Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

poradte jak udelat výborný domací chléb v troubě

Tak pokud budete péct http://www.toprecepty.cz/recept/2133-chleba-s-krup..., pak není třeba chleba ani potírat vodou, ani ho odkrývat na poslední pečení. Pokud ho potíráte vodou, tak je kůrka měkká a tolik nekřupe. Jiné druhy chleba (např. zdejší Chleba z Receptáře) peču v troubě celou dobu na plechu a odkryté a potírám před vložením do trouby slanou vodou, pak už ne.

Jo a ke konci pečení ho odkryj, vypni troubu a nech tak 10 minut z délky pečení dojít- na to bych zapoměla.:-O

výbušná, někdo tu kdesi psal, že ta pekárna to neumí, aby byla ta kůrka hnědá a vypečená, tak to asi bude pravda. Když to pečeš v troubě musíš ten chleba mít přikrytej a občas ho peroutkou potřít celej vodou se solí, asi 2x. Po prvé jsem to potírala víckrát a vyndavala pekáč ven, tak to neeee, musí se to dělat rychle a jen v troubě (ať se nespálíš), důležité je taky, že se s ním nesmí do vystydnutí nijak hýbat, aby se nesrazil-to mi udělal ten prvně pečenej.
Jak mi řekla Špagetka, že ke chlebu máme přistupovat jako k miminku a je to pravda, pak byl suprovej.;-):-p

http://www.toprecepty.cz/recept/3788-chleb-s-bylin...
ten prvy na obrazku je z domacej pekarni a nevyzera tak fantasticky ako tie co su na obrazkoch a su pecene v rure

ales severa

24. 2. 2009 12:10

zdravím,snažím se o to už po několikáté a vždy je to stejné,chleba je tuhý a témeř bez chuti,malá výrazná vůně,recept mám od mamky ale té kvalitě se nemůžu vyrovnat,taky záleží na typu trouby,porad´ter prosím,nějaký šikovný recept aby to bylo vynikající :-)),díky moc.aleš

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek