Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

škvarky z domácí pekárny

Musím se přidat do řady těch, co dělají sádlo v pečce;-);-);-) i já ho tak dělám,;-);-) nejdříve zapnu na marmeládu, ale škvarky nejsou pak ještě zlatavé a tak zapnu pečku ještě na pečení a po tomto jsou už na 100% hotové, zlatavé a křupavoučké:-p:-p:-p

Danca: :-) Mám tú istú pekáreň, spagetka má pravdu:-), a to už 8 rokov. Robila som aj marmeládu, aj topila sadlo. Podľa receptu vaška Froňka. Nič neprská, krásne sa sadlo vypraží a nemusím sa o to starať. Nikdy sa pekárni nič nestalo. Ak povolil silikón, tak to rozhodne nebude sadlom, pri marmeláde je predsa tá istá teplota. Buď je to chybou materiálu, alebo nešetrným predchádzajúcim zaobchádzaním s vaničkou ( napr. použitím ostejšieho nástroja pri vyberaní chleba alebo niečoho iného, pri umývaní a pod ). Iná možnosť je, že sa ten silikónový krúžok jednoducho vydrel ( trením okolo osky ) a potom povolil, rozsypal sa. Rozhodne to nie je teplom,ani obsahom, špeciálne silikóny ( čo v pekárni, kde sú vysoké teploty, určite sú, ) vydržia teplotu od -100 do +250, krátkodobo až do +350. Bohužiaľ, tesnenie samostatne nekúpiš, musíš kúpiť novú vaničku. Ak ale bola v záruke, bolo treba reklamovař;-)

spagetka: ano, marmeládu jsem v ní dělala několikrát a v pohodě! Možná šlo o shodu náhod nebo třeba únavu materiálu... pekárnu jsem měla asi 3 roky a byla jsem s ní moc spokojená. Koupila jsem si opět stejný typ, ale se škvarky už raději neriskuji

Danca: tak to musel být nějaký nekvalitní výrobek. Mám Siestu, teda teprve 2 roky, ale sádlo jsem v ní dělala ikskrát a nic se nestalo. Vím, že tutéž značku má i tejajka, a to delší dobu, a taky dělala a bez problému. Přece když v ní dělám i marmeládu, tak to dosáhne téže teploty, proto ten program tam je. Mělas to reklamovat.
Marmeládu jsi v ní dělala?

Já mám, bohužel, velice špatnou zkušenost: po vyškvaření sádla se v mojí DP(Eta Siesta) roztavily silikonové kroužky (těsnění) a pečka "šla do háje", takže jsem musela kupovat novou:-(. Nevím, asi záleží na typu pekárny, ale rozhodně už to zkoušet nebudu!!!!

Tak to jsem ráda. Pekárnu jsem dostala k vánocům od dětí, tak se těším až ji vyzkouším. První budou asi ty škvarky. :-p:-p

Taky dělám sádlo a škvarky jenom v DP a super:yes::yes: Nic není poprskané i bez alobalu, nic se nepřichytí;-)

spagetka:

habinka: díky moc, recept znám, jen se mi jednalo o to jestli se tím nezaneřádí ta pekárna. :-S

Dělám sádlo také už jedině v pečce. Nic se nepokazí, pokud dodržíš postup. Dělám v ní i marmelády a funguje to perfektně. Hlavně to šetří ruce a čas, nic nemusíš hlídat. Po vyškvaření sádla je skvělé hned potom v ní upéci chleba, nebo umkíchat třeba těsto na rohlíky :yes::yes::yes::yes:
Dám ti sem odkazy na sádlo v DP odsud:
http://www.toprecepty.cz/recept/3930-skvarky-v-dom...
http://www.toprecepty.cz/recept/3941-skvarky-z-dp/

Dělám škvarkové sádlo také v pekárně, dělám přesně jak píše Simonka, žádný alobal ani folii nedávám;-)

habinka:ahojky :-Kjá škvařím sádlo jedině v domácí pekárně!!!!!!Dám asi kilo sádla nakrájeného na kostičky trošku menší než 1cm,pak dám asi polévkovou lžíci studené vody a zapnu pekárnu na program marmeláda.Když dojde program,tak zkontroluji barvu škvarků a když jsou bledé,tak odeberu vyškvařené sádlo a pustím program ještě jednou,ale to už po 5minutách hlídám,jakmile jsou škvarky hotové,tak vypínám!!!!!Nikdy jsem nedávala žádnou folii a pekárnu mám v pohodě,ale dodržuji váhu sádla,nedávám více,raději pak udělám další várku!!!!Je tu i recept,podle toho jsem to začala dělat.;-)Zadej si do vyhledávače Škvarky z DP,je to receptík Václava Frońka;-)

Dobrý den. Jsem tu mezi Vámi "nová". Pročítám Vaše vzkazy , rady a nápady. Určitě vždy dobře poradíte a proto jsem tu. Chci dělat škvarky v domácí pekárně. Někde jsem četla , že dává někdo přes formu do pekárny alobal. Někomu to prý zkasí pekárnu, jiný ho dává. Mám právě obavy z toho, že to bude celé uprskané. Co vy na to? Díky Pavlína

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek