Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

MRAZÁK

Maso když dávám do mnražáku neoplachuju. Jak Vepřové tak hovězí. A když odmražuju mražák tak ho vytřu do sucha a vytřu ho olejem tak se potom tak rychle nenamražuje a doopravdy potom není nic cítit protože když je moc namražený mražák a přidávám tam maso zeleninu a pod.... co si budem povídat sáček není dokonale suchy a potom se to přimražuje a vznikají ty pachy papapapa:-8

Možná jsem to trochu přehnal s tím čuchem a chutí. UPŘESŇUJI !! Maso nebylo cítit jako zkažené, ale mělo poze divnější chuť a i vůni. Zcela jinou než normálně. Jíst se to samozřejmě dá a někdo to ani nevnímá,ale já mám asi moc vivinuté chuťové buňky.Je pravda,že cítím i to co ostatní normálně přejdou.Pouze se chci tomuto i vyvarovat.Někdy dostaneme maso od přátel (DOST) ze zabíjačky a musí se uložit a nechci ho udit ani zavařovat.To jen naokraj a vysvětlení.Jinak díky za nápady.

Ladi, to by mne zajímalo, proč to nebylo k jídlu? Co by jako člověk měl dělat s bůčkem ze zabíjačky? Taky ho všechen mrazím a použiju, až na něj příjde řada a ještě se mi teda nestalo, aby to nebylo k jídlu!:-O Když koupíš prase za 45 kč kilo, tak ho mám chladit, nebo, co? Kdybych to měla všechno zavařovat, tak to fakt nevím..:-/

Myslím, že to bude v tom tuku.Já problém nemám ani po relativně delší době, ale je pravda, že z vepřového mrazím kýtu nebo kotletu.

Vašku, já bych se docela přikláněla k názoru toho kamaráda, protože se mi stalo, že jsem zamrazila poměrně tučný bůček, po týdnu jsem ho chtěla použít a k jídlu to fakt nebylo. Od té doby pečlivě odřezávám každý kousek sádla a blanky. A konkrétně bůček už nemrazím. Nakonec v dnešní době, pokud nemáte vlastní laciný zdroj, je to skoro zbytečné.;-)

Masou před uložením neoplachuji.To dělím až přímo před použitím.!Vepřové maso nemáme v mrazáku příliž dlouho.Kupujeme u řezníka-téměř čerstvé,krádce po zabití,nebo v Globusu.Tam je také čerstvé.Ale kamarád tvrdí,že to dělá moc tučné maso(sádlo)a já se přikláním k předchlazení než se zabalí a uloží.UVIDÍM.Nebo ještě něco ?

Mně se na uládání do mrazáku osvědčily vzduchotěsné krabičky od tupperware(uznávám, že cena je poměrně vysoká), jsou z ohebného plastu a nepraskají a potraviny od sebe nenačichnou.Cena je vyšší, ale mám je už sedm let bez jediného poškození a dají se v nich samozřejmě skladovat i potraviny v ledničce, vidím výhodu, že z mrazáku můžou přímo do mikrovlnky(ať už rozmrazit syrové maso nebo ohřát vařený mraž.pokrm).

Já bych se zas spíš zeptala, jak dlouho v tom mrazáku to maso bylo.....:-?

A taky mi někdo někdy poradil,že se maso před zmražením nesmí mýt:-!Nemyji ho a má vždycky stejnou chuť:yes::-D

Vašku, drobné ovocie mrazím v krabiciach. Všetko ostatné dávam do sáčkov na mrazenie, ktoré sú pevné a neroztrhnú sa, ale aj do obyčajných mikkroténových. Hovoríš o mäse, nedávaš ich ho do sáčkov ešte vlažné? Potraviny na mrazenie musia byť úplne studené.

Když ukládáme potraviny do mrazáku,přistupuji k zabalení velice pečlivě.(Houby až do 3 neprodyšních mikroten sáčků).Maso a ostatní do dvou tak aby se k masu nedostal vzduch a nemohlo ničím načáchnout.Přez tuto pečlivost se mi stalo,že rozmražené a uvařené(VEPŘOVÉ) maso mělo dIvnou chuť.TotO se mi stalo již několikrát (ale ne vždy). Nevíte PROČ ? Kazí mi to náladu a jídlo není podle mých představ. Co se s tím dá dělat aby maso nemělo tu divnou chuť. Naposledy včera když jsme vařili mrkev,brambory a vařený bůček. Měl ten divnej čuch a byl jsem naštvanej.:-(( Václav.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek