Domácí kečup krok za krokem: Voní skořicí a vydrží celou zimu v perfektní kondici
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 2 hodinami
„Přání a gratulace“ Nadja, před 2 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
Poslední příspěvky
„Hezký večer, nebo snad dobrou noc. Tak jsem se za vámi…“ Nadja, před 2 hodinami
„MarcelaPa: Marcelko, dodatečně všechno jen to nej.... k…“ Nadja, před 2 hodinami
„hazel: děkuji, Stáni. A představ si, že manžel to zase nejí…“ MarcelaPa, před 5 hodinami
4. 3. 2014 10:33
Nesouhlasím s Vámi, co se týče pravopisných chyb, ty zase nerada vidím já. Česky bychom snad měli umět všichni, ne? Učíme se to přece na rozdíl od truhlařiny už v základní škole. Nejde o to, že někdy uletí Y/I, to se stane každému, snad i tomu učiteli, ale některé výkony jsou po gramatické stránce opravdu děsivé. Potom by autor měl mít soudnost: když jsem manuálně nešikovný, nebudu dělat truhlařinu, když neumím česky, nemůžu chtít veřejně publikovat. Vím, že teď neumí pořádně česky skoro nikdo, ani novináři, ale to je právě ten průšvih. Lidé čtou nebo slyší jejich projevy, a pak jim už ani nepřijde, že si vštěpují tu špatnou verzi. Mnohým z nich to připadá samoúčelné, ale není to pravda: gramatické chyby mohou mnohdy vést k nesrozumitelnosti textu, nebo přinejmenším ke změně významu. Recepty čte možná více lidí než krásnou literaturu, tak ty chyby nejsou zanedbatelné.
4. 3. 2014 10:12
Dajdou vzpomínaný komentář si nepamatuju, ani mi to nic neřiká.
A ke kritice - myslím, že na kritiku receptu by měl reagovat autor (pokud sem chodí), kolikrát to ale nestihne, protože tam už napíše někdo, kdo je tu zrovna online.
4. 3. 2014 09:58
Kritika k receptu patří, ale problém je v tom, když přeroste v hádku. V takovém případě to musím nějak řešit. No a buď tam komentáře nechám a nebo je smažu. Ať udělám cokoli, tak vždycky někoho naštvu a někoho potěším.
Platí, že když je tam nějaká kritika 2x, tak ji není třeba přidávat znova. Stejně tak nerad vidím veřejné komentáře, které upozorňují na pravopisné chyby. To bych řešil soukromým vzkazem a nebo vzkazem administrátorům. Každý člověk umí něco. Někdo je výborný truhlář, ale to ý/í mu občas uteče.
4. 3. 2014 09:48
Dajda: Hlavně s tím posledním odstavcem naprosto souhlasím
4. 3. 2014 09:44
4. 3. 2014 09:41
Nebudu si zakládat žádné vlákno. Beru na vědomí, že kritické komentáře tu jsou nežádoucí. Jsem dost přímá, když se mi něco líbí, napíšu to, a když ne, tak to napíšu taky. Většinou kritizuju formální věci, opakování receptů, špatně napsaný recept, gramatické chyby apod. Domnívala jsem se, že by to mohlo sloužit k vylepšení těchto stránek, ale asi jsem se zmýlila.
Zřejmě jsme v naší společnosti už zapomněli, že slušně vyslovená kritika není nic špatného, a neumíme slušně kritizovat, ani kritiku přijímat. Pokud nejsem schopen přijmout kritiku a zamyslet se nad ní, nejsem schopen se posunout dál. Tím, neříkám, že nemůžu kritiku slušně odmítnou. Osobní invektivu však nepovažuju za adekvátní odpověď. Její autoři si vůbec neuvědomují, že takový útok nevypovídá nic o tom, koho napadnou, ale především o nich samých.
4. 3. 2014 09:32
4. 3. 2014 09:30
4. 3. 2014 08:40
Nikdy jsem neřekl, že autoři zmíněného receptu se chovali skvěle a že ten jejich recept je nejlepší na světě. To si prostě někdo vymyslel, já to nikdy nenapsal. Jen tak na okraj, autorům receptu jsem psal vzkaz.
Kritiku jsem u receptu nechal. Pokud chcete řešit, jak upravovat rybu, tak si založte vlákno v diskuzi a tam o tom můžete diskutovat.
Název tohoto vlákna je "Komentáře u receptů", kde množným číslem myslím všechny recepty obecně, takže když v tomto vláknu uvedu, že nemám rád komentáře typu "Jsi tu poprvé, tak se rozkoukej a pak můžeš něco přidat.", tak to myslím obecně a nevztahuji to na konkrétní recept.
Co se týče komentáře u Vašeho receptu, o to smazání jste žádala mě?
4. 3. 2014 07:56
Ano, uvažuji o odchodu z těchto stránek. Někdo jistě napíše, že to nebude žádná škoda, přispěvatelů je tu přece dost, a bude mít pravdu. Já jen nemám ráda, když se každému měří jiným metrem. Před nějakým časem jsem zveřejnila recept na burgundský guláš Václava Havla a dočkala se jednoho opravdu nechutného komentáře na adresu jeho osoby (ty kritické mi samozřejmě nevadí, to přece patří k normální diskusi). Požádala jsem moderátory o jeho smazání, ale nestalo se tak. Když se nic nedělo několik dní, tak jsem se rozhodla smazat recept, a přinutit tak administrátory ke smazání onoho komentáře, který opravdu neměl s jídlem nic společného. Zajímavé je, že tehdy diskuse mimo téma nevadila.
4. 3. 2014 07:50
Ale právě kvůli těmhle rozmíškám pod recepty na topky přesttalo chodit spousta lidí, protože než se prokousaj k nějakému hodnocení receptu, musej číst hafo komentíků, které útočej, napadaj, hádaj se a to baví fakt málokoho. Navíc vše tam bylo řečeno, ale omílá se to furt dokolečka do kola.
4. 3. 2014 07:37
4. 3. 2014 07:24
autor: jarda Kadicvloženo: 04.03.2014 01:13:05 casino: když nevíte,o co jde,tak radši mlčte
autor: casinovloženo: 04.03.2014 00:55:46 vybusna:
Předpokládám, že budeme smáznuti, protože jsme mimo rcp...
"...vytesat do kamena." ???
Nevím, co psal, ale pokud to psal sám sobě a jednalo by se o kámen náhrobní, pak proč ne?
Mně není šumák, že pravděpodobně jako neregi sem píšou i zbabělci, kteří pod svým nickem nemají odvahu napsat to, co si dovolí napsat jako neregi. Nebo také jako neregi "rafinovaně" resuscitují vlastní recepty.
Vím, že jeden tu může figurovat i pod vícero nicky, ale už je to trošku složitější s ohledem na IP adresu a ne každý si to může dovolit...
autor: vybusnavloženo: 04.03.2014 00:20:49 casino: naopak..ja velmi lutujem....jeho nazor by som dala vytesat do kamena. A Btw....pre mna, ma akykolvek neregi nick, presne taku istu vypovednu hodnotu, ako je ten Vas regi.
autor: casinovloženo: 04.03.2014 00:15:16 Koukám,že došlo k výmazu nějakeho "neregi"?
No konečně
autor: vybusnavloženo: 03.03.2014 21:38:35 xjurny: nie nie, tie komenty som doobedu necitala, len teraz poobede od nejakeho neregi *kolemjdouci* + jarda kadica. Pravdupovediac mne prisli kompaktne, preto som sa vyjadrila zdvihnutim palca. Ak pisete, ze ste to urobil kvoli *vyladenosti debaty*, tak to samozrejme akceptujem . Obavala som sa, ze tu islo o zalozenie virtualneho nahubku
autor: zizalavloženo: 03.03.2014 21:30:33 xjurny: Hlavní náplní komentářů byly ironické poznámky a urážky autora k těm, co si dovolili poukázat na nesmyslné kombinace surovin v receptu. Dajda a já jsme jen psaly v podobném duchu jako nyní výbušná. Jsem ráda, že svůj komentář napsala, aspoň to nyní nevypadá, že všichni na Topreceptech jsou slepí a bez chuťových buněk
autor: xjurnyvloženo: 03.03.2014 21:09:47 vybusna: pokud jste Ty komentáře četla dnes dopoledne, tak musíte vědět, že tu bylo mnoho komentářů, které se netýkaly receptu. Když už se tyto komentáře rozhodnu smazat, tak to musím udělat tak, aby ten zbytek působil celistvě. Prvotní komentář o přemíře tuku jsem tu nechal.
3. 3. 2014 22:48
3. 3. 2014 22:32
Předchozí 1 2 3 4 Další