Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře u receptů

Dajdo, také s Tebou souhlasím. Pěkně píše i Coleta 10,49. Každý by měl počítat se svojí prezentací a dát si trochu záležet:yes:. Určitě se zde měří několika metry:-D, bohužel realita. Solidně vyjádřená kritika je také vývoj. Co vidím za zásadní skluz k horšímu je přidávání duplicitních receptů nebo obměny v náplni apod. Snad by stačilo dát foto a v komentáři upřesnit. Zrovna tak nafocené talíře ze 3 úhlů prakticky stejné;-) Přijde mi /pardon/ až směšné, jak dospělí lidé reagují.
Co mě hodně mrzí, že ty pěkné, nápadité, kvalitní recepty splynou a zaniknou v tom velkém množství přidávaných a dokola opakovaných receptů. Všichni / a hlavně noví/ by měli opravdu trochu pracovat s vyhledávačem:-S
Věřím, že každý autor si myslí, že jeho recept je nejlepší. Někdy ale ješitnost je bohužel silnější než zdravý rozum.
Také ty "šílené" dvouřádkové názvy se zdrobnělinami:-S... nechápu.
Vývoj by měl být vždy směrem nahoru a ne opačně.
Pěkný večer:-K ať se Vám všem při vaření daří:yes:

Já nadále budu kritizovat parodie na jídlo. Celý svůj virtuální pobyt zde se učím trpělivosti a toleranci. Myslím, že jsem v tom hodně pokročila:-8, ale přesto jsou věci, které prostě nezkousnu. Už jsem se naučila raději nevyjadřovat se k splácaninám, kdy někdo nacpe do jídla všechny zbytky z ledničky a vydává to za recept. Naučila jsem se přehlížet, když jiný do běžného jídla nacpe nějakou rádoby hógo fógo ingredienci a vydává za nový recept. I stokrát obměňované a opětovně uveřejňované recepty už dokážu přejít bez poznámky. I když tomu někteří nebudou věřit, mnohem raději chválím za pěkné jídlo, za pěkné aranžmá, za hezkou fotku. Zkrátka obdivuju to, co sama neumím. Pokud není moc co chválit (a často není), snažím se moc neubližovat, i když se mi to mimoděk taky někdy povede. Nedávno jsem díky tomu byla nařčena z necitlivosti.
Je mi ale silně proti srsti, když někdo uveřejní od pohledu nepovedené nebo nechutné jídlo a ještě má tu drzost tvrdit - však vyzkoušejte. Nikdy se nesmířím s vtipálky typu "Blažena Blažková", kteří tu z nás všech dělají pitomce. Pitomce ze sebe hravě dokážu udělat sama.
Záleží mi na tom, aby se Topreceptům nezačalo přezdívat Druhý Mimibazar a poslední dobou k tomu mají slušně nakročeno. Úvodní heslo na jednom mém oblíbeném blogu o jídle (Gurmánka Šárka) zní:

"Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě, je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst".

Teď teprve to po sobě čtu a zjišťuji, že i já jsem teď psala s chybami, rsp. jsem špatně dodatečně upravovala text :-8 Omlouvám se :-8

pipre: Jani, pokud jsem četla recept a zachytila chybu - viz pravopis, tak jsem vždy napsala SZ autorce a šlo to dále bez diskuze zde :-D, a můj osobní názor je ten, že by si to mohla někdy uvědomit i zdejší tzv. "žába, co sedí na prameni";-), jen tak, nevím, která žabička to je, ale určitě nějaká zde sedí:-D, myslím vše bez urážení, nemám zájem se nikoho dotknout, nedej bože sáhnout na žabku:-O:-)):-K

Coleta, neboj se, blbá nejsi :-D, to jen někdy zdejší stránky z nás dělají ty hloupé ;-):-K

Málokdy se vyjadřuji ke sporům, které vznikají na topkách. Souhlasím ale s Alzbetinou Prk, že bychom neměli dělat tragedii z občasných pravopisných chyb, ikdyž těm citlivějším to možná "rve oči". Neodsuzuji lidi, kteří se potýkají s pravopisem, protože ne každý ovládá spisovnou češtinu. Neznamená to ale, že nemůže vynikat v něčem jiném, například ve vaření. Občas také vidím pravopisné chyby, ale pokud mi to čas dovolí, upozorním na ně autora pomocí SZ. Stejné se stalo i mně a vím, jak jsem byla vděčná za upozornění a za to, že se to nemuselo řešit pod receptem :-) Je to stránka o vaření a mám zato, že vkladatelé receptů tu dávají recepty, které jim chutnaly a chtějí se s nimi podělit s jinými, ať jsou to zkušení kuchaři, začátečníci či jiní, kteří rádi tvoří něco nového. Pokud mne recept nezaujme, já osobně se k němu nevyjadřuji a jdu dál, protože si uvědomuji, že jiného zaujmout může jiného i podle pravdivého pořekadla "Sto lidí - sto chutí".
Nelíbí se mi ale urážky, napadání a ponižování v komentářích. Prohlížím si i jiné weby o vaření a myslím si, že je to téměř všude stejné. Jinak velmi oceňuji práci moderátorek a adminů těchto stránek.

Dajda- abych Vám to trochu odlehčil, tak se píše massa Bob.:-))
Mrkněte sem:
https://www.google.cz/#q=massa+bob

Jana Pá: Já jak jsem mladá tak jsem blbá. Pořád mám za to, že by měl být stejný přístup ke všem uživatelům. Jak vidím, není to možné a vlastně některé věci tady jsou v pořádku. Tak to pak jo...s tou lidskou blbostí je to jako s větrnými mlýny.

Coleta: Neboj bude lépe, jen to chce vydržet, sice nevím jak, ale půjde to :-!:-K
Vyzkoušíme to, co :-?:-D

xjurny:Ježiš, děkuji za uvedení do reality.To jsem vážně netušila, rozšířil jste mi obzory!!

Napadá mě jen jedno. Je to marný, je to marný.

Jitkas: no, právě, když někdo komentuje recept a je to "špatně" vůči autorce-autorovi, tak je zle a zde vidím, že koupel nohou je :yes:,takže pardón, raději se budu čvachtat ve vaničce na packy nohové a budu "in" :-D

:yes:;-) to je pro Dajdu a Jitkas :yes::-D

Jana Pá: Paní Jano, překlepy jsou překlepy, ty dělá každý a bohužel většinou pak vidí, když to chce opravit, co tam má být, nikoliv, co tam opravdu je. Jde mi o základní gramotnost, nikoliv o překlepy, tak malicherná opravdu nejsem.:-)

JanaPa: Klidne jeji recepty chvalte dal. Kdyby tu "ptakovinu" o machani nohou napsal nekdo jiny a pod jinym receptem, dostal by pravdepodobne vynadano", mozna zrovna od spagetky. V tomto pripade to "proslo".

Dajda: Na hubování jsem, kamarádko, zvyklý. Občas mi chodí velmi výživné vzkazy.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek