Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

tlakovy hrniec

Ne,ne,ne-poklice i hrnce jsou Zepter,jen poklici jsem kupovala jako samostatný díl,hrnce byly v sadě. Možná jsem to napsala kostrbatě:-8

Taky mám od Tescomy a jsem s ním velice spokojená už docela dlouho. Je to úsporné vaření, dříve jsem měla obyčejný Sfinx, polévaný, tento nerezový je opravdu super. I velmi tvrdé hovězí stačí vařit 30-40 minut, o zbytek se postará zbytkové teplo, ten hrnec vaří ještě nejméně půl hodiny sám. Je to paráda:-K

čoko, odkud jsi - jestli z Prahy, tak v Žitné ulici má Tescoma podnikovou prodejnu. Kupovala jsem tam tlakáč loni jako dárek k narozkám. Prý je moc dobrý, dostala jsem pochvalu.
http://www.tescoma-praha.cz/
http://www.tescoma-praha.cz/o-nas-tescoma.html

:-?:-?:-? Senky - Ty používáš poklici od Zeptera na hrnec od jiného výrobce? Nebo jsem Tvé poznámce jen špatně rozuměla?

:-D A k zážitkům s tlakáčem - už je to hodně dávno, v mé oblíbené maďarské KUKTĚ jsem vařila bramboračku a dala jsem jí tam nějak více něž mělo být. Za nějakou chvíli začal hrnec prskat a bramboračka vyletovat točícím se ventilem. Hodila jsem na hrnec utěrku, vypnula plyn a odešla jsem z kuchyně. Nic horšího se nestalo, jen jsem pak uklízela celé okolí.

Čokoládko, asi ti moc neporadím, ale nedávno jsme koupili manželovým rodičům papiňák od Tescomy a moc si ho pochvalují. Dokonce v něm vaří i maminka, která se toho starého bála - ten nový má ventil na upuštění páry před otevřením... Sama nevím, jestli bych ho využila, nejsem na něj zvyklá a ani máma a babičky ho nepoužívaly, ale určitě je to dobrá a čas šetřící věc...;-)

Tlakáč mám od Zeptera,nebo spíše u nich jenom tlakovou poklici,mám ho nejméně 12let,bez jediného problému,byl sice cenově náročnější,ale dávno se mi náklady vrátily.Polévka 2Omin-opravdu silný vývar,guláš 5-10min podle masa a poklice hodinu drží tlak.Mám k němu dva hrnce různých velikostí,takže použitelnost na malé i větší množstní.Těsnění původní,úchytky i ventil původní.Neměnila bych.;-)

http://www.eva.cz/oddeleni/nadobi-tlakove-hrnce/
z toho obchodu mám pečku,byla levná a už slouží dobře 3.rokem;-):yes:

chocolate,ty mě připomínáš mé některé kolegyně z práce:-Dtaky se bojí,že jim bouchne:-Dobavy jsou zbytečné,pokud se řídíš návodem k použití;-)
nevím,jak velký chceš tlakáč a kolik chceš do něk investovat,já mám od Tescomy a jsem s ním na výsost spokojena:yes::yes:
i já mám PH,ale jak píšeš,někdy něco potřebujeme honem,honem a tu ke slovu přichází právě zmiňovaný TH:yes:
neváhej a kup..zkus se mrknou na google,tam jich jistě budou mraky;-):yes:

chocolate

29. 1. 2011 21:28

Děvčata a ženy (ať nikoho genderově neurazím), uvažuji po deseti letech manželství poprvé, že si koupím tlakáč.Doma mám vše včetně PH a zakládala jsem si, že v papiňáku já nevařím, nicméně okolnosti, malé děti a náročná práce mě donutily o něm popřemýšlet.
Máte prosím nějaké typy, který koupit?Já se obecně tlakáče strašně bojím, že mi bouchne:-((.

Ani já ho děvčata nepoužívám, přesto, že ho mám doma, ale dobře uschovaný;-)Ještě když jsme bydleli v paneláku v Č.Krumlově, tak mě vylítlo to víko, do dneška nevím, jak se to mohlo stát:-?a bylo velké štěstí, že to na nikoho nespadlo. Od té doby ho prostě nemusím.:-))

vybusna, to máš opravdu zážitek :-O, bylo mi ouvej, už jen jak jsem to četla. Vybavuju si matně, že nám doma vybouchnul tlakový hrnec s gulášem, který byl opravdu všude, včetně záclony :-(, ale takovou škodu jako u tebe, nám to přeci jen neudělalo. Mně mamka koupila tlakáč hned nějak po svatbě, zkraje jsem se ho také bála, možná více jak rok ležel ladem, ale pak jsem ho jednou z nedostatku času vytáhla a od té doby je můj nejlepší kamarád při vaření luštěnin a masíka :yes:

kristepane..supky samozrejme VISELI, nie VYSELI;-(:-8
:-((

ja nieze som zanevrela na tlakac, ja som namojdusu varila v nom hadam skoro vsetko, ale vtedy som bola rozvedena, dieta mi islo na vysku na druhy koniec republiky, vtedy som na pozicku kupovala tie dva komponetny kuchynske, miesto tych rozbitych a namojdusu na tlakac mi neostali peniaze. viem, ze vtedy to stalo nejakych 800 korun a nemala som nan. Tak som sa naucila varit v normalnych hrncoch....a potom niekedy pred 5 rokmi som si kupila sadu hrncov eurofit master a nedam na ne dopustit...boli drahe ako slak...4 dielna suprava stala okolo 25 tis. a po vyskusani sa mi tak osvedcili, ze som vymenila hrnce aj na slovensku, ale stoja za to. takze po nejakom tlakaci uz ani nevzdychnem . Ale pomocnik to bol skvely, to uznavam....keby sa mi nestala ta nehoda...a to fakt zdoraznujem, ze to bola moja vlastne chyba, tak by som ho mozno pouzivala aj dalej.

Nemalovalo, bože...:-(

vybusna, tvůj příspěvek jsem četla, jak úryvek z hororu!:-O:-/ No, mám už novější typ, ale už taky 4 roky, tak asi pomalu budu taky uvažovat o novém, nebo nové gumě, tam už jsou jiné gumy, jak v těch maďarských hrncích. Můj přítel mi taky vyprávěl, sice ne o tlakáči, ale o zavařování borůvek jeho nebožky manželky. Seděl v obýváku a díval se na hokej a manželka zavařovala borůvky. Najednou rána, jak z děla, bál se zvednout, co uvidí. Pak zahlédl svou ženu, celou rudou, myslel si, že je vážně zraněná. No, byly to jen borůvky, zapoměla do hrnce nalít vodu a nenapadlo ji nic lepšího, než po asi 20 minutách ji tam přilít na ty horké sklenice.:-O Dopadlo to dobře, ale to malování celé kuchyně mu podnes nezávidím! Asi se to moc dobře nemlovalo!:-D

vybusna :-O:-O:-O tak to tě lituju ještě dnes :-O Já takovou špatnou zkušenost nemám, momentálně právě uvažuju o koupi buď elektrického tlakového hrnce, nebo sady 2 nerezových. Jeden je 6 a druhý 4 litrový, je u toho 1 poklice tlaková a 1 skleněná a pařák se struhadlem. Ale pořád nevím, pro co se rozhodnout :-(:-D

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek