Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

SOUS-VIDE ( souvi)

Já sous-vide miluju! Ze začátku jsem tomu moc nevěřil, ale potom jsem to ochutnal u kámoše a mohl jsem se utlouct :D , kde mi dobře poradili tak byla firma Vac-star(www.vakushop.cz) i dali nějaký tipy na recepty atd

Kemper: až vyzkoušíš, dej vědět. :-p

Koupil jsem Multifunkční hrnec Concept CK 5000. Není zase o tolik dražší a má vícero použití. Dá se v něm smažit, fritovat, dusit a umí i Sous vide. Vakuovačku mám teda tu nejlevnější a tak jsem zvědav, jak bude pracovat.

Metoda vaření sous vide (su:vi:d) = vaření ve vakuovém sáčku ve vodní lázni. Pro tento způsob vaření je určen univerzální vařič Steba SV 1 PRECISE:
http://www.popron.cz/varic-univerzalni-steba-sv-1-...
VIDEO:
- What is Sous Vide Cooking?:
http://www.youtube.com/watch?v=HokQ26SCZ5U
- How to cook a 1/2 pound Hamburger Sous Vide:
http://www.youtube.com/watch?v=gZlu8j_t5pA

Je vše jasný. Moc děkuji za rady.

Základem této metody je především - kromě přípravy při nižší teplotě - to, že potravina je zatavená ve vakuu. Myslím, že v domácích podmínkách to skoro nejde připravit tak jako v profi kuchyni, snad jen pro ty kuchařky, které mají doma vakuovou baličku a konvektomat. Každopádně potraviny (hlavně maso) takto připravené jsou měkoučké a přitom šťavnaté.

Vašíku,také jsem o této metodě vaření slyšela,ale určitě bych na to neměla nervy:-DTo už raději ten PH;-)Ale i tak,znáš mě...já a mé papiňáky:-*:-Dmrkni tady na odkazy a počti si;-):-K
http://olomoucky.denik.cz/podnikani/skola-vareni-s...
http://www.bydleniprokazdeho.cz/sous-vide-revolucn...

Dost se o této metodě mluví. Snad to znamená vaření v podtlaku, nebo taky v restouracíh v knvenktoru. Jídlo se táhne při vaření nesmí překročit teplotu 58-62°C. Měří se kuchyňským-potravinovým teploměrem /není problém .Je jich na trhu dost. I já si koupil/ Ale přesnou práci vaření neznám a nemohu se dpopídit a rád to vyzkouším. Ví někdo jak na to.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek