Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

kůže z lososa

Katerina Valigurova: Opravuji, měla jsem na mysli video uprostřed, kuchaře Ming Tsai :-)

zizala: Jaru, video prej už není dostupné, ale i tak zajímavé čtení, to ano. Víš že ty kleštičky mi silně připomněly ty co měla a má možná ještě mamka, když dělala domácí práci s bižuterií - na tzv.ketlování? Nejsou dobře vidět, ale fakt mi to ten tvar připomnělo :-D:-D:-D

Katerina Valigurova: Pár rad si přečti tady:
http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/tip...
A tady mrkni na video pod tímhle článkem:
http://hobby.idnes.cz/pri-filetovani-lososa-pohlre...

A na odstranění šupin z jakékoliv ryby mám tenhle kartáček, je i na zeleninu a těmi "šupinkami" na vrchu kartáčku jdou velice dobře ty šupiny odstranit:
http://www.zahradahobby.cz/kartacek-na-zeleninu-44...

Nadja: Nadi, nééé doslova bez šupin, jsou ale takové přilehlé, drobné, či jak to nazvat. Nám to prostě nevadí no, takže každý ať si to dělá dle sebe, ne? ;-);-);-);-)

spagetka: Ladi, nevím, kde lososa kupuješ, že je bez šupin, :-S já ho kupuji sice jen občas, a to obvykle v kaufu, ale vždycky nějaké ty šupinky jsou - jsou drobounké a není jich moc, ale stejně je odstraňuji.

Nadja: Nadi, u lososa nemáš co odstarňovat, šupiny na odstranění zrovna nejsou, jo, beru jiný ryby to ano

Kůži neodstraňuji, jen pořádně odstraním šupiny. Na pánev položit kůží dospod a nechat pěkně opéct, pak teprve opatrně otočit.

Katerina Valigurova: Katko, my rádi kůži a to pěkně křupavou, takže upřímně, bez kůže si to prostě neumím představit. je to o chuti u každého z nás. Zkus to udělat na vzorku - kousek s kůží a kousek bez kůže. Já to tak dělám u čehokoliv a pak se rozhodnu, co nám bude víc chutnat ;-);-);-)
Jo a zkus z té upečené kůže udělat vývar, orestni do něj třeba i zeleninku a uvidíš, jak budeš příjemně překvapená :-p:-p:yes::yes:

spagetka:děkuji za radu,jsem zvědavá,jak mi to půjde-vždycky s tím totiž zápasím (asi je to myslím i nožem hodně)..ale jak tak ted uvažuju,když jsi psala,že jde líp až je upravený,jestli ho nezkusit podusit a opéct i s kůží,a pak si každý na talíři odřeže :-) jen nevím,zda to nějak moc ovlivní chutě:-O

Katerina Valigurova: ostrým a tenkým nožem (ne zubatým, ale rovné ostří) zajeď pod kůži a mírným tlakem na celou plochu nože odřezávej, dávej bacha, abys nezajela do masa. Předpokládám, že myslíš syrového. Už hotový losos jde stáhnout z kůže snadněji.
Kůži nemusíš vyhazovat, jde z ní udělat vývar, polévka ;-);-)

jak ji nejlépe odstranit?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek