Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

JABLKA

Oldo.Kdo ví.Možná se ti to odcebění pleskáním packama nezdálo. My když zapomeneme rán dát do krmítka pro ptáčky, tak jeden oraženej kosák si sedne na parapet a čučí do okna a div že nezaklepe a nevynadá nám. :-D Oni opravdu poznají zvířátka koho se bát a kdo jim neublíží. Je pravda,že toho i zneužívají jako divoké kachny a labutě u nás na rybníku,kde by si nejraději přišli pro mls až do chaty.

No, Václave až díky Vám se mi rozsvítilo Q!... Každou zimu vykrajuji do štrúdlů nahnilá a jím drobná, strupatá a zavadlá jablka. Přece je nevyhodím, že! Co kdyby v únoru přišly druhé vánoce a my neměli na stůl Ia kvalitu? QQQ Obyčejně v květnu vyhazujeme sice krásná, velká jabka, která ale nikdo nejí, protože to vyjde nastejno jako chroupat řepu.QQ Ale letos bude všechno jinak!!! Narval jsem si kapsy a kapuci jablky co jsem měl na rýžový nákyp a půlky jsem potom nabodal na tu jabloňku. Pár jsem jich pohodil i po zemi. Když jsme se za hodinku s hafany vraceli z progulky, pod stromem panáčkovali podle osla tři zajíci a čtyři králíci, ušiska měli jak drážní semafory ve znamení "volno" a v jeden moment se mi zdálo, že plácají pacičkami QQ. Nad nimi hejno kosáků a nejméně jeden se stavěl jen jen zazpívat QQQ Tož tak... Zítra jdeme s ruksakem...

Oldo, nějak jste mě bohužel nepochopil, ale to nevadí. Nechme toho. OK ? Jo. Každej jsme nějakej, to je fakt.:-D:-D:-D:-D

No, já Vám chtěl jenom pomoci, vida že nejste sto, jak sama píšete, najít si na netu "Nadívané hlemýžďě"QQQ. A co se týká Vašeho umění? Každej jsme nějakej QQQ

No, díky za radu, ale opisovat z kuchařek, jako autorka z Labužníka, umím taky. Já myslela, že se svými sklony k fabulaci si nějaký ten pěkný recept vymyslíš a třeba bude i realizovatelný.:-p Tak nic. ;-(:-) Nahrazovat šneky žaludky se sice dá, ale proč ? Kdo to neví, stejně pozná a kdo to ví, tomu ty žaludky můžeme připravit jinak a nevydávat za šneky.;-):-)

No, zkus třeba toto www.labuznik.com/recipe.php?ID=14832
A ten můj recept? Já ve snaze naučit své nejbližší na tuto delikatesu, jsem plnil ulity v jejich přítomnosti a místo hl. masíčka použil nasekané kuřecí žaludky. Neznalý nepozná rozdíl. Těď už to baští i vnoučata, akorát kontrolují jestli ve šnečíně nechybí některý jejich dostihový (mají je popsané čísly)QQQ Nedej bože, když se některý zaběhne...

Oldo, přidáš prosím recept na ty "nadívané hlemýždě" ? A s fotečkou ? Před chvílí jsem si nadšeně klikla na "Šneci", že je to ono, a ona "zase jen buchtička z pekárny":-D, i když určitě výborná. Cathleen, nic proti receptu, kdybych měla pekárnu, hned vyzkouším, to je jen shoda těch slovíček. Opravdu :-);-)

No, já to mám s původem receptů jednoduché. Fabuluji rád, ale nemám potřebu prezentovat se něčím co jsem nevytvořil. To je jako lhát si do vlastní kapsy! Proč? Sám jsem vymyslel pouze jeden recept (na nadívané hlemýždě) a u ostatních které chci někam vložit se snažím zjistit zdroj. Obvykle to jde a když ne, připíši aspoň "zdroj nezjištěn". Ono je v tom i troška alibismu: co kdyby si někdo nevratně popoškodil zdraví, nenenechám se přece popopotahovat popo soudech, že! QQQQQ A ti hlemýždi? Nedávno jsem ve starší kuchařce narazil na stejný postup! Takže jsem vlastně objevil Ameriku, ale sám se sebou jsem spokojen, že jsem to vymyslel JÁ SÁM. Tož tak Q

Jj, pravda...:yes:
Pádim do kuchyně, vymýšlím chleba s velkým podílem žitné mouky a pekárna už řvala:-D:-D:-D
Dojdu .....

no právě, proto mě děsně namíchnou lidi, lteří tvrděj, že opisujeme atd...Nemá smysl se přece hádat o původu receptu, o názvu atd. Stejně jsme všichni potomci lovcú mamutů po celém světě, tak i suroviny se lišily, o názvu ani nemluvím.:-/. Každý ten recept přece máme od někud, nebo ho vymyslíme, ale nmůžem vědět, že to samé je už támhle na druhé straně. :-S:-);-)

....z jiného webu...nedávno jsem nad tím přemýšlela, jak je to sporné. Někdy dostanu výborný recept (mně z kuchařek neznámý) od kámošky, ta ho má zas od své kámošky atd...
:-S Jak já, kruciš, dokážu, že nejsem jen opisovačka z webových stránek:-?...nijak.
A fotky ti pomůžem dodat i my, já třeba zavařuju děsně ráda. Teda - zavařovala jsem, teď mi ubývaj síly:-// ale dobrých receptů a vychytávek mám za ty roky mocmoc:yes:

:-8:-8, no jo no, přidám, ale k většině nebudou fotky ahlavně bych nerada slyšela, že je to z jiného webu, když to mám v kuchařce z doby, kdy si praprarodiče ani nemohli o internetu nechat zdát :-D:-D:-D

:-O Spagetko, jestli máš hodně receptů, proč už nejsou tady:-?

ja by som asi z toho urobila marmeladu...minule som jedla kolac mrezovnik s jablkovou marmeladou a bol fantasticky

jinak, mám hodně receptů na využití sušeného ovoce,(jakéhokoli) pokud byste z toho chtěli vařit nebo péci, můžu zaslat ;-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek