Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 33 minutami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„hazel: děkuji, Stáni. A představ si, že manžel to zase nejí…“ MarcelaPa, před 29 minutami
„Hezky vecer, uvarila jsem pravou ceskou bramboracku i se…“ hazel, před 42 minutami
„Přeji hezký večer.Z vykostěných kuřecích čtvrtek byly řízky…“ Anna Kocikova, před 58 minutami
28. 10. 2013 19:49
U toho prvního recept ten palec dolů pro Tejaju také nevypadá na autorku receptu. Spíš mi to přijde tak, že sem chodí lidé, kteří sem tam utrousí trefný komentář a pak s radostí sledují plody svojí práce.
28. 10. 2013 16:27
Popr. se dovim, ze jsem nicemu neporozumela a pokud se mi recept nelibi, nemam si ho vsimat. (Neco jineho je, kdyz se mi recept nelibi, protoze je vareny z jater, ktere nemam rada, že. To se pak receptu opravdu vyhnu.)
28. 10. 2013 16:24
http://www.toprecepty.cz/recept/36760-muj-madarsky...
nebo sem:
http://www.toprecepty.cz/recept/36646-kure-na-papr...
Chtěla jsem to pojmout jako povzdech nad všeobecným jevem poslední doby. Člověk aby se bál něco k některým autorům poznamenat, jak trefně napsala cathleen, aby nedostal "za uši".
Občas se tu objeví splácanina alá mimibazar a najednou se vyrojí plno "zastánců".
Neříkám, že každý musí vařit jako v 1. cenové, já sama mám velmi ráda jednoduché, lidové recepty. Ale uvařené správným postupem. Když někdo uklohní kuře na paprice tak, že to nebude pro soudného člověka poživatelné, "pochlubí" se tím a po objektivní kritice se pod recept snesou jako vrány "zastánkyně" takového blafu, člověk se automaticky ptá, zda je to náhoda či ne.
Stejně tak, když se u nějakého receptu někdo zarazí nad množstvím nebo poměrem ingrediencí a vzápětí tam píšou "spolužáci" a pod. o tom, že recept je super, dělám to přesně takhle (recept je přitom uveřejněný teprve několik hodin a autorka sama psala o neobvyklém koření, které použila), nabízí se logická otázka, zda je to také jen náhoda.
Admini věc prověřili a ukončili, beru to na vědomí.
Omlouvám se, že se ozývám s dovysvětlením až nyní, byla jsem mimo dosah PC.
28. 10. 2013 16:05
28. 10. 2013 16:01
28. 10. 2013 14:58
p.s.tak nač takovým vycházet vstříc
28. 10. 2013 14:20
Já bych chtěla ale reagovat na příspěvek cathleen. Bohužel jsme se opravdu dostali do situace, kdy sebemenší připomínka nebo žádost o upřesnění se bere jako rejpání. Já se přiznám, že to dělám stejně, kdykoliv objevím nějakou nesrovnalost, raději už mlčím, než bych se s někým dohadovala, že jsem to měla řešit přes SZ nebo že umím jen kritizovat. Navrhovala bych, abychom se přestali " bát " napsat svůj názor, připomínky, upozornění na nepřesnosti přímo u receptu, obrnit se trpělivostí a doufat, že se věci vrátí tam, kde mají být. Každý má samozřejmě radost, když mu jeho recept, fotky, někdo pochválí, ale měl by taky unést dobře míněnou radu, konstruktivní kritiku. Já vím, že je to těžké, ale ti, kteří tady poukazují na to, že se tu smí jen chválit, mají bohužel pravdu a tím pádem klesá i úroveň Topek. Zkrátka není dobře usnout na vavřínech a domnívat se, že vše je v nejlepším pořádku.
28. 10. 2013 13:40
Jak už tady Radek napsal, je jasné, že v dnešní době se člověk i během jednoho dne, díky technice, může připojit z více IP adres, takže rozuzlení není vždy jednoduché. Ale tak nějak člověk už pozná, kdo je kdo Hezký svátek a už končeme
28. 10. 2013 13:37
28. 10. 2013 11:03
28. 10. 2013 10:17
Co se týče nějaké kontroly z naší strany, tak diskuzi procházím každý den několikrát a pokud podle názvu fóra vyhodnotím, že bych k tomu měl něco říct, tak to udělám, ale není možné číst vše.
Dále tu jsou soukromé vzkazy, na které reaguji pružně, takže není problém napsat, že se někde něco děje. Komu jsem někdy neodpověděl, tak ať se ozve.
Píšete, že spory tohoto typu mají řešit admini. Dobře, ale jak? Já to nevím a budu rád za každý použitelný nápad.
Předem říkám, že blokace na základě IP adres není účinné řešení. Dnes má každý přístup k několika počítačům (doma, v práci, ...) a díky nedávným slevám masivně roste mobilní internet. IP adresu můžu zablokovat, ale nedá se na to spolehnout. Stejně ale potřebuji mít nějaký důkaz o nevhodném chování.
Ještě k té zlaté slepici. Ta se Vám nenarodí, ale musíte si ji vypiplat od kuřete a až ji máte, musíte hlídat, aby Vám ji nezadávila liška.
28. 10. 2013 10:08
Začala jsem sem chodit proto, že se mi tu moc líbilo, lákalo mně se něco nového naučit, dovědět. A přiznám se, že si pro nápady, inspiraci a recepty cíleně chodím jen k některým přispěvatelům/kám/, protože vím, že tam najdu kvalitu a popostrčím se o kousek dál. Myslím si, že ze stejného důvodu sem chodilo a stále chodí spousta dalších člobrdů. Ale některé/ří/, bohužel, sem chodit přestaly/i nebo chodí minimálně a to je velká škoda, protože jejich kvalitní recepty, rady a návody tady v záplavě braku, moc chybí.
Nehodlám se zapojovat do debaty o tom, kdo si jaký komentář připsal nebo nepřipsal, kdo komu co napsal nebo nenapsal, kdo píše ze které adresy nebo nepíše, protože jsem u toho nebyla, nejsem a ani být nechci. Nestojí mi to za to. Ale je mi z toho smutno.
Vašíku, to co jsi napsal mluví asi mnoha lidem přímo ze srdce, i mně
Mějte se a mějte se rádi/y Mmch dnes vařím znojemskou podle Rebči, co vy
28. 10. 2013 09:42
I já jsem byla několikrát nařčena, že mažu komenty a to dokonce ty pochvalné......co bych z toho měla? A v SZ se všechno řešit nedá, nezlobte se.
Ale k prvotnímu zizalinu povzdechu - tady se FAKT nedá k receptu napsat jakákoliv připomínka nebo -nedejbože- kritická poznámka!
Nebo vám snad připadá normální, když mi např. dexulka předevčírem pod receptem http://www.toprecepty.cz/recept/36719-psenicno-zit... napíše dotaz a k němu zároveň i omluvu....Nechci rýpat, jen se ptám?.....mně to, jak jsme tu "vychovaní", normální nepřijde.
Není to první případ, zaznívá to tu pod recepty často. Potkávám recepty s nepřesným (nebo nepřesně psaným) postupem, nejasnou gramáží, pochybným výsledkem. Pokud bych měla pokaždé psát autorovi svou připomínku v SZ jak to někteří vyžadují (aby se jich to nedotklo?), hodně mě to zdrží. Takže recept zavřu, jdu dál (jak tady někteří doporučují - když se ti nelíbí, nekomentuj-) a v duchu polituju toho (možná nezkušeného), kdo bude recept zkoušet a nevyjde mu.
Jde nám o to, aby bylo na Topkách fajn. Aby se tu lidem líbilo. Aby se tu nezkušení učili vařit a zkušení pochytali další nápady.......a když se vyskytne problém a někdo na něj veřejně upozorní, většinou dostane "za uši".
Přeji vám krásný sváteční den.
28. 10. 2013 08:56
Tys to vystihl, jak málokdo. Já tě rozhodně kamenovat nebudu
28. 10. 2013 08:30
Původně jsem se ani nechtěl vyjadřovat, neb podobných tahanic už na toto téma bylo mnoho a vždy vyšuměly do ztracena. Ale jsem vůl a zase mi to nedá, neb mám TOPky rád.
Nezbývá než po několikráté zopakovat, že toto je web o vaření a měli bychom se tomuto také především věnovat. Je také pravdou, že v tak velké skupině si někteří lidé sednou a někteří ne. Tak to prostě je.
Já ale tak trochu rozlišuji zdejší komunitu i trochu jinak. Letité zkušenosti mi dovolují stát si za svým názorem o kterém vím že mnohé rozčílí a rozpoutají další diskuzi. Nejprve si uvědomte, že všichni přidáváme recepty, fotky a příspěvky zdarma. Vaření je náš koníček. No ale už se dostávám k tomu mému dělení. Jednou skupinou jsou lidi, kteří vaří, pečou, fotí, komentují a přispívají. A druhá skupina jsou lidi, kteří vše bedlivě sledují a snad si i znamenají vše co kde kdo řekl a v pravý okamžik to vytáhnou a použijí. Zlobte se na mě nebo ne, ale je to tak.
Co se týká Andrei nemá cenu jí obhajovat, protože je to silná osoba a poradí si. Jen jak jsem jí poznal, tak jí obdivuju, co všechno za ten den stihne. A to jí někdo závidí ???
K té druhé skupině se vyjadřovat nebudu, protože za to mi opravdu nestojí.
Jano R. Souhlasím s tebou, že by takové záležitosti měli řešit admini. Ano měli. Jak však napsal jeden z nich v této debatě tak na pokec nechodí, příspěvky nečtou a mnoho lidí odtud nezná. A to si myslím je kámen úrazu. Nezájem o dění. Mě osobně to přijde že zájem je jen o to, aby přibývaly recepty (některé tedy děsné) - ale množství se počítá a návštěvnost. Protože to přináší zisk. Chraň Bůh, že bych jim to nepřál - přeju a moc, jsou to kluci šikovní. Ale pokud mám slepici, která snáší zlatá vejce, tak bych se o ní náležitě staral. A toto se myslím neděje.
No a teď mě kamenujte.
Jinak vám všem přeju hezký sváteční den a lidi - mějte se rádi.
1 2 3 … 8 Další