Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

kysnute cesto

vybusna, do každého kysnutého cesta ako tuk používam olej, ale uvedené množstvo sa mi zdá veľmi veľa. Na 1 kg múky dávam tak asi 3 lyžice oleja. Cesto s olejom je vláčne, a dlho vláčne vydrží, neschne tak.:-))Droždie dávam na 1 kg pol kocky, ak teda mám len pol kg, tak pol kocky. To stačí. Robím cesto už roky na robote, a keď sme ho kúpili, tak tam bol návod na prípravu kysnutého a tak ho už tie roky robím presne tak. Vždy je ľahúčke, krásne vymiešané. :-D

Co proboha to kysnuté cesto ?:-D:-D Na buchty a koláč dělám toto http://www.toprecepty.cz/recept/720-svestkovy-kola... viz komentář. Na buchty v dvojnásobném množství. S olejem dělám jen pizzu : 250g polohrubé mouky, 20g droždí, 2 lžíce oleje, špetka soli, cukru a 100ml vlažné vody. Takže toho oleje se mi zdá také moc a na to, jak je to mastné těsto, zase málo droždí.
Ať dcera nehledá v google, ale na topreceptech a pak nebude mít problém.:-D:-D

no a co to moje kysnute cesto?????;-(

tak sa mi stazovala dcera, ze sama od seba piekla kysnuty kolac..gugl je nasiel tento recept http://kucharka.madness.sk/recept/213/kysnute-cest... (v tomto momente som sa ohradila preco nepouziva toprecepty ;-(, vlastna krv ma takto zradila)a stazovala sa mi, ze ake nie dobre cesto sa jej urobilo. mne osobne tam prislo strasne vela oleja. a aj ona mi potvrdila, ze cesto bolo prilis mastne a musela vela podsypavat ...a vobec....takze sme to uzavreli, tak, ze bolo asi vela oleja v recepte. potom som ale pozrela recept na http://www.toprecepty.cz/recept/3052-kynuty-merunk...a tam je tiez dost vela oleja + podla mna hrozne vela drozdia. ja teda radsej varim ako peciem a piect som zacala az niekedy pred 3 rokmi...a mam len recepty oskusane, takze som z toho trochu zmatena. vysvetlite mi to prosim, ako je to s tym olejom a drozdim?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek