Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

prosím, poraďte mi

Focaccia a jiné pečivo

Dobrý den všem ve spolek Jsem tu nový a tak se předem omlouvám za případné kopance.:-8
Mám rád vaření ,ale těsta mi nějak nikdy nesedla ,ale přesto mám pečivo velmi rád obzvláště italského typu. Několik těst jsem již vyzkoušel pizza ,Focaccia , ale upřímně řečeno i když myslím že bylo dobré chybí mi v těchto upečených dobrotách taková ta gumová struktura s velkými dírami jestli mi rozumíte. To pečivo je takové tahavé a mě se to normálně láme. Poradíte mi někdo jak dosáhnu té gumovosti s velkýmí dírami Děkuji Pavel :-/

BILKOVAI: Já schválně zkusil u mě....a výsledek ten samý.Takže problém není u tebe.Mě zase pořád naskakuje po stranách (asi týden) reklama, která zasahuje do textu.A to i na prohlížeči,kde mám instalovanou “antireklamu.“

Dobrý den, nejdou mi zobrazit mé recepty. Nevíte prosím, co s tím? Píše mi to : Webová stránka na adrese www.toprecepty.cz/recept/33872-bramborovo-psenicno-zitny-chleba--/-kvaskovy-// provedla příliš mnoho přesměrování. Chcete-li problém vyřešit, zkuste vymazat soubory cookie pro tento web nebo povolit soubory cookie třetích stran. Pokud problém přetrvává, pravděpodobně se jedná o chybu konfigurace serveru a nikoli o problém ve vašem počítači. Budu moc vděčná za každou radu. Děkuji :-K

jureckova.lenka: Leni, normálně dávám nerezové hrnce do elektrické trouby, jen, jak píše Jana, musí mít i nerezová ucha.

Dekuji, Jano :-)

jureckova.lenka: Já normálně dávám, jen musí mít kovové a ne umělohmotné uši;-)

Prosím, nevíte, zda lze dát obyčejný nerezový hrnec do el. trouby (ohřev jídla, pečení)? Díky!

Tak jsem dnes také experimentovala. Včera navečer jsem umlela cca 0,5 kg plecka. 1 rohlík jsem nakrájela, namočila ho do 1 dcl smetany na šlehání, přidala sůl, lžičku sladké papriky, pepř a 1 vejce. Vše, včetně masa, jsem pak ještě rozmixovala s 1 lžičkou hořčice. To vejce jsem tam dala omylem, bylo to docela řídké, už jsem měla nutkání zahustit, ale vydržela jsem ;-). Do všeho jsem zamíchala 1 lžíci drobně pokrájeného medvědího česneku a nechala do rána v lednici. Vše se hezky rozleželo, báječně spojilo, silikonovou stěrkou jsem na rozehřátém oleji vytvarovala cca 2 cm vysoké placičky. Oleje jsem moc nedávala, protože tam byla smetana. Já jsem nikdy vepřenky z Koruny neměla čest ochutnat, ale toto byly šťavnaté a chuťově výborné "vepřenky" z Vysočiny ;-):-p.

Třeba sem někdo z pamětníků ještě zabloudí.Má teta se jmenovala Rusová Květa a občas jí říkali v KORUNĚ Růža.:-K
Zdeněk

cathleen, yanull: asi máte pravdu. Dělávám dost často placičky z mletého masa, sice obvykle z drůbežího nebo ze směsi hovězí - vepřové, takže to nejsou vepřenky. A dávám do nich trochu mléka, případně jogurtu, někdy i plnotučnou hořčici, koření, prostě co mi zrovna přijde pod ruku. Takže nikdy nejsou stejné.;-)

Nadja: třeba je opravdu ochucovali i kapkou hořčice dovnitř...:-? Mohli pečivo do vepřenek máčet v podmáslí - všechno tohle nakyslé přeci maso i křehčí.

Na top 10 + Vepřenky jsem narazil na pamnětníka.
autor: Maja (neregistrovaný/á)vloženo: 09.05.2015 13:27:02 Když jsem dělala v Koruně,měnily jsme chlebíčky za vepřenky,mnam,ráda si vzpomenu na fušku,ale prima partu

Škoda že nemáme spojení;-(

Nadja: Nadi, třeba tam dávali smetanu, já ji do sekané také dávám, ona pěkně maso zjemní. :-p

Zdeněk: Díky za hezký popis postupu - zajímavé :-p, jen by mne zajímalo, co asi do nich tehdy dávali v Koruně - domnívám se, že se zakysanka v té době neprodávala.

Vepřenky:Tak jsem laboroval a skoro se mi podařilo.
Jako klasiku : cca 840 dkg ml.plecka,2 housky namočené v mléce,
2 lžičky soli a papriky,pepř.
Mlínek mám starý,nože tupé a malou matrici takže se nedá říci mleté-spíše prolisované;-).
Jelikož jsem se někde dočetl že se dává do mletého i zakysaná smetana, tak jsem si tuto základní smšs rozdělil na 2 várky.
do první jsem dal již zmiňovanou zakysku 30ku dvě vrchovaté lžíce.
do druhé 2 lžičky pln.hořčice.
Každou várku řádně rukou promísil(ruce mně bolej ještě dnes:-) )
a udělal vzorky.Se zakyskou chuťově i barvou se více podobali těm.z KORUNY
Nakonec jsem obě várky dal dohromady přidal zbytek zakysky,opět prohňácal a dal do ledničky.Druhý den byly vepřenky ještě lepší a jen se po nich zaprášilo.
Děkuji Vám všem za dobré rady. Zdeněk

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek