Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby

Václave,krásné kousky..Já jsem uvařila vepřové a kůže,ve vývaru pak houby a na závěr jsem tam přidala pokrájené maso-cca 30 deka,přidala jsem želatinu,ale bylo jí málo...2 balíčky(z Kaufu- Stilla),proto mi netuhla v rukávu,jen v misce.Dnes jsem opravovala dodáním želatiny a je to ok..Chutná je:-*

Vaclav Fronek: Ty fotky houbové tlačenky vypadají nádherně,budu muset vyzkoušet:-p:yes::yes::yes:

U nás je houbová tlačenka moc oblíbená a vaříme ji takto.
Suroviny : Vepřové nožičky(kůže),Tvrdé houby ,hřibovité, holubinky,křemenáče apod., majoránka, česnek,sůl, trochu octa, nové koření,pepř. Pro jistotu želatinu v plátech,nebo sypanou. Rukáv na obi tlačenku.
Postup: Nožičky+kůže hodněbuvaříme v malinko vody. Zvlášť na velké kusy nakrájené houby. Nožičky obereme a maso,kůži rozemeleme a vrátíme ješjě k provaření s kořením a česnekem. Ochutnáme. Vmícháme ovařené houby a přidáme rozmočenou želatinu a promícháme. Plníme do tlačenkových rukávů a na chladném místě necháme stuhnout. Po hodince otočíme, aby tuk nebyl všechen nahoře.
Někdo dává drůbeží srdíčka, žalutky a pod. Je na každém co přidá.Jde i cibule a paprik.lusk.

dobrý večer všem,kdo by mi poradil? Jak dlouho tuhne houbová tlačenka? Co bylo v misce ,je tuhé,ale ve střevě ne..a je to už 24 h..:(

Vaclav Fronek: Myslím,že není za co se omlouvat,je to normální reakce na pořad.A já chtěl jen zastavit paniku, která by mohla,jako v roce 2011 vzniknout.Tehdy byla kancelář ČMS zahlcena 1000 hovory za den a trvalo dlouho,než se vše vrátilo do normálních kolejí.Jinak,v každém atlasu je jasně napsáno, že hřib žlutomasý , neboli Suchohřib babka je náchylný k červivosti a plesnivění,že je to jedlá,ale podřadná houba.Ale já si jí vždy,když vím ,že budu dělat smaženici,několik kousků vezmu:yes:

Vaclav Fronek: Vašku, myslím, že si opravdu každý musí udělat názor sám. Babky jíme od nepaměti, ale pravda je, že hub je čím dál méně tady na SM. Takže pokud najdeme jen babky, mladé, neplesnivé, jsme rádi i za ně a pokud jsme se jimi trávili celý život a pořád jsme zde, tak to asi taková hrůza nebude. ;-)

Omlouvám se všem, které jsem nechtěl ovlivnit, ale umožnit aby si každý udělal sám svůj náhled a sám se rozhodl co a jak. Jsem jihočech a naše genarace a i všechny předešlé generace od nepaměti sbírají houby, které stále u nás rostou, ale i mí předkové a i naše rodina se "Babkám" vždy vyhýbala , již pro jejich červivost a u trochu většch brzkou hnilobu. Je pravda, že i velmi malé tu a tam vzali. Nevím ??? Ale myslím a jak uznávám tradice a znalosti mých předků, jistě věděli co dělají a každý ať si utvoří svůj názor a rozhodne se. Znám a vím názory různých odborníků, nebo rádoby odborníků a jak dokáží své názory měnit bez mrknutí oka. Já nejsem inkvizice a za jiný názor neupaluji.

Ten pán je autorem a spoluautorem několika houbařských atlasů,ale má až nelidsky humor:asi před týdnem v tv prohlásil,že když lidé sbírají ,co neznají tak by se ani neměli zachraňovat(tady s nim i částečně souhlasím)
Jinak je přece jasné,že plesnivé houby se nemají konzumovat protože plísně jsou toxické.

Já bych to zas tak nepodceňovala. Každý si může udělat názor sám. Já jsem taky z toho na nervy a nevím, jak to je. Běžně ji sbíráme a máme rádi. Ale říká se, že na každém šprochu..těžko říct..

magdalenka:Nemysli si nic, ten pán je za pár dní i schopnej prohlásit, že vlastně všechny houby jsou jedlý a maj léčivé účinky, on za to nemůže.....:-/:-/:-/

jarda Kadic: Ten pán počas rozhovoru v rozhlase mal nejaké promile v krvi, alebo je to taký nejaký humorista? :-O Čo si o ňom myslieť?

Uvádím zde poslední komentáře k debatě o “jedovatosti“ Suchohřibů babka..Myslim,že další debata je zbytečná;-)
Jinak,už jsem o tom psal snad před rokem na pokec;-)

Tak jsem před chvilkou dostal odpověď z České mykologické společnosti a je to tak,jak jsem psal.Pan Svoboda z poradny mě vlastně napsal to samé, prostě sbírat jen mladé, absolutně zdravé plodnice bez náznaku plísně.Kdyby se časem něco jíneho dozvěděl(jako že asi ne) dá mě vědět.;-)

spagetka: požádala jsem o smazání.

jarda Kadic: Už jsem večer také přemýšlela, že požádám o vysvětlení a doložení pravdivosti jeho tvrzení. Zatím nechám téma smazat, aby zbytečně nevzbudil poplach.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek