Jste mně zviklaly, ať so to rozmyslím a ještě pozkouším. Psala jsem, že se v něm vařilo asi pětkrát a přiznám se, že i to vařil můj muž. Já ho sama budu zkoušet vlastně až v pátek, kdy bych v něm ráda vyzkoušela svíčkovou.|Budu ji sice dělat pravděpodobně z pleca. Jsem víc než technický antitalent. Prosím Vás, mohly by Jste mi poradit jak to uvařit? Jestli na stupeň low, nebo na high, a jaký je v tom rozdíl. Myslím tím High a lowe. A potom prosím Vás, jak se zahušťuje omáčka a dává se tam ta smetana s mlíkem, musím to dát na šporák, nebo mi to povaří i ten PH, když samo vydělám maso? Prosím Vás a když děláte maso na šťávě, vepřové u nás ponejvíce, tak to děláte klasicky, nebo vPH. Není to pak zbytečně dlouho, na těch třeba čtyřech hodinách, když na vařiči je to za necelou
hoďku a nebo se ta doba pomalení dá libovolně zkracovat? A jak poznám tu dobu toho pomalení a na kterém stupni to pomalit. Nezlobte se, že mám tolik dotazů a to je myslím jen polovina z nich, ale opravdu nemám s kým bych se poradila.Moc zatím děkuju. Scarlet smajlik

Milé dámy, natolik jste mě přesvědčíly, že jsem zabrouzdala po internetových nabídkách, jak bych se k němu dostala co možná nejrychleji (protože mám najednou pocit, že včera už je pozdě:-) ) a objevila jsem jeden šikovný v prodejně, kterou má zhruba 8km... A zítra mají otevřeno!!!:-D:-D Díky moc všem za tipy, až koupím a vyzkouším, podělím se o dojmy;-):-K:-K

Danca: já mám tento, cenově je nejvýhodnější, je velký - to preferuju, protože bez problémů se tam vejde koleno apod. Sice nemá časovač, ale to si s přehledem ohlídám, jsem s ním moc spokojená:-):yes:
http://www.nakupka.cz/vyrobek/pomaly-hrnec-kenwood...
Vařím pro 2-4 lidi:-)

spagetka:přesně, taky jsem si vzala ten větší a nelituju;-);-);-);-);-)

Danca: určo vybírej pro tolik lidí, pro kolik vaříš, takže jestli i pro 9, tak větší ;-);-);-)
Do většího dáš klidně menší množství, do menšího ale větší množství asi těžko ;-);-):yes::yes::yes:

No, a teď mi teda řekněte, jaký si mám vybrat:-!:-S:-D:-D Běžně vařím pro čtyři lidi, ale když přijedou "mladý", tak je to třeba i pro 9, takže asi ten větší...já snad ho objednám ještě dnes!? :-8:-D:-K

Dani, jdi do něj, holky mně tady nakazily a nelituju, doma mi to všemi deseti schválili:yes::yes: gulášky, segedýn, svíčková, omáčky, divočina, vývary, rillettes ... no prostě na co si vzpomeneš. Jen naplníš a ráno Tě budí božská vůně:-D:-D:-D:-D Taky jsem své okolí nakazila:-D:-D:-D Mám tento a nádobu používám i do trouby na pečení nehněteného a jiných chlebůhttp://www.bionaire.cz/shop/index.php?a=detail&s=S...

Danca:a děláš dobře;-);-):-D:-D

Danca: Dančo, neváhej ani minutku;-), yanullka to krásně napsala, myslím, že budeš určitě nadšená, kdo nevyzkouší, neuvěří, jak je úžasný;-):-)

Děvčata, moc děkuju!!! Byla jsem už dost "načatá" těmi krásnými recepty, co jsem tady našla, a vy jste mě teď přesvědčily, že zřejmě litovat nebudu! Takže jdu do něj!!!:-D:-D
Navíc je dost pravděpodobné, že dám na radu yanull a pod stromečkem bude prázdná krabice, zatímco hrnec už bude mít pár hodin odvařeno...:-8;-):-D:-D:-K:-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek